Χρυσό μετά απο 20 χρόνια

Αλισον Σμιτ χάρισε στις ΗΠΑ το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο, για πρώτη φορά μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια.

Η Αλισον Σμιτ χάρισε στις ΗΠΑ το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο, για πρώτη φορά μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια. Η Νικόλ Λι Χάισλετ ήταν η τελευταία Αμερικανίδα που τα είχε καταφέρει, το 1992 στη Βαρκελόνη και έκτοτε η υπερδύναμη της κολύμβησης αγνοούσε τη νίκη στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Εστω κι έτσι, πάντως, οι ΗΠΑ είναι πολυνίκεις (και) στα 200μ. ελεύθερο γυναικών, με τέσσερις τίτλους έναντι τριών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.
Η Αλισον Σμιτ, στη δεύτερη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ευτύχησε επιτέλους να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, Στο Πεκίνο δεν είχε καταφέρει να μπει στον τελικό του αγωνίσματος, αλλά είχε επιστρέψει στην πατρίδα της με το χάλκινο μετάλλιο στα 4Χ200μ. ελεύθερο. Εδώ στο Λονδίνο ήταν τρίτη στα 4Χ100μ. και δεύτερη στα 400μ., όπου έχασε στον τελικό από την Καμίλ Μουφά. Απόψε όμως πήρε τη ρεβάνς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Γαλλίδα και σημειώνοντας ρεκόρ Αμερικής και ρεκόρ Αγώνων με 1:53.61, που είναι και η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.
Οσο για την κάτοχο του τίτλου, Φεντερίκα Πελεγκρίνι, απλά επιβεβαίωσε ότι δεν βρίσκεται σε καθόλου καλή κατάσταση, έμεινε πέμπτη και θα επιστρέψει στην Ιταλία χωρίς μετάλλιο στις αποσκευές της. Εκτός βάθρου (τέταρτη) έμεινε και η 17χρονη Μίσι Φράνκλιν, σε ένα αγώνισμα το οποίο δοκίμασε για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.