Μαρτσέλο Αμποντάτζα: «Να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, θέλω όλες να παίζουν για την Εθνική»

Λίγο πριν περάσει …βέρες με την Εθνική γυναικών ο Μαρτσέλο Αμποντάτζα μιλάει αποκλειστικά στο novasports.gr.

O Μαρτσέλο Αμποντάτζα μιλάει για την Εθνική ομάδα

Ευγενικός, προσιτός και χωρίς μεγάλα λόγια, έδειξε έτοιμος για τη νέα πρόκληση της καριέρας του. Εντοπίσαμε τηλεφωνικά τον Μαρτσέλο Αμποντάτζα, περί ου ο λόγος, ο οποίος τις επόμενες μέρες, αν όλα πάνε καλά, θα ανακοινωθεί από την Ελληνική ομοσπονδία ως ο νέος κόουτς της Εθνικής γυναικών. Παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται στη διαδικασία του …αρραβώνα και δεν έχουν περαστεί οι …βέρες της συνεργασίας, ο 42χρονος δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. Ήταν ξεκάθαρος σε ποιες παίκτριες θα βασιστεί και τι στόχο θα θέσει. Ακολουθεί η αποκλειστική συνέντευξη του Μαρτσέλο Αμποντάτζα στο www.novasports.gr. 

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ομάδας…  

Σας ευχαριστώ. Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά. Κάποιες λεπτομέρειες απομένουν. Σήμερα ή αύριο θα μιλήσω εκ νέου με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας προκειμένου να φιξαριστεί η συνεργασία μας. Πιστεύω όλα θα πάνε καλά.  

Είστε έτοιμος για το νέο κεφάλαιο στην προπονητική σας καριέρα;    

Νομίζω ναι. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση η Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Είναι μια διαφορετική πρόκληση από όσες είχα στο παρελθόν (σ.σ. Βουλγαρία, Ιταλία, Καναδάς) όσον αφορά σε Εθνικές ομάδες. Η Ελλάδα νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα και πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά. Θα πρέπει να βρούμε άμεσα τον τρόπο για να τα καταφέρουμε.  

Ποιος είναι ο στόχος σας αναλαμβάνοντας την Εθνική Ελλάδας;  

Θα χρειαστώ ακόμη κάποιες μέρες για να σας απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Νομίζω ότι όταν ολοκληρώσω τις συνομιλίες με τους διοικούντες την ομοσπονδία θα έχω περισσότερα να σας πω. Είμαι σίγουρος ότι την επόμενη φορά που θα μιλήσουμε θα είμαι πιο διαφωτιστικός σε αυτήν την ερώτηση.  

Γνωρίζεται σαφώς κάποια μέλη της Εθνικής, όπως για παράδειγμα την Βασιλαντωνάκη η οποία παίζει στην Τουρκική Λίγκα…  

Σίγουρα κάποιες ξέρω, κάποιες μαθαίνω. Βλέπω βίντεο και αρχίζω να καταλαβαίνω το ρόστερ της ομάδας για να μπορέσω να έχω ξεκάθαρη άποψη για το μέλλον.  

Ποια είναι η άποψη σας για το ρόστερ;      

Δεν θέλω να αποφύγω την ερώτησή σας αλλά νομίζω ότι είναι νωρίς να σας απαντήσω για το ρόστερ. Πρέπει πρώτα να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες με την Ομοσπονδία, να θέσουμε τον στόχο και μετά θα ξεκινήσω τις συνομιλίες με τα κορίτσια. Όταν ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος τότε θα έχω καταλάβει το ρόστερ.  

Στο μυαλό σας υπάρχει ένα νεανικό ρόστερ, ένα ρόστερ με έμπειρες παίκτριες ή κάτι ενδιάμεσο;  

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν έχω έμπειρες ή νεαρές παίκτριες. Εγώ θέλω όποια παίζει στην Εθνική ομάδα να τα δίνει όλα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο και αυτό θέλω να βλέπω…

Έχετε παίξει ποτέ κόντρα στην Εθνική ομάδα ή με κάποια ελληνική ομάδα;  

Ήμουν αντίπαλός της το 2002 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα όταν η Ιταλία πήρε το χρυσό στο Βερολίνο της Γερμανίας. Τότε ήμουν ασίσταντ κόουτς στην Εθνική Ιταλίας. Επίσης το καλοκαίρι αντιμετώπισα σε φιλικά παιχνίδια τον Ολυμπιακό.  

Παρακολουθείτε το Ελληνικό πρωτάθλημα; Έχουμε εδώ και λίγους μήνες δύο συμπατριώτες προπονητές στους πάγκους του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ…  

Παρακολουθώ όσο μπορώ το ελληνικό πρωτάθλημα, Ναι ξέρω και τον Μάρκο (σ.σ. Φενόλιο) και τον (Κάρλο) Παρίζι και θα μιλήσω και με τους δύο.  

Σας  ευχαριστώ πολύ για τη συνομιλία, θα τα ξαναπούμε σύντομα.  

Εγώ σας ευχαριστώ.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.