Στο επίκεντρο της διεθνούς ρυθμικής γυμναστικής η Ελλάδα, με την ανάληψη της διοργάνωσης των Παγκοσμίων Κυπέλλων

Την ανάληψη της διοργάνωσης τριών παγκοσμίων κυπέλλων ρυθμικής γυμναστικής, που θα διεξαχθούν στην Αθήνα σε ετήσια βάση από το 2022 έως και το 2024, εξασφάλισε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, επιτυγχάνοντας την αναβάθμιση και ένταξη του διεθνούς τουρνουά “Aphrodite Cup” στην κορυφαία σειρά αγώνων, στο πλαίσιο των ενεργειών της για επαναφορά της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Από τον ερχόμενο Μάρτιο και κάθε χρόνο, η Ελλάδα θα υποδέχεται τα μεγαλύτερα αστέρια του αθλήματος, σε μία σειρά διοργανώσεων τεράστιας εμβέλειας, οι οποίες θα αναδείξουν την ελληνική γυμναστική με ιδανικό τρόπο και θα επιτρέψουν στις Ελληνίδες πρωταθλήτριες να ανέβουν επίπεδο και να διευρύνουν τους αγωνιστικούς ορίζοντές τους.

Η επιτυχής διεκδίκηση των παγκοσμίων κυπέλλων από την Ε.Γ.Ο. υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του διεθνούς τουρνουά “Aphrodite Cup”, το οποίο διεξαγόταν με μεγάλη επιτυχία από το 2015 ως συνδιοργάνωση του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» με την Ε.Γ.Ο. και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και πλέον θα αναβαθμιστεί, ανεβαίνοντας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.
Ο φάκελος της ελληνικής υποψηφιότητας είχε κατατεθεί έπειτα από συντονισμένη προσπάθεια της Α’ Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας και Προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής, Ειρήνης Αϊνδιλή, με την Πρόεδρο της Ο.Ε. του “Aphrodite Cup”, Ελένης Μιχοπούλου και έχοντας την ομόφωνη αποδοχή του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο..

Μετά την επίσημη έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), η Ελλάδα θα έχει για την επόμενη τριετία την τιμή να φιλοξενεί ένα από τα συνολικά πέντε παγκόσμια κύπελλα ρυθμικής γυμναστικής, ανοίγοντας κάθε φορά τον ετήσιο αγωνιστικό κύκλο (ενδεικτικές ημερομηνίες αγώνων: 18-20 Μαρτίου 2022, 17-19 Μαρτίου 2023, 15-17 Μαρτίου 2024) και συμπληρώνοντας τις τέσσερις «οικοδέσποινες» που προϋπήρχαν εδώ και μερικά χρόνια στην κορυφαία σειρά αγώνων (Πέζαρο / Ιταλία, Σόφια / Βουλγαρία, Τασκένδη / Ουζμπεκιστάν, Μπακού / Αζερμπαϊτζάν).

Θα πρόκειται για την πρώτη φορά έπειτα από μία ολόκληρη δεκαετία που η Ε.Γ.Ο. προσελκύει ξανά στη χώρα μας την ελίτ της διεθνούς ρυθμικής γυμναστικής, αφού στο παρελθόν μόνο η Καλαμάτα είχε φιλοξενήσει αγώνες της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου, το 2010 και 2011.

Με αφορμή την ανάληψη των παγκοσμίων κυπέλλων της τριετίας 2022-2024 από την Ε.Γ.Ο., ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αθανάσιος Σταθόπουλος ανέφερε:

«Με σταθερά, προσεκτικά βήματα, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, η Ε.Γ.Ο. έκανε μία κίνηση αναβάθμισης της ελληνικής Ρυθμικής Γυμναστικής, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις για τη διεκδίκηση διεθνών διακρίσεων από τις Εθνικές μας ομάδες τα επόμενα χρόνια. Συγχαρητήρια στις κυρίες Αϊνδιλή και Μιχοπούλου για την συντονισμένη προσπάθειά τους, που είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προσδοκούμε ότι η διοργάνωση των παγκοσμίων κυπέλλων στην Ελλάδα θα έχει ανταπόκριση στα σωματεία, ώστε να συνεχίσουν να καλλιεργούν το άθλημα με ζήλο και να προσφέρουν έμψυχο υλικό που θα επιτρέπει στη χώρα μας να έχει επάξια διεθνή εκπροσώπηση τόσο στο ατομικό όσο και στο ανσάμπλ. Ευελπιστούμε, επίσης, ότι η Πολιτεία, όπως και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, θα μας στηρίξει σ’ αυτή την προσπάθεια παγκόσμιου βεληνεκούς».

Από την πλευρά της, η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής, Ειρήνη Αϊνδιλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή η δυνατότητα που μας δίνεται να διοργανώσουμε στη χώρα μας αυτά τα σπουδαία παγκόσμια κύπελλα για τα επόμενα τρία χρόνια, θέτοντας την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τη Ρυθμική Γυμναστική στο επίκεντρο του διεθνούς χάρτη. Η εμπιστοσύνη που έδειξε στην Ε.Γ.Ο. η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής αποδεικνύει την πίστη στις οργανωτικές μας ικανότητες και εμπειρία, σηματοδοτώντας παράλληλα μια νέα εποχή της Ελληνικής Ρυθμικής Γυμναστικής σε δρόμο ανόδου και ανάπτυξης. Αναλαμβάνουμε μεγάλη ευθύνη, προσδοκώντας τα καλύτερα δυνατά οργανωτικά και αγωνιστικά αποτελέσματα και δίνοντας τη δυνατότητα στις πρωταθλήτριές μας να αναμετρηθούν με λαμπρά αστέρια της παγκόσμιας σκηνής, κερδίζοντας σε γνώσεις και εμπειρίες. Η πρόκληση για την Ε.Γ.Ο. και τη χώρα μας είναι μεγάλη και ως Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ σκληρά για την επίτευξη του στόχου μας: Τη διοργάνωση άρτιων, αξιοζήλευτων και απολύτως επιτυχημένων παγκοσμίων κυπέλλων, που θα αποτελέσουν απλώς την… αρχή για τους επόμενους στόχους και προκλήσεις μας».

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του “Aphrodite Cup” και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο., Ελένη Μιχοπούλου, τόνισε:
«Η χαρά μας είναι μεγάλη, όπως και η ευθύνη που έχουμε μπροστά μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση της Ε.Γ.Ο. που έκανε αυτό το αποφασιστικό βήμα. Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το “AphroditeCup” το 2015, και οι τρεις φορείς, ο Γ.Ο.Π.Φ. Η Αρμονία, η Ομοσπονδία και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, είχαμε εκφράσει τον στόχο να μπει η διοργάνωση στην σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων. Θέλαμε, μέσα από αυτό, να στηρίξουμε τις Εθνικές μας ομάδες, να κάνουμε την Αθήνα και το Παλαιό Φάληρο σημείο αναφοράς για την παγκόσμια ρυθμική γυμναστική, αλλά και να δημιουργήσουμε οικονομικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή μέσω του αθλητικού τουρισμού. Η Ε.Γ.Ο. διαθέτει τεράστια εμπειρία επιτυχημένης τέλεσης μεγάλων διοργανώσεων και είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει και για τα τρία επόμενα χρόνια την στήριξη των τοπικών αρχών, για να πετύχει απόλυτα και σε αυτή την πρόκληση».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.