Θρίλερ στο Βίλνιους, την πρόκριση στην Κίνα η Λιθουανία!

Την πρόκριση για την τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πανηγυρίζει η Λιθουανία, χάρη στο 95-93 επί της Ολλανδίας στην δεύτερη παράταση στη Siemens Arena του Βίλνιους

Την πρόκριση για την τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πανηγυρίζει η Λιθουανία, χάρη στο 95-93 επί της Ολλανδίας στην δεύτερη παράταση στη Siemens Arena του Βίλνιους. 

«Αυτόχειρες» στο φινάλε της κανονικής διάρκειας οι γηπεδούχοι, οι οποίοι προηγήθηκαν 73-60 τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε αλλά ξεκίνησαν νωρίς του πανηγυρισμούς, με αποτέλεσμα να δεχτούν επιμέρους σκορ 2-15 (!), με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν αφού ο Κλουφ έκλεψε τη μπάλα από τον Κουζμινσκας στα 7΄΄ και κάρφωσε για το 75-75. Ο Λεκάβιτσους αστόχησε στο τελευταίο σουτ, και  το παιχνιδι οδηγήθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο. 

Σε αυτό η Ολλανδία, με την ψυχολογία στα ύψη, κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 82-81 χάρη σε τρίποντο του Χάμικ και τον Κλουφ να είναι παντού με πόντους, ασίστ και ριμπάουντ, ως και τάπες! Οι Λιθουανοί σοκαρίστηκαν αλλά οι αντίπαλοι τους δεν κατάφεραν να μεγαλώσουν το προβάδισμα τους, με 2 λάθη και ένα άστοχο σουτ του Κλουφ. Τη λύση για τη «Λιέτουβα» έδωσε ο Εντγκάρας Ζιελόνις ο οποίος με καλάθι και φάουλ στα 12΄΄ έγραψε το 84-82. Αλλά το δράμα δεν είχε τελειώσει, με τον Φράνκε να ισοφαρίζει σε 84-84 στα 10΄΄!  Ο Μπέντζιους αστόχησε σε τρίποντο και η δεύτερη παράταση ήταν γεγονός. 

Σε αυτή η Ολλανδία προηγήθηκε 92-89, δύο λεπτά πριν το φινάλε, αλλά κάπου εκεί ήρθε η ώρα του Καλνιέτις, ο οποίος με αρχικά ισοφάρισε με σουτ τριών πόντων και στη συνέχεια με άλλη μία «βομβα», 4 δευτερόλεπτα για το φινάλε, διαμόρφωσε 95-92. Η Λιθουανία έκανε σωστά φάουλ για να αποφύγει να ισοφαριστεί με τρίποντο, ο Κλουφ έβαλε μία βολή, αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη, οι Λιθουανοί πήραν το ριμπάουντ και πανηγύρισαν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Από τους καλύτερους ήταν ο Λούκας Λεκάβιτσους, που μέτρησε 14 πόντους, 2 ασίστ. Πρώτος σκόρερ και καθοριστικός στο φινάλε ο Καλνιέτις με 21 πόντους (5 ασίστ, 4 ριμπάουντ), σημαντική και η συνεισφορά των Μπέντζιους (14π), Γιουσκέβιτσους (11π), Κουζμίνσκας (10π). 

Για τους «Οράνιε», που υποχώρησαν σε ρεκόρ 3-5, πάλεψαν οι Κλουφ με 19 πόντους, Φαν Ντερ Μαρς με 16, Σέιν Χάμμινκ με 13 και Φράνκε με 11 πόντους. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.