Γιαννιώτης: Μεγάλες αξιώσεις για το Λονδίνο

Κόντρα στις ανοικτές θάλασσες και τον εαυτό του, ο Σπύρος Γιαννιώτης έχει θέσει το υψηλότερο στόχο στην κολυμβητική του καριέρα: το πρώτο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Κόντρα στις ανοικτές θάλασσες και τον εαυτό του, ο Σπύρος Γιαννιώτης έχει θέσει το υψηλότερο στόχο στην κολυμβητική του καριέρα: το πρώτο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.
Η κορυφαία διάκρισή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτής θαλλάσης πέρυσι στη Σαγκάη, όπου αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, έθρεψαν τις ελπίδες και τις προσδοκίες για τον 32χρονο κολυμβητή.

Η σκληρή του δουλειά και η βελτιωμένη τακτική του συνδυάστηκαν για να τον βοηθήσουν να νικήσει πέρυσι το φαβορί πριν την κούρσα, το Γερμανό Thomas Lurz και αυτή την επιτυχία θέλει να επαναλάβει. Για την διάκρισή του αυτή ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών – ΠΣΑΤ», τον ανέδειξε ως τον «Κορυφαίο Αθλητή» για το 2011.
Ο Γιαννώτης είναι ένας από τους πιο έμπειρους ολυμπιακούς κολυμβητές των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, έχοντας πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς του 2000, του 2004 και του 2008. Στο Πεκίνο το 2008, τερμάτισε 16ος στο εναρκτήριο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων, αλλά πλέον, οι προσδοκίες είναι μεγάλες, με τον αθλητή που έχει γεννηθεί στο Λίβερπούλ να επιδιώκει την νίκη στην γεννέτειρά του.

Τον αγώνα και την προετοιμασία ως μέλους της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» στηρίζει οικονομικά η ΜΕΤΚΑ, πιστή στη δέσμευση ενίσχυσης του αθλητισμού.

Ήταν 5ος και 7ος ολυμπιονίκης το 2004 της κολύμβησης, ο μοναδικός Έλληνας με διπλή παρουσία σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων στην κολύμβηση. Το γεγονός ότι ουδέποτε εγκατέλειψε τις προσπάθειες βελτίωσης των επιδόσεών του και έφτασε σε ηλικία 31 ετών να γευθεί την επιτυχία είναι χαρακτηριστικό του χαρακτήρα του Έλληνα Αθλητή. Στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, στόχος του είναι να απολαύσει την απόλυτη καταξίωση, η οποία έρχεται με ένα κορυφαίο μετάλλιο σε αυτή την σπουδαία διοργάνωση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.