Δύο χάλκινα μετάλλια κατάφεραν να πάρουν οι μικροί σε ηλικία αθλητές του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας στο τριεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης παίδων-κορασίδων της βουλγαρικής ομοσπονδίας, το οποίο έγινε στο χωριό Αρντίνο.
Το ένα στο απλό παίδων από τον Γιώργο Πασχαλέρη και το άλλο στο ομαδικό της ίδιας κατηγορίας, όπου μαζί με τον προαναφερόμενο αθλητή αγωνίστηκαν ο Πρόδρομος Τζουνόπουλος και ο Μανώλης Αλαρούπης. Στο event με προσκλήσεις, που είχε ακόμα τη συμμετοχή της Τουρκίας, πήραν μέρος οι κορασίδες Αργυρώ Τουραμανίδου, Χριστίνα Ταουσάνη, Θεοδώρα Ζήσου, Καλλιόπη Τζουνοπούλου και κατετάγησαν 4ες στο ομαδικό.
Για όλα τα παιδιά ήταν εξίσου σημαντικό, που έζησαν καλή διεθνή εμπειρία και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους μέσα από πολλά παιχνίδια με καλούς Βούλγαρους και Τούρκους αθλητές ως συνέχεια μάλιστα, του προπονητικού καμπ που οργάνωσε το σωματείο της μακεδονικής πόλης στη Θάσο.
Το Άρντινο είναι πολύ δραστήριο γύρω από την επιτραπέζια αντισφαίριση. Η ανδρική του ομάδα βρίσκεται στην Α1 εθνική κατηγορία της Βουλγαρίας και διαθέτει μεγάλη αίθουσα μόνο για πινγκ πονγκ με κλιματισμό και κερκίδες. Πριν από δύο χρόνια είχε διεξάγει τουρνουά νέων-νεανίδων με περισσότερες χώρες (προσκαλώντας ξανά τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, που είχε ως καλύτερη θέση τη 2η στο ομαδικό κοριτσιών) και φέτος το επανέλαβε για παίδες και κορασίδες.
Στο ομαδικό σχηματίστηκαν 7 ομάδες αγοριών και 12 κοριτσιών. Οι παίδες της Καβάλας πέρασαν στη χιαστί 4άδα ως 2οι του ομίλου τους με νίκη επί του Άρντινο 2 και ήττα από την τουρκική Γιάλοβα. Στα ημιτελικά έχασαν πολύ δύσκολα 3-2 από το Άρντινο 1 (ο Πασχαλέρης σημείωσε και τις δύο νίκες), το οποίο με την ίδια σύνθεση είχε πάρει την περασμένη σεζόν την 6η θέση στους παίδες στο πρωτάθλημα Βουλγαρίας και την 3η το 2013 στους παμπαίδες του ίδιου πρωταθλήματος. Στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας επιβλήθηκε 3-0 του βουλγαρικού σωματείου Ντιμίτροβγκραντ (από μία νίκη Πασχαλέρης, Τζουνόπουλος και Αλαρούπης).
Τα κορίτσια της μακεδονικής ομάδας πήραν αρχικά με δύο νίκες την 1η θέση στο γκρουπ. Προχώρησαν στην 8άδα και ξεπέρασαν το εμπόδιο της BB SK από την Κωνσταντινούπολη με 3-0. Τις νίκες πέτυχαν η Ταουσάνη, η Τζουνοπούλου και η Τουραμανίδου, ενώ στο γκρουπ είχαν αγωνιστική παρουσία και οι τέσσερις αθλήτριες της αποστολής. Στα ημιτελικά ήρθε η πρώτη ήττα από τη Γιάλοβα με 3-0 και στον «μικρό» τελικό μία ακόμα ήττα με 3-1 από τη Ντιμίτροβγκραντ (το θετικό αποτέλεσμα η Ταουσάνη) για ν’ αρκεστεί τελικά η ελληνική ομάδα στην 4η θέση.
Στο απλό εφαρμόστηκε από την αρχή το νοκ άουτ σύστημα. Στους παίδες ο Πασχαλέρης προχώρησε άνευ αγώνα στον 2ο γύρο (σ.σ. των «16»), μετά σημείωσε μία εύκολη νίκη και στα προημιτελικά απέκλεισε με 3-0 σετ τον πολύ αξιόλογο Βούλγαρο Αλπάρ από την πρώτη ομάδα του Άρντινο. Στα ημιτελικά έχασε 3-0 από το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τον Τούρκο Τοκ και πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Ο Αλαρούπης μπήκε στις θέσεις 9-16 και ο Τζουνόπουλος αποκλείστηκε στον εναρκτήριο γύρο των «32».
Στο απλό κορασίδων και οι τέσσερις Ελληνίδες έχασαν στον 2ο γύρο του ταμπλό (σ.σ. στις «16»). Και σε αυτό το αγώνισμα ήταν καλό το αγωνιστικό επίπεδο με Βουλγάρες από πολύ υψηλές θέσεις του εθνικού πίνακα αξιολόγησης και δυνατές Τουρκάλες. Τους αθλητές καθοδήγησε ο προπονητής του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας Γιάννης Σταύρου και αρχηγός αποστολής ήταν ο αντιπρόεδρος του σωματείου Ευάγγελος Ζήσου.
ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΝΕΩΝ Η ΚΙΝΑ
Όπως αναμενόταν, η Κίνα κυριάρχησε και στο ομαδικό των 2ων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων. Στη σπουδαία διοργάνωση, που η ίδια φιλοξένησε στο Ναντζίνγκ, έκανε το απόλυτο στο πινγκ πονγκ, καθώς μετά τα δύο χρυσά στο απλό κατέκτησε την πρωτιά και στο ομαδικό, το οποίο είναι μικτό. Είχε στη σύνθεσή της τον Φαν Ζεντόνγκ και τη Λιου Γκάογιανγκ, που ήδη είχαν αναδειχτεί 1οι Ολυμπιονίκες στο απλό νέων και νεανίδων αντίστοιχα και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης σε καμία άλλη ομάδα.
Στον τελικό η Κίνα κατέβαλλε 3-0 την Ιαπωνία με τη Λιου να νικά 3-0 σετ τη Μίγιου και τον Φαν 3-1 τον αμυντικό Γιούτο Μουραμάτσου (σ.σ. είχαν συναντηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα και στον τελικό του απλού). Πρέπει να σημειωθεί ότι η Κίνα πήρε με το απόλυτο σκορ όλα τα παιχνίδια της!
Με 2-0 τα τέσσερα στο ταμπλό των νοκ άουτ και με 3-0 τα τρία στο γκρουπ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε το Χονγκ Κονγκ (με την Ντου Χόι Κιμ και τον Χουν Κα Τακ), το οποίο στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 επικράτησε 2-0 της Ταϊλάνδης. Από την Ευρώπη προχώρησαν περισσότερο στο ομαδικό η Κροατία και η λεγόμενη Europe 2, οι οποίες έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά.