Formula 1: Δεν είναι Πρωταπριλιά, ο Οκόν κέρδισε στην Ουγγαρία!

Ο Εστεμπάν Οκόν της Alpine πανηγύρισε την πρώτη νίκη της καριέρας του στην Formula 1, στο Grand Prix της Ουυγαρίας, έπειτα από το ατύχημα της πρώτης στροφής, το οποίος εξουδετέρωσε τον Φερστάπεν και το μεγάλο λάθος του Χάμιλτον στην επανεκκίνηση.

Όποιος έλεγε στον ίδιο τον Εστεμπάν Οκόν ότι θα κερδίσει κάποιον αγώνα στη Formula 1 μέσα στο 2021, θα τον περνούσε για τρελό. Κι όμως έγινε στο Grand Prix της Ουγγαρίας το οποίο σημαδεύτηκε από ατυχήματα, λάθη και…άμυνες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Λίγο μετά την εκκίνηση ο 2ος Μπότας έχασε τη θέση του από τους Φερστάπεν και Νόρις, στη συνέχεια δεν φρέναρε και πέταξε εκτός και τους δύο προπορευόμενους, μαζί με τον Πέρεζ που ήταν δίπλα του κι ετοιμαζόταν να του «φάει» την 4ηθέση. 

Χάρη στα συγκρουόμενα του Φινλανδού βγήκε η κόκκινη σημαία στον αγώνα, με τον Λιούις Χάμιλτον να είναι αλώβητος μπροστά και τον Φερστάπεν, ο οποίος με τσακισμένο μονοθέσιο από την σύγκρουση με το Νόρις, δεν είχε τύχη.

Στην επανεκκίνηση, η Μερσέντες έκανε ένα ολέθριο λάθος. Ο Λιούις Χάμιλτον συνέχισε με ενδιάμεσα ελαστικά, ενώ η πίστα είχε στεγνώσει εντελώς. Έμεινε μόνος του κάτω από τα κόκκινα φώτα ενώ όλοι οι υπόλοιπο οδηγοί μπήκαν στα πιτ για να αλλάξουν ελαστικά… Φυσικά την πλήρωσε και με το παραπάνω αυτή την επιλογή η Μερσέντες με τον «Χαμ» να μπαίνει στον αμέσως επόμενο γύρο στο μποξ του και να πέφτει στην 13η θέση…

Ευνοημένος ο Οκόν έδωσε τη δική του μάχη με τον Σεμπάστιαν Φέτελ για τη νίκη. Με εξαιρετική-σταθερή οδήγηση απέφυγε τα λάθη και παρά την πίεση του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, ο Γάλλος απέφυγε τα λάθη και πανηγύρισε την παρθενική του νίκη σε αυτό το επίπεδο.

Για να τα καταφέρει όμως, χρειάστηκε την σπουδαία βοήθεια του team-mate του. Ο Αλόνσο κατάφερε βλέπετε να κρατήσει για σχεδόν 6 ολόκληρους γύρους πίσω του τον αφηνιασμένο Χάμιλτον, ο οποίος γύριζε με τη μέση γόμα τρία ολόκληρα δεύτερα πιο γρήγορα απ’ όλους στην πίστα! 

Όταν τελικά τα κατάφερε να περάσει τον Ισπανό, ο κάτοχος του τίτλου είχε χάσει 30 δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να δώσει μάχη για την 100η νίκη του στην Formula 1. Χαρακτηριστικό αυτού, ότι τον Σάινθ με την Φεράρι τον πέρασε σε μισό γύρο για να τερματίσει κολλητά με τον Φέτελ στην 3η θέση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.