Ευρωμπάσκετ και τέλος για Μάλτση

Την πρόθεσή της να φορέσει για τελευταία φορά στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας το εθνόσημο στο στήθος δημοσιοποίησε η Εβίνα Μάλτση.

Την πρόθεσή της να φορέσει για τελευταία φορά στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας το εθνόσημο στο στήθος δημοσιοποίησε η Εβίνα Μάλτση, σε συνέντευξή της. «Είναι αλήθεια. Σκέφτομαι να σταματήσω ν’ αγωνίζομαι με τη φανέλα της Εθνικής μετά το επικείμενο Ευρωμπάσκετ στην Πολωνία,» δήλωσε η κορυφαία εν ενεργεία Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μπάσκετ, FIBA Europe.

 «Aν και τίποτα δεν είναι οριστικό, το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή, αλλά… βλέπουμε,» πρόσθεσε, αφού η πρόκληση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θα μπορούσαν να καθυστερήσουν για λίγο την αποχώρησή της εφόσον της το επιτρέψουν οι… τραυματισμοί.

Η Εβίνα Μάλτση αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που πέρασε φέτος: «Οι τελευταίοι μήνες υπήρξαν ιδιαίτερα δύσκολοι για μένα. Θα έλεγα πως η φετινή σεζόν ήταν η χειρότερη όσον αφορά σε τραυματισμούς. Έπρεπε να ανταπεξέλθω σε σκληρές συνθήκες. Ξέρετε, όμως είναι αγωνίστρια και όπως λένε η ζωή είναι σκληρή κάποιες φορές».

Εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, η Μάλτση τόνισε: «Μία ακόμη φορά κληρωθήκαμε σε δύσκολο όμιλο, αλλά δεν νομίζω πως πλέον υπάρχουν εύκολοι όμιλοι στα Ευρωμπάσκετ γυναικών. Όπως λέω πάντα, πρέπει να μένουμε συγκεντρωμένοι στον εαυτό μας. Είναι σημαντικό να δουλεύουμε σκληρά και να προσπαθούμε να παίρνουμε αυτό που μας ανήκει.»

Ποιος είναι ο στόχος της Εθνικής γυναικών στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ, μετά την κατάκτηση της 5ης θέσης στη Ρίγα, το 2009; «Τώρα στην Πολωνία θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση και να συνεχίσουμε μέχρι τέλους, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο, ούτε όμως και ακατόρθωτο».

Αναφορικά στην Κέιτι Ντάγκλας, για την οποία γίνονται προσπάθειες ν΄ αγωνιστεί με την Εθνική (είναι παντρεμένη με Έλληνα), η άποψη της Μάλτση είναι: «Η Κέιτι Ντάγκλας είναι μεγάλη παίκτρια και φυσικά όλες τη θέλουμε στην ομάδα. Όχι μόνο επειδή είναι μεγάλη αθλήτρια αλλά κι επειδή έχει εκπληκτικό χαρακτήρα. Γι’ αυτό έχει πολλά να δώσει. Είναι χαρισματική και φυσικά τη χρειαζόμαστε. Δεν ξέρω αν θα είναι μαζί μας στο τέλος, αλλά ξέρω πως αν αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας θα είμαστε καλύτερη ομάδα και οι πιθανότητές μας θα είναι περισσότερες επίσης».

Όσο για… νέο αίμα στην Εθνική; «Πάντως, δε νομίζω πως ακολουθούν νέες παίκτριες στην Εθνική. Διαθέτουμε την Άρτεμης Σπανού που είναι νεαρή και ταλαντούχα αθλήτρια. Ήταν μαζί μας πέρυσι. Εκτός απ’ αυτή όμως δεν νομίζω πως θα έχουμε κάποια άλλη. Εξάλλου αυτή είναι δουλειά του προπονητή μου και γνωρίζει καλύτερα. Πιστεύω πως θα είμαστε η ίδια ομάδα πάνω κάτω με αυτή των προηγούμενων τριών χρόνων».

Η Εβίνα Μάλτση κατέθεσε στη συνέχεια πως «Το Ευρωμπάσκετ του 2009 στη Λετονία υπήρξε η κορυφαία στιγμή στη ζωή μου. Πέρασα τόσο ωραία και απόλαυσα κάθε στιγμή. Όλες οι αναμνήσεις από εκείνες τις στιγμές είναι απλά τέλειες στο μυαλό μου και ο τίτλος της MVP της διοργάνωσης βοήθησε να ολοκληρωθεί αυτή η αίσθηση. Πράγματι αυτή ήταν η κορυφαία στιγμή στην καριέρα μου, ακόμη και στη ζωή μου νομίζω».

Στο τέλος, είπε για την εμπειρία της στο Μουντομπάσκετ πέρυσι:
 «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Τσεχία πέρυσι ήταν το πρώτο Μουντομπάσκετ της καριέρας μου. Γι’ αυτό και υπήρξε ιδιαίτερα σημαντικό. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία ν’ αγωνίζομαι απέναντι σε όλες αυτές τις ομάδες. Παρά το γεγονός πως δεν καταφέραμε να τερματίσουμε σε μία από τις πρώτες θέσεις, κάτι που χρειαζόμαστε για να θεωρηθούμε επιτυχημένες, υπήρξε αδιαμφισβήτητα μία ιστορική στιγμή για τον ελληνικό γυναικείο μπάσκετ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.