Oι αθλητές του βόλεϊ έχουν αρχίσει την ψυχολογική αντίστροφη μέτρηση για την αναστολή της δράσης τους στην τρέχουσα σεζόν (Πρωτοψάλτης και Φιλίποφ το είπαν στο live instagram της Ε.Ο.ΠΕ.).
Οι δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ότι μετά τη μπασκετική Λίγκα και η βολεϊκή έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί πρόωρα η αγωνιστική δράση είναι προπομπός της οριστικής απόφασης για όλα τα αθλήματα πλην ποδοσφαίρου (και προφανώς με μικρές εξαιρέσεις, ανάλογα με αριθμό ομάδων και χρονοδιαγράμματα) που λογικά αναμένεται στα τέλη του μήνα, όταν και θα ανακοινωθεί είτε επέκταση των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης, είτε σταδιακή υποχώρησή τους.
Από το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου πάντως που άρχισε να εφαρμόζεται σταδιακά η καραντίνα, όλοι οι αθλητές και εν προκειμένω οι βολεϊκοί έμειναν πειθαρχημένοι στα σπίτι τους και η άθλησή τους περιορίζεται σε ασκήσεις και τρέξιμο, απλώς για να κρατηθούν σε έναν κάποιο υποφερτό βαθμό ετοιμότητας (το χρώμα της μπάλας το αγνοούν, το δε φιλέ το βλέπουν μόνο σε insta live programme του σεφ-μπλοκέρ Νίκου Σμαραγδή, όταν βγάζει από το φιλέ το σφιχταγκαλιασμένο κρέας!).
Η αλήθεια των γυμναστών, όμως, λέει ότι μετά από ένα δίμηνο ουσιαστικά αγωνιστικής απραξίας απαιτείται για τον οργανισμό ένας μήνας προετοιμασίας για να επανέλθει σε φυσιολογική κατάσταση για να αγωνιστεί και μέσα από τα ματς να βρει ρυθμό.
Δηλαδή, σε απλά ελληνικά, αν σε ένα υποθετικό σενάριο, οι προπονήσεις αρχίσουν 15 Μαΐου, μετά τις 15 Ιουνίου θα μπορούν να προγραμματιστούν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα των ανδρών και φυσικά οι υπόλοιπες διοργανώσεις (Κύπελλα ανδρών και γυναικών) που έχουν παγώσει.
Και τα ερωτήματα είναι αμείλικτα; Με ποιες ομάδες; Με ποιους αθλητές; Έλληνες μόνο ή και τους ξένους; Πότε θα έρθουν οι ξένοι που είναι στις πατρίδες τους; Πότε θα λήξει η υποχρεωτική γι΄αυτούς καραντίνα των 14 ημερών, αν έρθουν στη χώρα; Τι θα γίνει με τα οικονομικά των ομάδων και τις συμβάσεις των αθλητών που έχουν ανασταλεί; Τι θα γίνει με τα συμβόλαια που πάγωσαν και πώς αυτά θα πληρωθούν; Τι θα γίνει με τους αθλητές που είναι στη ρύθμιση των 800 ευρώ;
Κι αν προκύψει νέα ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών και για τον Μάϊο και είναι αναγκαστικά σε αυτήν οι αθλητές, πότε θα γίνει ο προγραμματισμός προπονήσεων και αγώνων, από Ιούλιο; Πότε θα τελειώσει η σεζόν; Τι θα γίνει με τις εθνικές ομάδες και τις υποχρεώσεις τους που θέλει την προετοιμασία να αρχίζει 15 Ιουλίου;
Τα Κύπελλα θα διεξαχθούν και θα τα φιλοξενήσουν ποιες περιοχές; Τα τουρνουά των μικρών ηλικιών θα γίνουν και πού; Κοινώς, μύλος. Και χωρίς οι αρμόδιοι (που θα πάρουν και τις τελικές αποφάσεις, δηλαδή ο Υφυπουργός Αθλητισμού και οι συναρμόδιοι Υπουργοί) να γνωρίζουν το μέγεθος της υγειονομικής και οικονομικής επιπλοκής-καταστροφής.
Μόνο υποθέσεις και σενάρια μπαίνουν στη συζήτηση. Η οποία τελειώνει αμέσως, μιλώντας με αθλητές (oι οποίοι εννοείται ότι θέλουν να αγωνίζονται και όχι να κάθονται, το είπε και η Χίπε, αλλά η κατάσταση είναι τέτοια), οι οποίοι στο μυαλό τους έχουν ήδη σφυρίξει, βάσει περιρρεόυσας ατμόσφαιρας, λήξη στη σεζόν. Με ποιο τρόπο, αν θα γίνει απονομή ή θα μπει παύλα (εισιτήρια για Ευρώπη;), θα φανεί…