Τρικυμιώδης ιστιοδρομία -Δυο στα δυο για το Optimum 3 – Aspida

Άκρως επεισοδιακή αλλά και συναρπαστική αποδείχθηκε η δεύτερη και μεγαλύτερη ιστιοδρομία του 50ου Ράλλυ Αιγαίου για τα 46 πληρώματα από την Σύρο στην Σκάλα της Πάτμου το πρωί της Δευτέρας.

Άκρως επεισοδιακή αλλά και συναρπαστική αποδείχθηκε η δεύτερη και μεγαλύτερη ιστιοδρομία του 50ου Ράλλυ Αιγαίου για τα 46 πληρώματα από την Σύρο στην Σκάλα της Πάτμου το πρωί της Δευτέρας.

Οι 500 και πλέον ιστιοπλόοι χρειάστηκε να επιστρατεύσουν όλη τη ναυτική γνώση και την εμπειρία τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν για τα 80 μίλια της απόστασης τα 8 ακόμη και 9 μποφόρ που τους συντρόφευαν στην μεταφορά τους από τις Κυκλάδες στα Δωδεκάνησα και το νησί της Αποκάλυψης.

Το ισχυρό μελτέμι τελικά έκανε το θαύμα του με αποτέλεσμα το πρώτο σκάφος που έφτασε στη Σκάλα το Oprimum 3 – Aspida με κυβερνήτες του Περικλή Λιβά και Νίκο Λάζο να κερδίσει και το δεύτερο αυτό σκέλος τερματίζοντας σε λιγότερο από 8 ώρες , και συγκεκριμένα στις 17.40 το απόγευμα της Δευτέρας (η εκκίνηση από το Φοίνικα  είχε δοθεί στις 10 το πρωί). Βέβαια από μια τόσο τρικυμιώδη ιστιοδρομία δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι αβαρίες σε αρκετά σκάφη ωστόσο η ικανοποίηση στα πρόσωπα των ιστιοπλόων ήταν αυτή που κυριαρχούσε κατά την άφιξή τους.

Τις υπόλοιπες ώρες που θα παραμείνουν στη Σκάλα θα έχουν την ευκαιρία να επιδιορθώσουν τις όποιες ζημιές προκειμένου στις  10.00 της Τετάρτης να δώσουν πανέτοιμοι το παρών στην εκκίνηση της 3ης ιστιοδρομίας από την Πάτμο στο Κουφονήσι.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης ιστιοδρομίας  ΦΟΙΝΙΚΑΣ-ΣΥΡΟΥ   ΣΚΑΛΑ-ΠΑΤΜΟΥ ανά  κατηγορία είναι :

ORCi
OPTIMUM 3 – ASPIDA     NIKOLAOS LAZOS – PERIKLIS LIVAS
SERENDIPITY      HATZIKYRIAKAKIS PANAGIOTIS
PHOEBUS COSTEAS GEITONAS ALUMNI   FAEDON KYDONIATIS

IRC
APIDALOS NAFS   KOURKOULOS PAVLOS
AFROESSA    KONSTANTINOS GRETSOS
DRAGON    VIRGINIA ETHNOPOULOU

ORC Club
SOROCOS    SOUVALTZIS – DELIGIANNIS – PELEKANAKIS
AFRODITI-SOLARIS   VASILIS MILIOTIS
ALKYON    GEORGIOS LOUNDRAS


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης