Formula 1: Ο Νόρις αποκάλυψε ότι έφτασε στα όρια της κατάθλιψης

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Λάντο Νόρις σε τηλεοπτική συνέντευξη για τις ψυχολογικές διαταραχές που αντιμετώπισε στην πρώτη χρονιά της Formula 1.

Στα όρια της κατάθλιψης έφτασε ο οδηγός της McLaren, Λάντο Νόρις. Όπως αποκάλυψε στη βρετανική τηλεοπτική εκπομπή ITV, η πρώτη χρονιά στη Formula 1 ήταν δύσκολη. Σύμφωνα με τον πιλότο, ο ίδιος ένιωθε ότι οι ικανότητες του δεν είναι αρκετές, αμφισβητούσε τον εαυτό του και εκείνος αισθανόταν ότι υπέφερε από κατάθλιψη.

“Φαντάζομαι ότι οι άνθρωποι βλέποντας τηλεόραση δεν συνειδητοποιούν πολλά από τα οποία περνάει ένας οδηγός. Και είναι κρίμα, αν και τώρα υπάρχουν πολλά προγράμματα στα οποία μπορείς να δεις τους οδηγούς στο παρασκήνιο, και την πίεση και το άγχος που πρέπει να αντέξουν. Ειδικά στην ηλικία μου, μπαίνοντας στη F1 στα 19 μου χρόνια, αισθανόμουν ότι με κοιτούσαν πολλά μάτια. Η προσπάθειά μου να τα αντιμετωπίσω όλα αυτά, είχε και τις επιπτώσεις της πάνω μου.

Είχα την αίσθηση ότι δεν ήξερα τι θα επακολουθούσε. Αν κάτι πήγαινε στραβά, και δεν απέδιδα καλά στις επόμενες δοκιμές, τι θα συνέβαινε; Τι αποτέλεσμα θα είχε; Θα παρέμενα στη Formula 1 του χρόνου; Και αν δεν παρέμενα, τι θα έκανα; Διότι δεν είμαι και τόσο καλός σε πολλά άλλα πράγματα στη ζωή.

Κι έπειτα αισθανόμουν ότι είχα κατάθλιψη διαρκώς, σκεφτόμουν πως αν δεν απέδιδα καλά σε έναν αγώνα θα άρχισα να αμφιβάλλω αν είμαι αρκετά καλός, έκανα τέτοιου είδους σκέψεις. Κι όταν όλα αυτά αρχίζουν να προστίθενται στη διάρκεια της χρονιάς, και να μπαίνει και ο παράγοντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτό μπορεί πια να αρχίσει να σου κάνει κακό”, δήλωσε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη οργάνωση Mind, η οποία τον βοήθησε να ξεπεράσει τα προβλήματα του:

“Συνεργαστήκαμε με τη Mind, η οποία με βοήθησε υπερβολικά. Και βοήθησε και πολλούς άλλους ανθρώπους στη McLaren, και στον κόσμο γενικώς. Οπότε, μιλώντας με τους ανθρώπους γύρω μου και στους φίλους μου που εμπιστεύομαι, και επίσης με τη Mind, είμαι πια σε πολύ καλύτερη θέση. Αισθάνομαι περισσότερο χαρούμενος και μπορώ να απολαύσω αυτό που κάνω”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.