Κωπηλασία: Η Δαλίδου υποψήφια για καλύτερη νέα αθλήτρια

Η πρωταθλήτρια της κωπηλασίας Σοφία Δαλίδου είναι υποψήφια για καλύτερη νέα αθλήτρια της χρονιάς, ύστερα από αξιολόγηση και πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το ετήσιο βραβείο PIOTR NUROWSKI 2022 Best Summer Young European Athlete απονέμεται από τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές σε νεαρούς ανερχόμενους αθλητές που είναι κάτω των 18 ετών και  έχουν επιδείξει εξαιρετικές αθλητικές επιδόσεις και σωστή συμπεριφορά εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. 

Η Σοφία Δαλίδου που ανήκει στον ΟΕΑΝΑ Βόλου γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2005 και φέτος μαζί με την Στέλλα Νάτσιουλα, κατέκτησε χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων και στο αντίστοιχο Παγκόσμιο, στο Βαρέζε της Ιταλίας ενώ το χρυσό στο Παγκόσμιο συνοδεύτηκε με Παγκόσμιο ρεκόρ.  

Το Βραβείο PIOTR NUROWSKI  καθιερώθηκε το 2011 για να τιμηθεί η μνήμη του πρώην τενίστα και Προέδρου της Πολωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε αεροπορικό δυστύχημα το 2010. Αφορά σε δυο αθλητές-τριες ένας για τα θερινά σπορ κι ένας για τα χειμερινά και συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο που λαμβάνει ο νικητής αλλά και οι τέσσερις ακόμα υποψηφιότητες που ήταν κοντά στη νίκη.

Από ελληνικής πλευράς, τα προηγούμενα χρόνια είχαν βραβευτεί ο Απόστολος Χρήστου (κολύμβηση) το 2013, ο Εμμανουήλ Καραλής (στίβος) το 2016 και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (ιστιοπλοϊα) 2017.

Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή σε εκδήλωση στην Αρχαία Ολυμπία, κατά τη διάρκεια του 42ου Σεμιναρίου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.