Έκτος στον κόσμο ο Μιτάκης

Στην 6η θέση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Finn 2016, που ολοκληρώθηκε χτες στην πόλη Gaeta της Ιταλίας, τερμάτισε ο Γιάννης Μιτάκης.

Στην  6η θέση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Finn 2016, που ολοκληρώθηκε χτες στην πόλη Gaeta της Ιταλίας, τερμάτισε ο Γιάννης Μιτάκης.

Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος ( ΝΟΕ ) μετά από τις 7 ιστιοδρομίες όπου συμμετείχαν 73 αθλητές από 27 χώρες ήταν στην 4η θέση της Γενικής, ενώ στον λεγόμενο αγώνα των μεταλλίων όπου συμμετέχουν μόνον οι 10 πρώτοι από την Γενική, τερμάτισε 10ος με αποτέλεσμα τελικά να καταλάβει την 6η θέση στον κόσμο. Η κατηγορία Finn, είναι μία από τις δέκα (10) κατηγορίες του Ολυμπιακού προγράμματος της ιστιοπλοΐα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Ρίο της Βραζιλίας και η κατηγορία που το 1972 ο Ηλίας Χατζηπαυλής είχε κερδίσει το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου.

Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες εξελίχθηκε τελικά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφού τις πρώτες ημέρες των αγώνων επικρατούσε άπνοιά και οι ιστιοδρομίες ολοκληρώνονταν με δυσκολία. Δύο μέρες πριν τελειώσει το πρωτάθλημα και ενώ όλοι πίστευαν ότι η άπνοια θα συνεχίζονταν, ο καιρός γύρισε «ανάποδα» και οι άνεμοι που επικρατούσαν έφταναν έως και τα 5 μποφόρ. Το γεγονός ότι ο Γιάννης Μιτάκης διακρίθηκε σε ένα πρωτάθλημα που είχε όλο το φάσμα των καιρικών συνθηκών, αφού ό άνεμος είναι το στοιχείο που επηρεάζει σημαντικά τα αποτελέσματα στην ιστιοπλοΐα, αποδεικνύει ότι όλη η προετοιμασία που κάνει εδώ και τρία χρόνια, έχει αποδώσει τους αναμενόμενους καρπούς ενόψει του τελικού στόχου που δεν είναι , άλλος από ένα μετάλλιο στο Ρίο. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γιάννης Μιτάκης στο ανάλογο Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2015 στην μακρινή Νέα Ζηλανδία ήταν 9ος, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 που αγωνίστηκε στην ίδια κατηγορία ήταν 14ος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ Finn 2016.

1. Αγγλία   Gill Scott
2. Δανία     Jonas Hogh – Christensen
3. Ολλανδία   Pieter Jan Postma
4. Αυστραλός Jake Lilley 
5. Ιταλία Giorgio Poggi
6. Ελλάς Γιάννης Μιτάκης 

Την μακρόχρονη και επίπονη προσπάθεια του Γιάννη Μιτάκη υποστηρίζει ένας σημαντικός αριθμός συνεργατών, με την βοήθεια των χορηγών,  Musto και  BMS United Bunkers καθώς και των υποστηρικτών Salty Bag & Paralos Events & Design. 

Για όσους επιθυμούν να παρακολουθούν από κοντά την  προσπάθεια του Έλληνα αθλητή μπορούν να επισκεφτούν την σελίδα του στο Facebook ( Giannis Mitakis ) που ενημερώνεται καθημερινά καθώς και την σελίδα του στο διαδίκτυο www.giannismitakis.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.