Θα ζήσει δεύτερη χρονιά στη σειρά την ξεχωριστή εμπειρία της συμμετοχής σε μία από τις πιο μεγάλες σε κύρος διοργανώσεις της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Θα ζήσει δεύτερη χρονιά στη σειρά την ξεχωριστή εμπειρία της συμμετοχής σε μία από τις πιο μεγάλες σε κύρος διοργανώσεις της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Θα κυνηγήσει κι αυτή τη φορά τη διάκριση και ήδη οι νέοι αντίπαλοι τον προϊδεάζουν για διαφορετικές παραστάσεις και συγκινήσεις. Η αναφορά γίνεται για τον Παναγιώτη Γκιώνη και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015, στο οποίο έχει εξασφαλίσει από νωρίς την παρουσία του. Το καθιερωμένο event των ανδρών θα διεξαχθεί στο Χάλμσταντ της Σουηδίας από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου και ο Αθηναίος πρωταθλητής έχει πάρει το «εισιτήριο» από τον περασμένο Φεβρουάριο χάρη στην 3η θέση του στο Europe Cup. Σήμερα η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος ανακοίνωσε και τους 20 προσκληθέντες αθλητές και σε σχέση με το 2014 υπάρχουν ενδιαφέρουσες αλλαγές σε τοπ ονόματα από την Ασία και την Ευρώπη, αλλά και στον εκπρόσωπο από την Αφρική.

H I.T.T.F. δημοσίευσε ολόκληρη τη λίστα ακριβώς 50 ημέρες πριν από τους αγώνες και αυτή περιλαμβάνει 8 αθλητές από την Ευρώπη, 8 από την Ασία και από έναν από τις ηπείρους της Αφρικής, της Ωκεανίας, της Λατινικής Αμερικής και της Βόρειας Αμερικής. Συγκριτικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 θα λείψουν από τους κορυφαίους αθλητές της Ασίας ο Κινέζος Ζανγκ Τζικέ (νικητής τότε) και ο Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι, 4ος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και από τα ηχηρά ονόματα της γηραιάς ηπείρου ο Γερμανός Τίμο Μπολ 6 φορές πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών και ο Γάλλος Αντριέν Ματενέ, ο οποίος το 2014 είχε νικήσει τον Γκιώνη στους αγώνες του γκρουπ. Αντίθετα, θα είναι παρόντες θα είναι μεταξύ άλλων ο Κινέζος Σου Σιν, ο Κορεάτης Κιμ Μιν Σοκ, ο Γάλλος Σιμόν Γκοζί και ο Αυστριακός Ρόμπερτ Γκάρντος.

Επίσης, δεύτερος εκπρόσωπος της Ιαπωνίας θα είναι φέτος ο αριστερόχειρας Κόκι Νίουα αντί του Κέντα Ματσουντάιρα, ενώ έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον το γεγονός ότι η διοργανώτρια των αγώνων και άλλοτε παγκόσμια πρωταθλήτρια Σουηδία θα έχει δύο αθλητές. Με την κάρτα ελευθέρας μάλιστα, δίνει τη δυνατότητα της συμμετοχής και στον 18άχρονο Άντον Σέλμπεργκ, πρωταθλητή Ευρώπης φέτος στο απλό εφήβων! Επίσης, στο Halmstad Arena δεν θα είναι ο Νιγηριανός Αρούνα Κουάντρι, που πέρσι μπήκε στην 8άδα και ανακηρύχτηκε Star Player of the year στην επιτραπέζια αντισφαίριση, όμως την αφρικανική ήπειρο θα εκπροσωπήσει ο σταθερά ανεβασμένος τα τελευταία χρόνια Ομάρ Ασάρ από την Αίγυπτο. Αρνητικό είναι ότι αναμένεται ν’ ακυρώσει τη συμμετοχή του ο Ινδός Ασάντα, συμπαίκτης του Γκιώνη στην Μπορούσια, επειδή ταλαιπωρείται από σοβαρό τραυματισμό στο πόδι.

Σημειώνεται ότι πέρα από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, τον αθλητή-επιλογή της οικοδέσποινας χώρας και μία συμμετοχή με κάρτα ελευθέρας, μετράνε για τις προσκλήσεις οι υψηλές θέσεις στα ατομικά Κύπελλα των ηπείρων, δηλαδή το Asian Cup, το Europe Cup, το North America Cup, το Latin America Cup, το African Cup και το Oceania Cup (από τις τέσσερις τελευταίες προσκαλείται μόνο ο νικητής). Στο Ντίσελντορφ πέρσι ο Γκιώνης έκανε ντεμπούτο στον θεσμό με wild card, ενώ φέτος απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής με την επιτυχία του στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο του Μπακού. Το 2014 είχε προκριθεί από τη φάση των γκρουπ και αποκλείστηκε στη 16άδα από τον Ιάπωνα Μιζουτάνι. Να προσθέσουμε ότι το Χάλμσταν είναι η πόλη, που θα φιλοξενήσει και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του ομαδικού το 2018.   

Ολόκληρη η λίστα των φετινών προσκλήσεων στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών:

1. Μα Λονγκ (Κίνα)-Παγκόσμιος πρωταθλητής
2. Ομάρ Ασάρ (Αίγυπτος)-Νικητής Κυπέλλου Αφρικής
3. Σου Σιν (Κίνα)-Νικητής Κυπέλλου Ασίας
4. Γκουστάβο Τσουμπόι (Βραζιλία)-Νικητής Κυπέλλου Νότιας Αμερικής
5. Τζίμι Μπάτλερ (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής)-Νικητής Κυπέλλου Βόρειας Αμερικής
6. Γουίλιαμ Χένζελ (Αυστραλία)-Νικητής Κυπέλλου Ωκεανίας
7. Ντιμίτρι Οβτσάροφ (Γερμανία)-Νικητής Κυπέλλου Ευρώπης
8. Τζουν Μιζουτάνι (Ιαπωνία) PN)-3η θέση στο Κύπελλο Ασίας
9. Μάρκος Φρέιτας (Πορτογαλία)-2η θέση στο Κύπελλο Ευρώπης
10. Παναγιώτης Γκιώνης (Eλλάδα)-3η θέση στο Κύπελλο Ευρώπης
11. Τανγκ Πενγκ (Χονγκ Κονγκ)-4η θέση στο Κύπελλο Ασίας
12. Κιμ Μιν Σοκ (Κορέα)-5η θέση στο Κύπελλο Ασίας
13. Σιμόν Γκοζί (Γαλλία)-4η θέση στο Κύπελλο Ευρώπης
14. Τιάγκο Απολόνια (Πορτογαλία)-5η θέση στο Κύπελλο Ευρώπης
15. Ρόμπερτ Γκάρντος (Αυστρία)-6η θέση στο Κύπελλο Ευρώπης
16. Σαράθ Καμάλ Ασάντα (Ινδία)-6η θέση στο Κύπελλο Ασίας
17. Κόκι Νίουα (Ιαπωνία)-7η θέση στο Κύπελλο Ασίας
18. Γκάο Νινγκ (Σιγκαπούρη)-8η θέση στο Κύπελλο Ασίας
19. Κρίστιαν Κάρλσον (Σουηδία)-Επιλογή διοργανώτριας χώρας
20. Άντον Σέλμπεργκ (Σουηδία) – Κάρτα ελεύθερης συμμετοχής.