Πινγκ Πονγκ: Με νέα φόρμα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών

Διαφορετική μορφή δίνει φέτος η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών.

Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι δημιουργεί δύο διαφορετικές διοργανώσεις θέλοντας να προσφέρει νέο κίνητρο στους συμμετέχοντες και αλλάζει το σύστημα πρόκρισης.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών για την περίοδο 2021-2022 θα χωριστεί σε Περιφερειακά πρωταθλήματα και σε τελική φάση. Τον Δεκέμβριο θα γίνουν αρχικά αγώνες σε τέσσερεις περιφέρειες (Αττική, Βόρεια Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Λοιπή χώρα – Νησιωτική Ελλάδα), οι οποίοι δεν θα έχουν μόνο χαρακτήρα προκριματικών, αλλά θα πάνε μέχρι το τέλος και θ’  αναδείξουν τοπικούς πρωταθλητές.

Τον Φεβρουάριο θ’ ακολουθήσει η τελική φάση, όπου θα υπάρχουν προκρινόμενοι κι από τους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης. Τα Περιφερειακά πρωταθλήματα-προκρίσεις ορίστηκαν για το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Δεκεμβρίου, οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ήδη στο on-line σύστημα της ιστοσελίδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (http://www.ttscore.io/customer/24) και θα λήξουν την προσεχή Δευτέρα 6 του μήνα.

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στέκεται στο νέο φορμάτ του κορυφαίου event και παράλληλα σημειώνει ότι δυστυχώς αναγκάζεται, εξαιτίας της πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, να βάζει παράβολα συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις της.

Οι Περιφερειακοί αγώνες αφορούν μόνο στο απλό. Η διοργάνωση της Αττικής θα γίνει στον Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η αντίστοιχη της Β. Ελλάδας στην Καβάλα, αυτή της Δ. Ελλάδας-Πελοποννήσου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας κι εκείνη της Λοιπής Χώρας και Νήσων θα εξαρτηθεί από τις δηλώσεις συμμετοχής. Η τελική φάση, που προγραμματίστηκε για το διήμερο 26 και 27 Φεβρουαρίου 2022 θα έχει και το αγώνισμα του διπλού και φυσικά άλλες ημερομηνίες για τις δηλώσεις συμμετοχής.

Από τη Δευτέρα 31/1/2022 έως τη Δευτέρα 14/2/2022 για το απλό κι από τη Δευτέρα 31/1/2022 έως την Τετάρτη 16/2/2022 για τα διπλά ανδρών και γυναικών. Ο τόπος διεξαγωγής θ’ ανακοινωθεί τουλάχιστον έναν μήνα πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Στους Περιφερειακούς Αγώνες γίνονται όμιλοι στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη. Με δεδομένο ότι αναδεικνύονται πρωταθλητές, οι αθλητές και οι αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία και διάκριση να κυνηγήσουν και περισσότερα παιχνίδια να δώσουν. Επίσης, στα Περιφερειακά πρωταθλήματα αποκτούν το κίνητρο των επιπλέον αγώνων και οι καλύτεροι αθλητές, ακόμα κι αν γνωρίζουν ότι  θα προκριθούν στα τελικά από τους πίνακες αξιολόγησης.

Στην τελική φάση του απλού θ’ αγωνιστούν 64 άνδρες και 48 γυναίκες. Στην πρώτη περίπτωση οι 43 αθλητές θα προκριθούν από τα Περιφερειακά πρωταθλήματα και οι 21 από τον πίνακα αξιολόγησης, που θα ισχύει τον μήνα της λήξης δηλώσεων συμμετοχής για την τελική φάση.

Στη δεύτερη περίπτωση οι 32 αθλήτριες θα προκριθούν από τα Περιφερειακά πρωταθλήματα και οι 16 από τον πίνακα αξιολόγησης, που θα ισχύει όταν λήξουν οι δηλώσεις συμμετοχής. Συνεπώς τα 2/3 των προκρίσεων βγαίνουν από την πρώτη διοργάνωση και το υπόλοιπο 1/3 από τους πίνακες αξιολόγησης.

Η ομοσπονδία τονίζει ακόμα ότι ο αριθμός προκρινόμενων από το κάθε Περιφερειακό πρωτάθλημα προκύπτει από το ποσοστό πραγματικών δηλώσεων συμμετοχής της κάθε περιφέρειας επί του συνόλου πραγματικών συμμετοχών στα Περιφερειακά πρωταθλήματα στην Ελλάδα.

Οι 21 θέσεις ανδρών και 16 γυναικών, που προκρίνονται από τον πίνακα αξιολόγησης προκύπτουν βέβαια αφού αφαιρεθούν οι προκριθέντες από τα Περιφερειακά πρωταθλήματα. Απλά βάζει όριο η ΕΦΟΕπΑ και είναι το νούμερο 96 στην κατηγορία ανδρών και το νούμερο 72 στην κατηγορία γυναικών.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΕΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το παράβολο συμμετοχής είναι επίσης θέμα, που απασχόλησε έντονα την ομοσπονδία, γνωρίζοντας καλά ότι επιβαρύνονται συνεχώς με σημαντικά έξοδα γονείς και σωματεία. Η θέση της ομοσπονδίας είναι ότι τα πολύ άσχημα οικονομικά της δεδομένα απαιτούν πλέον να γίνουν αυτοχρηματοδοτούμενα όλα τα πρωταθλήματά της ώστε να βγαίνει το κόστος κάθε διοργάνωσης. Ειδικά τώρα για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που έχει αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής και πρόκρισης. Με απόλυτη επίγνωση της γενικότερης κατάστασης, η ΕΦΟΕπΑ είναι αναγκασμένη, δυστυχώς, από την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, να βάζει παράβολα σε όλα τα πρωταθλήματα, αφού δεν περισσεύουν καθόλου χρήματα για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της από την τακτική επιχορήγηση και τα υπόλοιπα έσοδα.

Στα Περιφερειακά πρωταθλήματα ορίστηκαν τα 25 ευρώ για το κάθε άτομο και για την τελική φάση τα 20 ευρώ στο απλό και τα 10 στο διπλό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά την προκήρυξη στη διεύθυνση http://www.httf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6287:prokiryksi-p-p-andron-gynaikon-2021-2022&catid=2:2012-03-08-10-19-52&Itemid=8.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.