Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου για την Εθνική

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απέστειλε προς την Εθνική ομάδα μπάσκετ το ακόλουθο τηλεγράφημα για την πρόκρισή της στον τελικό του 15ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απέστειλε προς την Εθνική ομάδα μπάσκετ το ακόλουθο τηλεγράφημα για την πρόκρισή της στον τελικό του 15ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ:

    “Σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια, που με το ταλέντο, την ομαδικότητα, τη μεθοδική δουλειά αλλά και το πάθος σας προκριθήκατε στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης, γεμίζοντας όλους μας με αισθήματα χαράς και συγκίνησης. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στον τελικό”.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά και τον αρχηγό της Ομάδας Μιχάλη Κακιούζη, είχε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και τους συνεχάρη για την πρόκρισή τους στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου. Επίσης ο κ. Καραμανλής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό, αλλά και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μπάσκετ Γιώργο Βασιλακόπουλο. 

 “Με συγκίνηση, ενθουσιασμό και περηφάνεια παρακολουθήσαμε μαζί με το προεδρείο της ΓΣΕΕ την θριαμβευτική νίκη της Εθνικής Ομάδας, της αγαπημένης ομάδας που πέτυχε μια ιστορική νίκη. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά της Εθνικής Μπάσκετ και βεβαίως στον Παναγιώτη Γιαννάκη. Ηταν για εμάς σημαντικές οι στιγμές. Ολοι οι Ελληνες είμαστε κοντά τους σε αυτόν τον θρίαμβο, αλλά και να παρακολουθήσουμε, πιστεύουμε την ολοκλήρωση αυτού του θριάμβου την Κυριακή”,δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο.

    “Η Ελλάδα δικαιούται να διεκδικει και να κατακτά, όπως είπε και ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Η Ελλάδα απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι όταν θέλει μπορεί. Οταν υπάρχει πίστη, όραμα, σχέδιο, οργανωμένη και άξια δουλειά μπορούμε να πετυχαίνουμε μεγάλους στόχους. Και αυτό είναι το ζητούμενο στην χώρα μας: Να φύγουμε απο την λογική της μοιρολατρείας. Μπορούμε με αυτοπεποίθηση, σιγουριά, σχέδιο και όραμα”, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Ορφανός δήλωσε για την τεράστια επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος: “Ζήσαμε μεγάλες στιγμές. Η Εθνική ομάδα απέδειξε ότι είναι πάρα πολύ ισχυρή κι έκανε τους ανίκητους Αμερικανούς να την προσκυνήσουν” τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού, που βρίσκεται στην Ιαπωνία, κοντά στους παίκτες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ και πρόσθεσε: “Θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη χαρά που έδωσαν σ’ εμάς που είμαστε εδώ και σ’ όλο τον ελληνικό λαό που παρακολούθησε τον αγώνα απ’ όλο τον πλανήτη. Αυτή η ομάδα είχε παρελθόν, έχει παρόν και μέλλον. Θερμά συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδία, στο προπονητικό τιμ και στους παίκτες γι’ αυτήν τη μεγάλη χαρά που μας έχουν προσφέρει. Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο μεγάλη επιτυχία στη διαδρομή του ελληνικού μπάσκετ. Αυτό που έγινε σήμερα δεν το πίστευε κανένας. Ολο το γήπεδο φώναζε υπέρ των Αμερικανών. Αλλά η καρδιά των παιδιών μας απέδειξε, ότι μπορεί να ξεπεράσει τα πάντα”.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς τον προπονητή Π. Γιαννάκη και τους παίκτες της εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης για τη νίκη επί των ΗΠΑ και την πρόκρισή της στον τελικό του Μουντομπάσκετ 2006 απέστειλε η πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα: “Για μία ακόμη φορά παραδώσατε σε όλους μας μαθήματα ομαδικότητας, πείσματος και σκληρής δουλειάς. Η νίκη σας επί του αδιαφιλονίκητου φαβορί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και η μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ μας δείχνουν το δρόμο για μεγάλες κατακτήσεις σε όλα τα επίπεδα. Οι ευχές όλων μας σας συντροφεύουν για τον τελικό της διοργάνωσης. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, θερμά συγχαρητήρια”.

“Αναρωτιέμαι εάν ένα ευχαριστώ είναι αρκετό, νιώθω την ανάγκη να το πούμε διπλό στον Παναγιώτη Γιαννάκη και στα παιδιά του”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μεταφέροντας φράση του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, για τη νίκη της εθνικής ομάδας μπάσκετ επί των Αμερικανών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας.

