Μπότας: “Είμαι καθαρός, σεβάστηκα τον Ράσελ”

Ο Βάλτερι Μπότας αναφέρθηκε στην σύγκρουση που είχε με τον Τζόρτζ Ράσελ, στο Grand Prix της Ίμολα και η οποία έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, τόσο από την πλευρά του Φινλανδού, όσο και από του Βρετανού.

Σύμφωνα με τον πιλότο της Mercedes, νιώθει “καθαρός” και ότι δεν παραβίασε κανένα άγραφο κανόνα μεταξύ των οδηγών της Formula 1.

Μάλιστα ο Μπότας ισχυρίστηκε ότι άφησε περιθώριο στον πιλότο της Williams για να κάνει προσπεράσει, αλλά δεν ήταν αρκετός γιατί ήταν σε κατάσταση άμυνας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Μεταξύ όλων των οδηγών έχουμε έναν άγραφο κανόνα πως όταν ένα αυτοκίνητο πλησιάζει κατά πάνω σου με ανοικτό το DRS τότε δεν τον κλείνεις την τελευταία στιγμή. Είναι μια μικρή κίνηση, όμως στα περίπου 360 χλμ./ώρα και όταν ο άλλος έρχεται προς τα εσένα με περίπου 50 χλμ./ώρα διαφορά, μοιάζει τεράστια. Δεν παραβίασα κανέναν άγραφο κανόνα, έτσι το βλέπω εγώ. Δεν έκανα καμία ξαφνική κίνηση.

Νομίζω είναι ξεκάθαρο από την κάμερα στο μονοθέσιο του Τζορτζ Ράσελ. Άφησα χώρο, οπότε από τη δική μου πλευρά ήμουν καθαρός. Βέβαια, επειδή ήμουν σε κατάσταση άμυνας, δεν δημιούργησα περισσότερο χώρο για να μπει. Αλλά όταν αγωνίζομαι, πάντα έχω σεβασμό. Προφανώς το βλέπω διαφορετικά από εκείνον».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.