Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2022: Ολοκληρώθηκε το πρωινό πρόγραμμα

Το πρωινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών ολοκληρώθηκε στο Καυτανζόγλειο Στάδιο στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τα 100 μ. εμπ. γυναικών ήταν το πρώτο δρομικό αγώνισμα της ημεράς εκεί όπου η Αναϊς Καραγιάννη (ΑΕΚ) διένυσε την απόσταση σε 13.41 (0,4), που ήταν η γρηγορότερη επίδοση του προκριματικού. Η δεύτερη σειρά έγινε μετά τις τρεις ανακλήσεις, καθώς υπήρξε πρόβλημα με το σύστημα, παρόλα αυτά η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος) δεν είχε πρόβλημα να τερματίσει σε 13.43 (0,4). Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η αθλήτρια της κατηγορίας Κ20, Χαβά Ντελίου (ΟΦΚΑ Ροδιονίκες) που τερμάτισε σε 14.11, λίγες εβδομάδες πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι. 

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) έδειξε πως είναι έτοιμη να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών. Η αθλήτρια της κατηγορίας Κ20 προέρχεται από έναν μικρό τραυματισμό, παρόλα αυτά δίχως πίεση τερμάτισε σε 11.73 (0,9) και στον τελικό θα διεκδικήσει να βρεθεί σε επιδόσεις κοντά στο ατομικό της 11.44. Η Δήμητρα Τσουκαλά (ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομ.) σημείωσε την δεύτερη επίδοση του προκριματικού με  11.92.

Σε καλή κατάσταση έδειξε πως είναι ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), ο οποίος πέτυχε 10.42 και έδειξε σε θέση να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε την περσινή χρονιά στην Πάτρα. Χαλαρή κούρσα επέλεξε να κάνει ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων) νικητής στην πρώτη σειρά των 100 μ. με 11.55. Θέση στο βάθρο θα διεκδικήσουν μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΑΟ Κάλλιστος) με 10.49 στον προκριματικό, αλλά και οι νεαρότεροι Ορέστης Χαϊδάς (ΓΕΑ Τρικάλων)  και Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΓΣ Άθλος Κερατσινίου) με 10.59 και 10.62 αντίστοιχα.

Ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) τερμάτισε σε 13.95 (0,3), που ήταν η γρηγορότερη επίδοση του προκριματικού των 110 μ. εμπόδια.

Η Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπίας Πατρών) ήταν νικήτρια στην τρίτη σειρά των 400 μ. με 54.58, που ήταν και η καλύτερη επίδοση στη διαδικασία του προκριματικού. Χαλαρές κούρσες έκαναν οι Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων), νικήτρια στην πρώτη σειρά με 55.92, αλλά και Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ) με 55.40 στη δεύτερη σειρά. 

Ένα άλμα στο όριο των 4,80 μ. πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ) στη διάρκεια του προκριματικού του αγωνίσματος και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να επιστρέψει το απόγευμα για τον τελικό.

Οι κορυφαίοι σφαιροβόλοι της χώρας δίνουν το παρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και είναι έτοιμοι για καλές επιδόσεις. Ο Νίκος Σκαρβέλης (ΓΣ Κηφισιάς) πέτυχε την καλύτερη επίδοση του προκριματικού με 18,90 μ., ενώ ακολούθησαν οι Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) και Τάσος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος) με 18,50 μ. και 18,12 μ., αντίστοιχα.

Ο Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ) σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό του τριπλούν με 15,43 μ. 90,5), ένα άλμα χρειάστηκε και ο Νίκος Ανδρικόπουλος (Αμεινίας Μεσογείων), που πέτυχε 15,39 μ. (0,4). Εκτός τελικού έμεινε ο Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων), καθώς έκανε τρία άκυρα άλματα, ενώ είχε και ενόχληση στο δικέφαλο. 

Στη δισκοβολία των Γυναικών η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης) ολοκλήρωσε με συνοπτικές διαδικασίες την παρουσία της στον προκριματικό, με μια βολή στα 55,35 μέτρα. 

Η Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς) προκρίθηκε με την καλύτερη επίδοση στον τελικό του τριπλούν, με 12,58 μ. στη δεύτερη προσπάθεια της, αφού στην πρώτη ήταν άκυρη. Ένα άλμα στα 13,20 μ. έκανε η Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος) και προκρίθηκε στον τελικό.

Απευθείας τελικός θα γίνει στο ύψος και τον ακοντισμό των Γυναικών. 

Οι φίλοι του στίβου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρωινό πρόγραμμα των αγώνων σε livestreaming μετάδοση, ενώ το απογευματινό από τη συχνότητα της ΕΡΤ2 στις 18.30.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.