Με πανηγυρισμούς στη Λευκωσία και στις άλλες πόλεις της Κύπρου έγινε δεκτή η πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό του Μουντομπάσκετ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής με δήλωση του εξέφρασε τα συγχαρητήρια της Κυπριακής Κυβέρνησης στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ της Ελλάδος.

“Θέλω εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης να χαιρετίσω αυτή τη θριαμβευτική σημερινή νίκη της εθνικής ομάδας καλαθόσφαιρας της Ελλάδος και να διαβιβάσω στον προπονητή και τους παίκτες της Εθνικής τα πιο θερμά συγχαρητήριά μας και τις ευχές για κατάκτηση του τελικού τροπαίου”, ανέφερε στη δήλωση του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο δικό της τηλεγράφημα προς τους διεθνείς η Πρόεδρος της Βουλής Άννα Μπενάκη- Ψαρούδα αναφέρει:

    “Για μία ακόμη φορά παραδώσατε σε όλους μας μαθήματα ομαδικότητας, πείσματος και σκληρής δουλειάς. Η νίκη σας επί του αδιαφιλονίκητου φαβορί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και η μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ μας δείχνουν το δρόμο για μεγάλες κατακτήσεις σε όλα τα επίπεδα. Οι ευχές όλων μας σας συντροφεύουν για τον τελικό της διοργάνωσης. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, θερμά συγχαρητήρια”.

    Εξ άλλου, η Υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη έστειλε στους παίκτες και τον προπονητή της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ το εξής συγχαρητήριο τηλεγράφημα:

    “Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για την παλικαρίσια νίκη και την ιστορική σας πρόκριση στο τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μπάσκετ. Μια πρόκριση που αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι με την μαχητικότητα , το ομαδικό πνεύμα, το πάθος και τη δύναμη τίποτα δεν είναι αδύνατο. Όλοι οι Έλληνες σε όποιο σημείο της γης κι αν βρίσκονται πανηγυρίζουν για την τεράστια επιτυχία σας. Μας κάνατε υπερήφανους και θα είμαστε όλοι στο πλευρό σας στην δύσκολη προσπάθεια που θα κάνετε για να ανεβείτε στο υψηλότερο σκαλί του παγκόσμιου βάθρου. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας”.

    Η Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα αναφερομένη στην πορεία της εθνικής ομάδας μπάσκετ και την πρόκρισή της στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος τόνισε :

  “Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους παίκτες, στον προπονητή και το τεχνικό επιτελείο της ελληνικής ομάδας μπάσκετ για τη μεγάλη συλλογική προσπάθειά τους και τα αποτελέσματα που πέτυχαν. Θέλω να πιστεύω ότι η μεγάλη επιτυχία τους δεν θα αξιοποιηθεί για αποπροσανατολισμό και συγκάλυψη των νοσηρών φαινόμενων που επικρατούν στον αθλητισμό λόγω της εμπορευματοποίησής του και την ανυπαρξία μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Η νικηφόρα πορεία της εθνικής ομάδας μπορεί και πρέπει να γίνει αφορμή για τη νεολαία και το λαό για να διεκδικήσουν πιο απαιτητικά το δικαίωμά τους στον αθλητισμό και συνολικά στη ζωή. Να εμπνευστούν από τη μαχητικότητα και τη συλλογικότητα της ελληνικής ομάδας για να αποκτήσουν περισσότερη εμπιστοσύνη στη δύναμή τους”.

    Και ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος υπογράμμισε:

    “Συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, την Ομοσπονδία για την άριστη προετοιμασία και εκτέλεση που οδήγησε την Ελλάδα σε αυτή την παγκόσμια αθλητική επιτυχία. Η νίκη τους επί των ΗΠΑ μας κάνει περήφανους. Αποδεικνύεται ότι και στον αθλητισμό δεν υπάρχουν αιώνιες και αήττητες υπερδυνάμεις. Η ψυχή, η αλληλεγγύη, το ομαδικό πνεύμα μπορεί να επιβληθούν και στον ισχυρότερο -και οικονομικά- αντίπαλο. Ευχόμαστε και με το χρυσό”.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, αμέσως μετά τη νίκη της Εθνικής ομάδας δήλωσε: “Ολοι οι Ελληνες είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά αυτής της ομάδας και τον προπονητή τους, που απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι διακρίνονται όχι μόνο για την καρδιά και την ψυχή τους, αλλά και για το πείσμα, τη σύνεση, τη μέθοδο, το πρόγραμμα, την πειθαρχία και την ομαδικότητά τους, αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα ιδιαίτερα για τους νέους της Ελλάδας. Εν’ όψει του μεγάλου τελικού της Κυριακής, τους εύχομαι κάθε επιτυχία και προσεύχομαι γι’ αυτούς, αν και μέσα στις καρδιές μας βρίσκονται ήδη στην κορυφή”.

