Στο «Aphrodite Cup» στρέφονται τα διεθνή φώτα της Ρυθμικής Γυμναστικής

Η μεγάλη γιορτή της Ρυθμικής Γυμναστικής επιστρέφει δυναμικά και η Ελλάδα θα αποτελέσει από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου το διεθνές επίκεντρο.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Η μεγάλη γιορτή της Ρυθμικής Γυμναστικής επιστρέφει δυναμικά και η Ελλάδα θα αποτελέσει από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου το διεθνές επίκεντρο, με τη διεξαγωγή του «Aphrodite Cup» στο Ολυμπιακό κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου Tae kwon do. Πρόκειται για την επιτυχημένη διοργάνωση, που για έκτη χρονιά διοργανώνει ο Γ.Ο.Π.Φ.  «Η Αρμονία», η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου. 170 αθλήτριες και 100 προπονήτριες από 15 χώρες αναμένεται να λάμψουν στα ταπί, στρέφοντας τα αθλητικά φώτα της δημοσιότητας στη χώρα μας. Η ασφάλεια όλων δεδομένη, καθώς η οργανωτική επιτροπή έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υπάρξει παντού ένα πλήρως προστατευμένο περιβάλλον, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του κορονοϊού. Το σπουδαίο τουρνουά αποτελεί τον μεγάλο «προάγγελο»  του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής που, με αρχή τον Μάρτιο του 2022 και για τα επόμενα τρία χρόνια, θα διοργανώνει η χώρα μας, μετά από την ανάθεση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γυμναστικής στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. Θεσμικοί υποστηρικτές του 6ου «Aphrodite Cup» είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας οικογενειακής πολιτικής και ισότητας των φύλων. Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, πολύπειρη Ελένη Μιχοπούλου τονίζει: «Η ικανοποίησή μου έγκειται στο γεγονός ότι καταφέραμε μαζί με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, να διοργανώσουμε το τουρνουά αυτό, που αναβλήθηκε το 2020 λόγω της πανδημίας και φέτος διοργανώνεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω covid. Αρχίζουμε σιγά-σιγά να κάνουμε αυτό που λέμε «επανεκκίνηση» του αθλητισμού και της ρυθμικής γυμναστικής. Στους αγώνες μετέχουν αθλήτριες υψηλών επιδόσεων, κάτι που μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Πιστεύω, ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, ότι είμαστε σε καλό δρόμο σε ό,τι αφορά τα θέματα πρωτοκόλλων και των απαιτήσεων  του αθλήματος, των αθλητριών και των αποστολών και θέλουμε να μην κάνουμε καμία έκπτωση ποιότητας και των υπηρεσιών που παρέχουμε σε όσους συμμετέχουν σε αυτό το τουρνουά. Όταν ξεκινήσαμε το 2015 τη διοργάνωση του Aphrodite απώτερος σκοπός μου ήταν κάποια στιγμή να εξελιχθεί σε παγκόσμιο Κύπελλο. Κάτι τέτοιο υλοποιήθηκε με την διοργάνωση των παγκοσμίων κυπέλλων που αναλάβαμε. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στηρίχτηκε στην οργανωτική δομή του Aphrodite cup, που έπαιξε σημαντικό ρόλο  στην αξιολόγηση, ώστε να πάρουμε τη διοργάνωση. Είναι μια τεράστια πρόκληση, έρχονται τεράστια ονόματα απ΄ όλον τον κόσμο στην Αθήνα, που προσελκύει αθλητές καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.» 

Έντονο το αγωνιστικό ενδιαφέρον στη διοργάνωση, καθώς κορυφαίες αθλήτριες θα παρουσιάσουν στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου τα προγράμματά τους ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ιαπωνίας στα τέλη Οκτωβρίου. Η αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο.  πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής και ολυμπιονίκης Ειρήνη Αϊνδιλή δηλώνει για την ελληνική ομάδα: «Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι γίνεται μια ανανέωση όλης της ρυθμικής αυτήν την στιγμή. Η εθνική ομάδα ανσάμπλ δεν θα κατέβει στη διοργάνωση γιατί δεν θα μετάσχει και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας. Γίνονται ριζικές αλλαγές όπως και στο ατομικό… Βέβαια υπάρχουν αθλήτριες όπως η Μαρία Δερβίση και η Ιωάννα Μαγοπούλου, μαζί με μικρότερες αθλήτριες που θα τις πλαισιώσουν. Την καινούργια εθνική ομάδα θα την δούμε τον Μάρτιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο που έχουμε αναλάβαμε. Τα τελευταία χρόνια το Aphrodite cup ήταν  μια πολύ μεγάλη διοργάνωση  κι αποτέλεσε και έναν από τους λόγους για τους οποίους η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γυμναστικής, μετά από αίτημα που κάναμε η κυρία Μιχοπούλου- πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής- και εγώ, μας ανάθεσε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός για τη ρυθμική γυμναστική, ειδικά τώρα, που κάνει το καινούργιο ξεκίνημα το συγκεκριμένο άθλημα και είναι ένα έναυσμα για όλες τις Ελληνίδες αθλήτριες που αγωνίζονται στη χώρα τους και τους δίνεται η δυνατότητα να το παρακολουθήσουν από κοντά και  να μπουν καινούργια πρότυπα. Είμαι σίγουρη ότι η διοργάνωση του Aphrodite θα είναι άρτια, είναι ο τελευταίος αγώνας ως international tournament, πριν παραλάβουμε το παγκόσμιο κύπελλο του Μαρτίου. Πιστεύω ότι θα στεφθεί από επιτυχία ώστε να αποτελέσει και έναν  καλό προάγγελο του παγκοσμίου. Σε ό,τι με αφορά θα βγάλω συμπεράσματα για αθλήτριες και προγράμματα, θα αντλήσω συμπεράσματα, ενώ μπορούν να αναπτυχθούν και οι δημόσιες σχέσεις που απαιτούνται. Η χώρα μας έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της σε κάθε μεγάλο αγώνα που έχει αναλάβει και πιστεύω ότι με τη σωστή οργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής και με τη βοήθεια της Πολιτείας, της Περιφέρειας, του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, αλλά και του Υπουργείου εξωτερικών, με το οποίο θα είμαστε σε επαφή για τις ξένες ομάδες και χώρες, όλα θα είναι άρτια. Σχετικά με το παγκόσμιο κύπελλο του Μαρτίου, μην ξεχνάμε ότι θα είναι το πρώτο της χρονιάς, με μεγάλες χώρες παρούσες και πιστεύω ότι θα έχουμε μια μεγάλη διοργάνωση ενώ η δουλειά ξεκινά άμεσα.» 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.