Χάμιλτον: Ίδρυσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα “Mission 44”

Ο Λιούις Χάμιλτον γνωστοποίησε την ίδρυση του ιδρύματος "Mission 44" και δώρισε 20 εκατομμύρια λίρες από την περιουσία του, παράλληλα μαζί με την Mercedes άρχισε την πρωτοβουλία "Ignite".

Ο Λιουίς Χάμιλτον είναι γνωστό ότι είναι ευαισθητοποιημένος σε θέματα φυλετικών διακρίσεων και φροντίζει πάντα είτε μέσω social media είτε με διάφορες κινήσεις να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα.

Έτσι ο 7 φορές πρωταθλητής της Formula 1 γνωστοποίησε την ίδρυση του “Mission 44”. Το καινούργιο του ίδρυμα δημιουργήθηκε με 20 εκατομμύρια λίρες από την προσωπική του περιουσία. Μαζί με την Mercedes, η οποία με το πρόγραμμα “Ignite” θα συμβάλλει στην προσπάθεια του Βρετανού.

Ο CΕΟ του ιδρύματος θα είναι ο Ζέισον Άρθουρ, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο χώρο. Τα χρήματα που θα δώσει ο Χάμιλτον θα έχουν ως στόχο να καταπολεμηθεί η φυλετική διάκριση στην εργασία, στο σύστημα εκπαίδευσης και στην αύξηση της διαφορετικότητας σε θέσεις ηγεσίας και υψηλών αρμοδιοτήτων. Το πρόγραμμα “Ignite” μαζί με το “Mission 44” θα βοηθάει άτομα στους τομείς εκπαίδευσης θετικών επιστημών και μηχανολογίας με προοπτική την ενασχόληση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

«Η στήριξη των φιλοδοξιών νεαρών κοινωνικών ομάδων με χαμηλή εκπροσώπηση ήταν πάντα σημαντικό για εμένα και το «Mission 44» αποδεικνύει την υπόσχεσή μου στο να κάνουμε μια πραγματική αλλαγή. Από νεαρή ηλικία βίωσα το πώς είναι να έρχεσαι από μια τέτοια κοινωνική ομάδα. Όμως κατάφερα να ξεπεράσω τα εμπόδια από τις ευκαιρίες και τη στήριξη που είχα. Θέλω να διασφαλίσω πως αρκετοί νεαροί άνθρωποι από παρόμοιες κοινωνικές ομάδες μπορούν να κάνουν το ίδιο», ήταν το σχόλιο του Χάμιλτον, ενώ ο Τότο Βολφ πρόσθεσε:

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που στεκόμαστε δίπλα στον Λιούις στην ανακοίνωση του «Mission 44» και του προγράμματος «Ignite». Ο Λιούις δεν κρύβει τις προκλήσεις που είχε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η αποφασιστικότητα του να μετατρέψει την εμπειρία σε δράση δείχνει το χαρακτήρα του και την ακλόνητη δέσμευσή του να υποστηρίξει ανθρώπους ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Στη Mercedes δουλέψαμε σκληρά με τον Λιούις ώστε να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το σπορ, βελτιώνοντας τη διαφορετικότητα στην ομάδα μας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.