Το διοικητικό συμβούλιο και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, μετά τη θριαμβευτική πρόκριση στον τελικό με την νίκη επί των ΗΠΑ έστειλε το ακόλουθο τηλεγράφημα στην ελληνική αποστολή στην Ιαπωνία:

    “Με την πρόκριση της Ελλάδας στις δύο καλύτερες ομάδες του κόσμου η Εθνική μας Ομάδα Μπάσκετ, για μια ακόμα φορά, έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια στους μπασκετμπολίστες, στον προπονητή Παναγιώτη Γιαννάκη και τους συνεργάτες του και σε όλους όσοι με τη σκληρή και συστηματική δουλειά κρατούν εδώ και δύο δεκαετίες το ελληνικό μπάσκετ στην κορυφή. Ευχόμαστε μια ακόμη μεγαλειώδη νίκη στον τελικό της Κυριακής, για αυτή την Εθνική που έχει ήδη πετύχει τον μεγαλύτερο άθλο του ελληνικού αθλητισμού στα ομαδικά σπορ!”

  Για τη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας έκανε την εξής δήλωση:

    “Μετέχουμε με τον ενθουσιασμό φυσικά με την δύναμη της ψυχής μας για την νίκη της εθνικής. Αλλά μετέχουμε με την σκέψη στον συμβολισμό αυτής της νίκης. Αυτά όλα συμπυκνώνονται στην παρουσία δίπλα μου του Γιάννη Ιωαννίδη ο οποίος είναι σκαπανείς μαζί με τις άλλες προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ. Λέμε λοιπόν ότι είναι μια απόδειξη της δύναμης της εθνικής του μπάσκετ κατά αντιστοιχία προς τη δύναμη της ελληνικής κοινωνίας και την ποιότητα του ελληνικού λαού, δηλαδή του ευ αγωνίζεσθαι. Είναι ο τρόπος του Ελληνα που μπορεί να μας οδηγεί, είναι βάση αυτοπεποίθησης. Ευγνωμονούμε τους αθλητές μας γι΄αυτό που μας προσέφεραν”.

Ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε πως θα υπάρξει πριμ στους παίκτες της εθνικής ομάδος μπάσκετ, υπενθυμίζοντας πως πριν την αναχώρηση των διεθνών για την Ιαπωνία πληρώθηκε το πριμ που τους οφειλόταν.

    Ο Γ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι “αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να είμαστε όλοι περήφανοι, γιατί ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη επιτυχία το να κερδίσεις τους Αμερικανούς και μάλιστα με 101 πόντους και να ευχηθούμε όλοι στην Εθνική ομάδα, που θα έχει και ένα δύσκολο αγώνα στον τελικό, γιατί και οι δυο ομάδες που παίζουν στον άλλο ημιτελικό είναι πολύ καλές ομάδες – να μπορέσει να σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο”.

    Ο Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας δήλωσε πως είδαν μαζί με τον πρωθυπουργό το τέλος του αγώνα της εθνικής με χαρά και με περηφάνια. 

    Ερωτηθείς αν πανηγύρισε ο Πρωθυπουργός, ο κ. Σιούφας ανέφερε πως όπως κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας έχει πανηγυρίσει γι΄ αυτό το αποτέλεσμα που έδειξε ότι η συλλογική προσπάθεια και η καλή προετοιμασία φέρνει αυτό το αποτέλεσμα που ευχόμαστε όλοι μαζί να έχει συνέχεια την Κυριακή, στον τελικό. 

    Σε ερώτηση αν ο Κ. Καραμανλής έκανε πρόβλεψη για τον τελικό, ο κ. Σιούφας είπε:

    “Δεν μπορώ να σας πω, νομίζω ότι όλοι προσβλέπουμε να έχουμε το ίδιο καλό αποτέλεσμα και να φτάσουμε στην κορυφή”.

    Τέλος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Μπασιάκος δήλωσε πως είμαστε υπερήφανοι για την πολύ σημαντική επιτυχία της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ για την οποία συνέβαλαν όλοι αυτοί οι πολύ ικανοί συντελεστές. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.