Η πολυφωνία και ο Γιάννης

Η Εθνική έκανε περίπατο (88-58 ) κόντρα στο Ιράν στην φιλική αναμέτρηση στην Κρήτη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (19π, 13ρ.) και πάλι κορυφαίο να πρσφέρει θέαμα και ουσία. Ο Σκουρτόπουλος πήρε σκορ από όλη την αποστολή εκτός από τον Αθηναίου.

Η Εθνική έκανε περίπατο (88-58 ) κόντρα στο Ιράν στην φιλική αναμέτρηση στην Κρήτη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (19π, 13ρ.) και πάλι κορυφαίο να πρσφέρει θέαμα και ουσία. Ο Σκουρτόπουλος πήρε σκορ από όλη την αποστολή εκτός από τον Αθηναίου.

Η Εθνική μας πέτυχε το πρώτο της καλάθι μετά από δύο λεπτά με τον Νικ Καλάθη να ευστοχεί από τα 6.75. Το Ιράν έβαλε δύσκολα στους ψηλούς μας με τον Χαντάντι να ταλαιπωρεί τον Παπαγιάννη.Ο Σλούκας ξεκίνησε μαζί με τον Καλάθη στα γκαρντ με αποτέλεσμα να μοιράζουν και να απλώνουν το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο για τους Παπανικολάου και Αντετοκούνμπο. Ο άσσος των Μπακς ζεστάθηκε νωρίς και χάρισε θέαμα με τα καρφώματα και τα κοψίματα του ξεσηκώνοντας το γήπεδο που γέμισε για να τον απολαύσει.

Μόλις πήγε ο Γ.Αντετοκούνμπο στον πάγκο η Εθνική πιέστηκε από το Ιράν που έριξε την διαφορά για κλείσει το δεκάλεπτο (19-17).



Η Εθνική μπήκε πατημένο το γκάζι και αρχίζει να τρέχει σερί 15-0 με τους Πρίντεζη (34-17) και αδέρφια Αντετοκούνμπο να φορτώνουν το αντίπαλο καλάθι. Το Ιράν αδυνατεί να σκοράρει μετά από έξι λεπτά με τον Χαντάντι (34-19) να μοιάζει όαση για το Ιράν. Ο ψηλός του Ιράν έφτασε πρώτος σε διψήφιο αριθμό πόντων (10).

Η Εθνική όποτε έβρισκε ευκαιρία συνέχιζε να τρέχει με τον Γ.Αντετοκούνμπο να μην έχει ουσιαστικά αντίπαλο και να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι, είτε με καρφώματα, είτε από τις ελεύθερες βολές (15π). Επί μέρους σκορ 24-10 στην δεύτερη περίοδο με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται (43-27).

Στο ξεκίνημα του ημιχρόνου αυτό που ξεχώρισε ήταν ο Παπανικολάου και στις δύο άκρες του γηπέδου. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού σκόραρε (10π), έβγαζε άμυνες και έκανε την διαφορά. Για το Ιράν ο Χαντάντι συνέχιζε να φορτώνει το ελληνικό καλάθι παίζοντας ουσιαστικά μόνος του.

Ο Σκουρτόπουλος έριξε τον Γιάννη στο παρκέ και αμέσως προσέφερε θέαμα με τον εκπληκτικό διασκελσιμό και τα καρφώματα του. Επί μέρους σκορ 24-18 για την Εθνική μας που καθάρισε το παιχνίδι με το φινάλε της τρίτης περιόδου (67-45). Η Εθνική είχε διπλάσιο αριθμό ασίστ αλλά από τα 6.75 είχε πρόβλημα 5/14.

Διαδικαστικό το τελευταίο δεκάλεπτο με τον Γιάννη να αποσύρεται στον πάγκο και τους αναπληρωματικούς να παίρνουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Κόνιαρης και Μήτογλου πήραν προσπάθειες με τον φόργουρντ του Παναθηναϊκού να δίνει λύσεις και από μακριά.

Επόμενοι αγώνες στην Αθήνα με την Εθνική μας να δοκιμάζεται στο τουρνουά Ακρόπολις με τις Σερβία, Ιταλία και Τουρκία. Το παρών έδωσε και ο Υφυπουργός Αθλητιμού Λευτέρης Αυγενάκης. Μετά το τέλος του αγώνα ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έκοψε τον Χρήστο Σαλούστρο, τον πρώτο από τους πέντε που πρέπει να αποχωρήσουν….



Δεκάλεπτα:
17-14, 43-27, 67-45, 88-58

Ελλάδα: Παναγιώτης Βασιλόπουλος 6, Γιάννης Αθηναίου, Θανάσης Αντετοκούνμπο 5, Ντίνος Μήτογλου 10, Αντώνης Κόνιαρης 5, Νικ Καλάθης (5π – 11ασ), Κώστας Παπανικολάου 10, Ιωάννης Παπαπέτρου 11, Γιώργος Πρίντεζης 9,  Κώστας Σλούκας, Γιάννης Αντετοκούνμπο 19

Εκτός αποστολής: Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Χρήστος Σαλούστρος, Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Αντετοκούνμπο



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.