Λομπέρτ: «Θέλω το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο»

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του 2012 στο Λονδίνο, Τζόναθαν Λομπέρτ θέλει να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ, αρχίζει τη Δευτέρα και όλοι περιμένουν με αγωνία την κορυφαία αυτή διοργάνωση που θα δώσει τέσσερα «Ολυμπιακά εισιτήρια» για το Τόκιο. Στη χώρα μας βρίσκεται και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του 2012 στο Λονδίνο, Τζόναθαν Λομπέρτ. Ο Γάλλος ιστιοπλόος μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς και για το Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας. Ο Λομπέρτ παραδέχτηκε ότι το Κέντρο τους παρέχει όλες τις ανέσεις, ενώ αποκάλυψε τον στόχο του, ο οποίος είναι το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο. Τέλος «έβγαλε» το καπέλο στον Γιάννη Μιτάκη και εξέφρασε τη βεβαιότητά ότι θα αγωνισθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

 Αναλυτικά η συνέντευξη του Τζόναθαν Λομπέρτ στο ΑΠΕ ΜΠΕ:

ΕΡ: Ποια είναι η γνώμη σου για το Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας;

«Οι εγκαταστάσεις είναι τέλειες! Είναι πολύ καλές. Υπάρχει πολύς χώρος για τα σκάφη, η ράμπα είναι κοντά. Είναι πραγματικά πάρα πολύ ωραίος χώρος».

ΕΡ: Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα δοθούν τέσσερα Ολυμπιακά εισιτήρια που αυτομάτως τον κάνουν έναν από τους σημαντικότερους αγώνες της χρονιάς…

«Για εμένα είναι πάρα πολύ σημαντική διοργάνωση, καθώς δεν κατάφερα να προκριθώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς τραυματίσθηκα την τελευταία ημέρα. Τώρα θα δοθούν τέσσερα εισιτήρια και υπάρχουν εξαιρετικοί αθλητές, για αυτό θα πρέπει να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Είναι μεγάλο κίνητρο για εμένα».

ΕΡ: Η διοργάνωση, πάντως, είναι πολύ υψηλού επιπέδου, καθώς συμμετέχουν οι κορυφαίοι αθλητές…

«Είναι μια εκπληκτική διοργάνωση. Οι κορυφαίοι αθλητές είναι εδώ και θα δώσουμε μεγάλη μάχη μέσα στο νερό».

ΕΡ: Μετά το μετάλλιο που κατέκτησες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τι σημαίνει για εσένα η διοργάνωση του Τόκιο;

«Η συμμετοχή σε κάθε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι όνειρο για εμένα. Το κατάφερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και θα προσπαθήσω να πάρω το χρυσό στο Τόκιο».

ΕΡ: Τι έχεις κρατήσει στην μνήμη σου, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012;

«Η απονομή των μεταλλίων. Ημουν δίπλα στον Ενσλί που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Ηταν το πρότυπό μου και ένιωθα απέραντη χαρά που ανέβηκα στο βάθρο και ήταν δίπλα μου».

ΕΡ: Ποια είναι η γνώμη σου για τον Γιάννη Μιτάκη;

«Ο Γιάννης είναι σπουδαίος ιστιοπλόος και νομίζω ότι θα καταφέρει να προκριθεί στο Τόκιο. Γνωρίζει αυτά τα νερά και έχει προπονηθεί πολύ σκληρά».

ΕΡ: Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο που θα έλθει να σας δει;

«Ελπίζω να έλθουν και να απολαύσουν σπουδαίους αγώνες. Να ευχαριστηθούν και να τους δώσουμε κίνητρο να συνεχίσουν με πάθος την ιστιοπλοΐα».

Πηγή: ΑΠ-ΜΠΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.