Formula 1: Αποδέκτης ρατσιστικής συμπεριφοράς ο Χάμιλτον

Το ατύχημα του Λιούις Χάμιλτον με τον Μαξ Φερστάπεν προκάλεσε θύελλα ρατσιστικών μηνυμάτων μέσω social media προς τον Βρετανό πιλότο.

Ρατσιστική επίθεση δέχθηκε ο Λιούις Χάμιλτον από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ο Βρετανός πιλότος είχε μια σύγκρουση με τον Μαξ Φερστάπεν, με αποτέλεσμα ο οδηγός της Red Bull Racing να βγει εκτός από το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας.

Μάλιστα ο Χάμιλτον τιμωρήθηκε γι’ αυτή τη συμπεριφορά με ποινή 10 δευτερολέπτων, όμως ούτε αυτή ήταν αρκετή για να σταματήσει τον 7 φορές πρωταθλητή από την πρωτιά.

Αρκετοί φίλαθλοι του αθλήματος επιτέθηκαν μέσω των social media στο Χάμιλτον, σχολιάζοντας κάτω από τις δημοσιεύσεις μαϊμούδες ή ρατσιστικά σχόλια για τον Βρετανό.

Η FIA, Formula 1 και η Mercedes δημοσίευσαν μια κοινή ανακοίνωση, στην οποία καταδικάζουν αυτή την συμπεριφορά, υπογραμμίζοντας ότι στον χώρο των μηχανοκίνητων σπορ δεν έχουν θέση αυτοί οι χαρακτηρισμοί. Ανακοίνωση για το συγκεκριμένο γεγονός έκανε και η Red Bull Racing.

Η κοινή ανακοίνωση FIA, Formula 1 και Mercedes:

“Στη διάρκεια, και μετά το τέλος, του χθεσινού Βρετανικού GP ο Λιούις Χάμιλτον έγινε αποδέκτης πολλαπλών ρατσιστικών επιθέσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από τη σύγκρουση που συνέβη στη διάρκεια του αγώνα. Η Formula 1, η FIA και η Mercedes-AMG Petronas F1 Team καταδικάζουν αυτή τη συμπεριφορά με τον εντονότερο τρόπο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέση στο σπορ μας και όσοι είναι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους.

Η Formula 1, η FIA, οι οδηγοί και οι ομάδες εργάζονται για να οικοδομήσουν ένα σπορ που περικλύει τους πάντες και τη διαφορετικότητα, και τέτοιες μη αποδεκτές περιστάσεις διαδικτυακής βίας πρέπει να επισημανθούν και να εξολοθρευτούν”.

Η ανακοίνωση της Red Bull Racing:

“Παρότι μπορεί να είμαστε αντίπαλοι στην πίστα, είμαστε όλοι ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό. Καταδικάζουμε τη ρατσιστική βία κάθε είδους απέναντι στην ομάδα μας, στους ανταγωνιστές μας και στους θεατές. Ως ομάδα, είμαστε αηδιασμένοι και θλιμμένοι για την ρατσιτσική επίθεση που ο Λιούις δέχθηκε χθες στα social media μετά τη σύγκρουση με τον Μαξ. Δεν υπάρχει ποτέ καμία δικαιολογία για αυτό και σίγουρα δεν υπάρχει θέση για κάτι τέτοιο στο σπορ μας, και οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.