Παντοκράτορας στη Θεσσαλονίκη (video)

Είναι ο Παντοκράτορας και το απέδειξε μέσα στην έδρα του Άρη! Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος και επικράτησε 68-59 των κιτρίνων, κατακτώντας το 18ο Κύπελλο Ελλάδας και 6ο συνεχόμενο.

Είναι ο Παντοκράτορας και το απέδειξε μέσα στην έδρα του Άρη! Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος και επικράτησε 68-59 των κιτρίνων, κατακτώντας το 18ο Κύπελλο Ελλάδας και 6ο συνεχόμενο.

Σίγουρα δεν ήταν ο θελκτικότερος τελικός όλων των εποχών, αφού πέραν του μέτριου αγωνιστικού θεάματος, το ματς ξεκίνησε και με μία ώρα καθυστέρηση, ωστόσο οι πράσινοι έδειξαν πως ήταν φαβορί, φροντίζοντας να επιβεβαιώσουν τον τίτλο και στο παρκέ.

Με εξαιρετική άμυνα σε πρώτο και τρίτο δεκάλεπτο, όταν δέχθηκαν συνολικά 20 πόντους (10+10) οι παίκτες του Πασκουάλ, εκμεταλλεύτηκαν το υπερβολικό άγχος των ουσιαστικά γηπεδούχων και προηγήθηκαν ακόμα και με 17 πόντους στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (54-37). Ο Άρης πλησίασε μέχρι και στους 4 (58-54) αλλά μέχρι εκεί.

Καλάθης (15π, 4ρ, 3ασ.), Γκέιμπριελ (13π, 8ρ) και Φελντίν (13π) ξεχώρισαν από τους θριαμβευτές, με τον Ρίβερς να πετυχαίνει το τρίποντο που έγειρε οριστικά και αμετάκλητα την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του. 

Τζένκινς (15π, 6ρ) και Κάμινγκς (15π) ήταν οι μόνοι με διψήφιο αριθμό πόντων από πλευράς Άρη, που προσπάθησε αλλά πλήρωσε το πολύ κακό του διάστημα, όταν έμεινε πίσω με 17 πόντους. 

Το ματς 

Ο Άρης ξεκίνησε με διάθεση να ακουμπήσει την μπάλα στον Καββαδά ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να τρέξει σε κάθε ευκαιρία. Οι δύο ομάδες πάντως ήταν νευρικές με αποτέλεσμα τα πολλά λάθη και το σκορ να «κολλάει» στο 6-6 μετά από 4:30. Καλάθης, Φελντίν και Σίνγκλτον ήταν αυτοί που βρήκαν στόχο από μακριά, με αποτέλεσμα οι πράσινοι να κάνουν σερί 8-0 για το 14-6. Ο Σίμτσακ ήταν αυτός που κράτησε όρθιους τους Θεσσαλονικείς σε αυτό το διάστημα, με το δεκάλεπτο πάντως να τους βρίσκει στο -8 (18-10). 

Οι παίκτες του Πρίφτη μπήκαν πιο ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στο β’ δεκάλεπτο και αφού προηγήθηκαν τρίποντα από Τσαϊρέλη και Τζέιμς (21-13), έτρεξαν σερί 7-0 για το 21-20 με Κάμινγκς και Καββαδά. Ο Τζάκσον έδωσε προβάδισμα στους κίτρινους (24-25), την ώρα που το παιχνίδι ήταν κάκιστο και άναρχο στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός είχε επιθετικό πρόβλημα, αφού τα λάθη έδιναν και έπαιρναν, παρόλα αυτά και χάρη στις αναλαμπές του Τζέιμς, οι παίκτες του Πασκουάλ πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός καλαθιού (29-27).

Με φοβερή άμυνα, ο Παναθηναϊκός κράτησε τον Άρη στους 2 πόντους στα πρώτα 5:30 του γ’ δεκαλέπτου και βλέποντας τους Τζεντίλε και Φελντίν να βγαίνουν μπροστά, το σκορ έγινε 40-29. Οι κίτρινοι είχαν τραγικές επιλογές στο 5-5, αναγκαζόμενοι τις περισσότερες φορές να σουτάρουν «σκοτωμένα» τρίποντα στο τέλος του χρόνου. Η αφύπνιση του Τζένκινς σε εκείνο το σημείο και οι βοήθειες από τον Τσαϊρέλη, έδωσαν λύσεις στην ομάδα τους, ωστόσο ο Φελντίν πραγματοποίησε το καλύτερό του δεκάλεπτο, για το 50-37 του 3ου δεκαλέπτου.

Η διαφορά έφτασε στους 17 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (54-37), με το «νεκρό» διάστημα του Άρη να ολοκληρώνεται κάπου εκεί. Κάμινγκς και Τζένκινς… εμφανίστηκαν ξαφνικά στο γήπεδο και με προσωπικά καλάθια, έκαναν σερί 12-0 και έβαλαν «φωτιά» στην εξέδρα, για το 54-49! Ένα πεντάλεπτο απέμενε και ο τελικός είχε «ανάψει» για τα καλά, με τον Άρη να πλησιάζει και στους 4 (58-54) αλλά σε εκείνο το σημείο «μίλησε» ο Ρίβερς. Με τρίποντο-«μαχαιριά», ο Αμερικανός διαμόρφωσε το 61-54 στα 2:45 για το φινάλε και ενώ απέμενε χρόνος, οι Θεσσαλονικείς κάπου εκεί παραδόθηκαν. Βιαστικές επιλογές και αστοχία δεν ήταν σύμμαχοι του Άρη στην απέλπιδα προσπάθειά του να επιστρέψει στο ματς, με το τελικό 68-59 να φέρνει το Κύπελλο στον Παναθηναϊκό.

Live Blog Παναθηναϊκός Superfoods-Άρης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.