SuperBowl 50: Ο… Νεύτωνας που εφαρμόζει τους δικούς του νόμους!

Οι Καρολάινα Πάνθερς έφτασαν στον τελικό της NFL, εξαιτίας ενός Νιούτον. Όχι του Ισαάκ, ο οποίος ανακάλυψε τους νόμους κίνησης και βαρύτητας, αλλά του Καμ: Του αθλητή που αναμένεται ν΄ αλλάξει τη θέση του quarterback στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο.

Οι Καρολάινα Πάνθερς έφτασαν στον τελικό της NFL, εξαιτίας ενός Νιούτον. Όχι του Ισαάκ, ο οποίος ανακάλυψε τους νόμους κίνησης και βαρύτητας, αλλά του Καμ: Του αθλητή που αναμένεται ν΄ αλλάξει τη θέση του quarterback στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο.

Η ομάδα από τη Σάρλοτ ανήκει στον Τζέρι Ρίτσαρντσον, στο 48%, από το 1993. Μπορεί μπάλα να μην έπαιξε πολύ στο ανώτατο επίπεδο, αλλά τους «πάνθηρές» του τούς προσέχει ο 79χρονος και στέκεται πάντα δίπλα τους παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια. Στον Ρον Ριβέρα έχει εμπιστευτεί της τύχες της Καρολάινα από το 2011, με τους κόπους των δύο ανδρών να είναι ορατοί με γυμνό μάτι φέτος που ο σύλλογος της National South με 15-0-1 έκανε περίπατο ως τα πλέι οφ της National Football League.

Ο Ριβέρα του ενός SuperBowl ως παίκτης, με τη μεγάλη ομάδα των Σικάγο Μπέαρς τη δεκαετία του 1980, έχει τη δυνατότητα πλέον να κερδίσει την ίδια τιμητική διάκριση ως head coach. Φέτος οι «μπλε» πήραν το δεύτερο Conference Championship, παίζοντας για έβδομη φορά σε postseason. Την ύψιστη τιμή ενός «Vince Lombardi Trophy» δεν την έχουν λάβει, γι΄ αυτό και είναι κοσμοϊστορικό γεγονός το παιχνίδι με τους Ντένβερ Μπρόνκος. Το 50ό SuperBowl, στην Καλιφόρνια, είναι μία στιγμή σημείο αναφοράς στην ιστορία του συλλόγου, η οποία θ΄ αποτελέσει θεμέλιο για τα χρόνια που έρχονται.

Η μία ήττα στη regular season ήρθε τη 16η και προτελευταία εβδομάδα στην Ατλάντα. Οι Φάλκονς νίκησαν με 20-13, σ΄ ένα παιχνίδι που ίσως κρίθηκε επειδή οι γηπεδούχοι χρησιμοποιούν κλειστό γήπεδο. Η Καρολάινα στηρίζεται πολύ στη physical λογική και τακτική και είναι προσαρμοσμένη ομάδα να εκμεταλλεύεται όλους τους κλιματολογικούς παράγοντες. Στα πλέι οφ δεν ήταν χαμηλά τα εμπόδια, τα οποία κλήθηκε να ξεπεράσει. Οι «απέθαντοι» Σιάτλ Σίχοκς ηττήθηκαν στα divisional playoffs με 31-24, με τους Αριζόνα Κάρντιναλς να συνθλίβονται με 49-15 στο NFC Championship.

Σ΄ όλη τη σεζόν οι Πάνθερς στηρίχτηκαν στον 26χρονο quarterback Καμ Νιούτον που, κοινώς, έκανε όργια! Ο τρεις φορές Pro Bowler σάρωσε τις ατομικές διακρίσεις, επιχειρώντας αρκετά νωρίς στην καριέρα του ν΄ αλλάξει και τη θέση του QB. Νούμερο ένα στα Draft του 2011, ο Νιούτον κρίνεται ικανός να πράξει ότι ο συνεπώνυμός του στη Φυσική! Ο Ισαάκ Νιούτον ανακάλυψε τους νόμους της κίνησης και της βαρύτητας. Ο Καμ Νιούτον πληροί όλες τις προϋποθέσεις να γράψει τους δικούς του νόμους για το πώς παίζεται η θέση του πασαδόρου στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο…

Το μέλλον θα δείξει αν μπορεί να το πετύχει, ωστόσο φέτος είναι ο κύριος λόγος της εντυπωσιακής πορείας της Καρολάινα. Μπορεί να πασάρει και να μοιράσει Touchdowns – που είναι η δουλειά του – με τη διαφοροποίηση, όμως, ότι δεν διστάζει να τρέξει με το «αμύγδαλο» και να φτάσει ο ίδιος την μπάλα στην αντίπαλη End Zone. Φέτος μονάχα ο Τζόναθαν Στιούαρτ έχει περισσότερες rushing yards (γιάρδες εδάφους) από τον εκρηκτικό Καμ, στατιστική διάκριση σπανιότατη για πασαδόρο! Πέραν της ικανότητας αυτής ο Νιούτον είναι και παίκτης εξέδρας.

Εκδηλωτικός, πολύ αγαπητός στον κόσμο κι ένας από τους πολύ καλούς λόγους για να παρακολουθήσετε το SuperBowl 50 από τη Nova, μέσω του Fox Sports. Ένας αθλητής σε ομαδικό σπορ δεν γίνεται πια να κερδίζει έναν αντίπαλο μονάχος του, σε τόσο σοβαρό παιχνίδι και στο ανώτατο επίπεδο, αλλά και πάλι ο 27χρονος (τον επόμενο Μάιο) QB είναι σημαντικός και βαρόμετρο για την έκβαση αυτού του τελικού. Συνολικά οι Πάνθερς θα προσπαθήσουν ν΄ αρχίσουν εντυπωσιακά και να υπνώσουν τους Μπρόνκος. Το πέτυχαν με Σιάτλ και Αριζόνα, έχοντας υπέρ τους σκορ στα πρώτα ημίχρονα με 55-7 στα δύο παιχνίδια των πλέι οφ!

Αναλυτές του σπορ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ισχυρίζονται ότι αν η Καρολάινα πάρει τον τίτλο, θα μπει στις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών στο σπορ… Βαριά κουβέντα. Πάντως θα εισχωρήσει σ΄ ένα γκρουπ συλλόγων που μπορεί να μην είναι οι top, αλλά μνημονεύονται μετά από χρόνια διότι έκαναν το ξαφνικό και μεγάλο άλμα προς την επιτυχία. Οι Σικάγο Μπέαρς του 1985 είναι μία τέτοια περίπτωση, όπως και οι Μαϊάμι Ντόλφινς του 1972.

Ίσως, αν το SuperBowl 50 βαφτεί στα μπλε, ν΄ αναφέρονται οι Καρολάινα Πάνθερς μετά από είκοσι-τριάντα χρόνια για ό,τι πέτυχαν φέτος. Πάντως – ανεξάρτητα με το τι θα γίνει – μέλλον έχουν. Ο Νιούτον έχει μία δεκαετία εμπρός για να γράψει ιστορία και πλάι του μία σειρά παικτών, όπως ο Λουκ Κιούτσλι, ο Καουάν Σορτ, ο Σταρ Λοτουλελέι και ο Τζος Νόρμαν, που πέρυσι τέτοιον καιρό δεν τους ήξερε καλά-καλά η μαμά τους… Δίχως να είναι ακόμη τα σούπερ αστέρια, ανοίγεται η προοπτική για μία κούπα που θ΄ αλλάξει τη ζωή και την αθλητική τους πορεία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.