Οι αγώνες για τα μετάλλια στο απλό και οι κληρώσεις για τα γκρουπ στο ομαδικό έδωσαν τη συνέχεια στο Ολυμπιακό τουρνουά νέων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Μπουένος Άιρες. Το πρόγραμμα της 4ης ημέρας στο Tecnópolis Park ολοκληρώθηκε 2 ώρες μετά τα μεσάνυχτα για ώρα Ελλάδας και σήμερα το πρόγραμμα έχει ρεπό. Από την Παρασκευή παίρνει σειρά το ομαδικό και η Ελλάδα θα έχει κι εκεί παρουσία με τον Γιάννη Σγουρόπουλο και τη Ναντέζντα Μπογκντάνοβα. Το δίδυμο με την αθλήτρια από τη Λευκορωσία είναι νούμερο 14 στα φαβορί του ομαδικού κι επισήμως αναφέρεται στο τουρνουά ως Mix Europe 3. Στα προκριματικά κληρώθηκε στο 2ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει τους Λιν Γιουν Τζου/Σου Πέι Λινγκ από την κινεζική Ταϊπέι (επικεφαλής), τους Γιαν Μαρί Νάιρε/Αννίκα Λάντστρομ από τις Φιλιππίνες και τη Φινλανδία αντίστοιχα (Mix Intercontinental 2) και τους Νάθαελ Έλις Χαμντούν/Λι Κα Γε από την Τυνησία και το Χονγκ Κονγκ αντίστοιχα (Mix Intercontinental 1). Το ελληνολευκορωσικό ζευγάρι κληρώθηκε από τη δεύτερη σειρά των seeding κι έχει ως αρχικό στόχο την πρόκριση στο ταμπλό των «16».
Η διαδικασία των προκριματικών περιλαμβάνει 8 γκρουπ των 4ων ομάδων. Όλες φυσικά, έχουν έναν άνδρα και μία γυναίκα και γι’ αυτό το αγώνισμα παρουσιάζεται επίσημα ως Mixed Team event. Για το 2ο γκρουπ ο Σγουρόπουλος και η Μπογκντάνοβα θα δώσουν δύο ματς την Παρασκευή κι ένα τα Σάββατο. Στο ομαδικό όλα τα επί μέρους ματς γίνονται με το σύστημα του καλύτερου των 5 σετ. Από τα γκρουπ προχωρούν οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε ένα και από τη 16άδα ακολουθεί το απλό νοκ άουτ. Η κάθε ομαδική αναμέτρηση έχει από ένα ατομικό ματς του εφήβου και της νεάνιδας, καθώς και το διπλό. Στη διάρκεια του πουλ («ένας προς όλους») των προκριματικών γκρουπ θα παιχτούν και οι τρεις επί μέρους αγώνες. Στη διάρκεια των νοκ άουτ ένας αγώνας θα τελειώνει όταν μία από τις ομάδες φτάσει στις δύο επί μέρους νίκες.
Το πρόγραμμα των αγώνων του Σγουρόπουλου στο γκρουπ του ομαδικού (σε ώρες Ελλάδας):
Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου:
Στις 16:00 Σγουρόπουλος/Μπογκντάνοβα-Νάιρε/Λάντστρομ
Στις 23:30 Λιν Τζου/Σου Πέι-Σγουρόπουλος/Μπογκντάνοβα
Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου:
19:00 Σγουρόπουλος/Μπογκντάνοβα-Χαμντούν/Λι Κα
ΚΙΝΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ…2-0
Στο απλό και οι δύο τελικοί αποτέλεσαν γερή «κόντρα» της Κίνας με την Ιαπωνία. Έγιναν σπουδαία παιχνίδια κι ενώ η Ιαπωνία είχε το 1ο φαβορί και στις δύο περιπτώσεις στο τέλος η Κίνα πανηγύρισε και αυτά τα χρυσά μετάλλια. Στο απλό νέων αναδείχτηκε 1ος Ολυμπιονίκης ο Βανγκ Τσουκίν. Ο αριστερόχειρας επιθετικός άρχισε ως 6ο φαβορί του τουρνουά και με εντυπωσιακές εμφανίσεις έφτασε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στον τελικό ξεπέρασε με 4-1 σετ τον διάσημο Τομοκάζου Χαριμότο, που ήταν 1ο φαβορί των αγώνων. Είχε τόσο καλή απόδοση που στο 3ο σετ προηγήθηκε 10-0 (εκεί χάρισε τον πόντο στο 10-0 και ο Χαριμότο ευγενικά έπραξε το ίδιο αμέσως μετά), ενώ σε όλα τα κρίσιμα σημεία είχε τον τελευταίο λόγο. Ο Βανγκ έδωσε συνέχεια στην ανάλογη επιτυχία του Φαν Ζεντόνγκ το 2014 στο Νανγίνγκ της Κίνας, ενώ η Ιαπωνία είχε γευτεί τη χαρά της πρωτιάς το 2010, στη Σιγκαπούρη, στους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων στην ιστορία. Τότε είχε αναδειχτεί νικητής ο Κόκι Νίουα. Τα σετ του τελικού 11-8, 5-11, 11-1, 13-11 και 11-9.
Στα ημιτελικά ο Βανγκ είχε νικήσει με 4-0 σετ τον Τζα Κάνακ από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ενώ ο Χαριμότο …γλίτωσε τελευταία στιγμή 4-3 από τα …χέρια του Λιν Γιου Τζου από την Ταϊπέι. Ο τελευταίος θυμίζουμε απέκλεισε τον Σγουρόπουλο στην 8αδα με σκορ 4-1. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Τζα Κάνακ. Στον συναρπαστικό αγώνα για τις θέσεις 3-4 έκαμψε τον Λιν Γιου Τζου με 4-3 σετ (6-11, 11-7, 13-11, 11-3, 8-11, 4-11, 11-9).
Νωρίτερα, στις νεάνιδες, έφτασαν στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί. Η Γιαπωνέζα Μίου Χιράνο ήταν το νούμερο 1, η Κινέζα Σουν Γινγκσά το νούμερο 2 και δικαιώθηκαν τα προγνωστικά για κλειστό ματς. Με εξαίρεση το τελευταίο σετ όλα τα υπόλοιπα κρίθηκαν με οριακή διαφορά. Η Σουν επικράτησε με 4-1 σετ και συμπλήρωσε υπέροχα τον περσινό τίτλο της στο απλό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Under 18. (τα σετ 13-11, 9-11, 11-9, 11-9 και 11-6). Επιπλέον, δημιουργεί παράδοση για την Κίνα και σε αυτόν τον θεσμό, καθώς έδωσε συνέχεια στα χρυσά μετάλλια της Γκου Γιουτίνγκ το 2010 και της Λιου Γκαογιάνγκ το 2014.
Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ρουμάνα Αντρέα Ντράγκομαν. Στον «μικρό» τελικό κατέβαλλε την Ινδή Αρσάνα Καμάτ με 4-1 σετ (8-11, 13-11, 11-9, 11-5, 11-9). Στα ημιτελικά η Ντράγκομαν είχε ηττηθεί από τη Χιράνο με 4-0, ενώ η Καμάτ είχε υποταχθεί στην ανωτερότητα της Σουν με 4-1.