Με πλατύ χαμόγελο επέστρεψε το μεσημέρι στην Αθήνα ο Γιάννης Σγουρόπουλος.

Με πλατύ χαμόγελο επέστρεψε το μεσημέρι στην Αθήνα ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Με το χαμόγελο της ικανοποίησης από την επιβράβευση των κόπων, που έφερε για τον ίδιο και την οικογένειά του το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των παίδων. Η υποδοχή με πλούσια ανθοδέσμη από τους δικούς του ανθρώπους ήταν η κορύφωση των ωραίων συναισθημάτων για τον 15άχρονο διεθνή. Μαζί του ήταν και ο συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό Κώστας Παπαγεωργίου, που τον βοήθησε σημαντικά στο Μπουζάου στο κοουτσάρισμα, αλλά και στην προπόνηση. Στην άφιξη των δύο αθλητών ήταν ο πατέρας, η μητέρα και ο παππούς του Σγουρόπουλου (και μην ξεχνάμε, παλιός πρωταθλητής και διεθνής αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ο μπαμπάς Νίκος), ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, το μέλος της διοίκησης της ομοσπονδίας και πατέρας του Κώστα Παπαγεωργίου, Γιώργος και ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης. Επίσης, οι διεθνείς αθλήτριες Μαρία Χριστοφοράκη και Φιλαρέτη Εξάρχου ήταν στο αεροδρόμιο γιατί λίγη ώρα μετά έφευγαν για το World Tour της Πολωνίας, που αρχίζει μεθαύριο στη Βαρσοβία και βρέθηκαν στον χώρο αφίξεων για να συγχαρούν τον χαρισματικό αθλητή.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρέθηκαν για ρεπορτάζ τα κανάλια MEGA και NOVAsports. Στις δηλώσεις του στα τηλεοπτικά συνεργεία ο Σγουρόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο επόμενος στόχος είναι οι διεθνείς διακρίσεις στην κατηγορία των εφήβων, ότι θέλει να γίνει επαγγελματίας αθλητής και ότι συνδυάζει με μεγάλη δυσκολία σχολείο και πρωταθλητισμό. «Είμαι πολύ χαρούμενος με την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Τοπ 10 και ο επόμενος στόχος μου είναι να έχω καλές εμφανίσεις διεθνώς και να πετύχω νέες διακρίσεις και στην κατηγορία των εφήβων, που είναι μία αρκετά δύσκολη κατηγορία. Το σκέφτομαι ν’ ακολουθήσω επαγγελματικά το άθλημα του πινγκ πονγκ. Βλέπω ότι μπορώ να τα καταφέρω και το πιστεύω κιόλας ότι μπορώ να φτάσω πιο ψηλά», δήλωσε ο Ελευσίνιος αθλητής και αναφορικά με τις δυσκολίες του σχολικού συστήματος ανέφερε:

«Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να συνδυάσει κάποιος μαθήματα και πρωταθλητισμό. Το σύστημα δεν είναι το καλύτερο για να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι αρκετές ώρες τα μαθήματα και στη συνέχεια πρέπει να βρίσκουμε κουράγιο για ν’ αντεπεξέλθουμε και στη σκληρή προπόνηση. Το καθημερινό μου πρόγραμμα είναι αρκετά βαρύ. Ξυπνάω κάθε μέρα στις επτά εφτά, σχολάω στις 2 με 2,5 και μετά πρέπει να βρίσκω δυνάμεις και για την προπόνηση». Τέλος, ο Σγουρόπουλος δεν παρέλειψε να αφιερώσει αυτό το μετάλλιο «στην οικογένειά μου, που με έχει βοηθήσει πολύ και με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια».

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: «ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ»

Ο Κώστας Παπαγεωργίου τα πήγε εξαιρετικά σ’ αυτόν τον προπονητικό ρόλο, που εκτάκτως ανέλαβε και σίγουρα ένιωσε και ο ίδιος ξεχωριστή χαρά. Μεταξύ σοβαρού κι αστείου ρωτήθηκε αν σκεφτόταν ήδη ή το βάζει τώρα στο μυαλό του να γίνει προπονητής. «Όχι όχι. Κατ’ αρχήν δεν ήταν ακριβώς προπονητική αυτό, ήταν κοουτσάρισμα. Η δουλειά γίνεται στις προπονήσεις και αυτή είναι καθοριστική για να φτάσεις στις νίκες. Εγώ απλά θέλησα να βοηθήσω με την εμπειρία μου τόσα χρόνια. Έχοντας παίξει κιόλας με νεαρούς αθλητές ξέρω τι πινγκ πονγκ παίζουν σε αυτές τις ηλικίες και μπορούσα να κατευθύνω τον αθλητή και να τον βοηθήσω σε τεχνικές λεπτομέρειες για να έχει καλά αποτελέσματα».

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ανδρών πίστευε απόλυτα στις δυνατότητες του αθλητή του. «Για μένα δεν ήταν έκπληξη. Ο Γιάννης δικαιούται να είναι σταθερά στους πρώτους πέντε της κατηγορίας. Τώρα, τη μια φορά μπορεί να πάρει μετάλλιο, την άλλη να βγει 4ος ή 5ος και κάποια άλλη ίσως να έρθει και 1ος. Η διάκριση αυτή σημαίνει ότι είναι σε πολύ καλό επίπεδο, ότι έχει δουλέψει σωστά, ότι έχει μεγάλο ταλέντο. Πρέπει πια να συνεχίσει ακόμα πιο δυνατά γιατί όταν μεγαλώνουν οι κατηγορίες μεγαλώνει και η δυσκολία».

Σχετικά με το τι δείχνουν για το αύριο του αθλήματος στην Ελλάδα οι τελευταίες επιτυχίες στις νεαρές ηλικίες (έχουν προηγηθεί οι καλές θέσεις στον Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το χρυσό μετάλλιο των κορασίδων στο πρόσφατο όπεν της Σερβίας) ο Παπαγεωργίου επισήμανε: «Είναι σημαντικό γιατί πάντα οι Έλληνες απέδιδαν στη διεθνή σκηνή λίγο πιο μεγάλοι. Δηλαδή και ο Γκιώνης έχει πετύχει αυτές τις σπουδαίες διακρίσεις μετά τα 30 του και δεν ήταν τόσο καλός στις νεαρές ηλικίες. Αυτό σημαίνει ότι τώρα γίνεται καλύτερη δουλειά στις μικρές ηλικίες, ενώ είναι σημαντικό που τα παιδιά πάνε πιο πολλούς αγώνες στο εξωτερικό κι αποκτούν νέα κίνητρα. Περιμένουμε να δούμε τώρα την εξέλιξη αυτών των παιδιών μεγαλώνοντας και είναι σημαντικό να συνεχίσουν το ίδιο καλά και να βγάλουμε και φτασμένους παίκτες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης μίλησε στο ίδιο πνεύμα με τη δήλωση, που έκανε μετά το τέλος του Τοπ 10 στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας και συμπλήρωσε: «Έχουμε παιδιά που το τελευταίο χρονικό διάστημα μάς χαρίζουν διακρίσεις σε όλους τους διεθνείς αγώνες και μας κάνουν περήφανους. Αποδεικνύεται έτσι ότι το άθλημα και βάθος έχει και ποιότητα. Από ‘κει και πέρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε, να έχουμε σκυφτό κεφάλι και να πατάμε στη γη και όλα θα έρθουν στην ώρα τους».