Ψαθάς: “Η γυμναστική βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο” (vid)

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Χρήστος Ψαθάς, αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του. 

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Χρήστος Ψαθάς, αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του. 

Ο Χρήστος Ψαθάς, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την κατάσταση στον χώρο της γυμναστικής.  

Μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Ψαθάς δήλωσε: 

Για τις εκλογές της ΕΓΟ: «Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την προεδρία. Είμαστε τρεις υποψήφιοι ο ομίλων, ο κ. Προβιάς και ο κ. Σταθόπουλος». 

Για τη γυμναστική και σε τι επίπεδο είναι: «Η γυμναστική βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο. Με εξαίρεση κάποιες επιτυχίες και το ολυμπιακό μετάλλιο του Πετρούνια, δεν υπάρχει πολύ υλικό για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η τρέχουσα διοίκηση δημιούργησε αυτά τα προβλήματα και δεν μπορώ να πω ότι είναι δυσοίωνο το μέλλον αλλά δύσκολα θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε. Αν σταματήσει ο Πετρούνιας, από πίσω είναι ελάχιστοι αθλητές που μάλιστα δεν έχουν τις συνθήκες προπόνησης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα». 

Πως θα φέρει τα παιδιά στη γυμναστική: «Στο πλαίσιο αυτό έχουμε νέο σχέδιο στρατηγικής για να υπάρξει ανάπτυξη στη γυμναστική ώστε να βρει τη θέση που της αξίζει. Στο πρόγραμμα υπάρχουν δράσεις για να φέρουμε περισσότερα παιδιά γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα στις υποδομές και τους προπονητές. Έχω επισκεφτεί πολλά σωματεία σε όλη την επικράτεια και υπάρχουν φοβερά προβλήματα στην επαρχία με εξαίρεση δυο τρεις νομούς που έχουν προπονητικά κέντρα. Οι δήμοι δε δίνουν βαρύτητα στα άθλημα της γυμναστικής και χρησιμοποιούν τα γυμναστήρια για αθλήματα όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ και το χάντμπολ και δε μένει χώρος για άλλα αθλήματα. Στη Θεσσαλονίκη τα μοναδικά γυμναστήρια είναι η Μίκρα και το Αλεξάνδρειο και δυο σύλλογοι έχουν δικά τους γυμναστήρια. Στην Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη υπάρχει από ένα προπονητικό κέντρο. Στην Αθήνα είναι ο Άγιος Κοσμάς». 

Πως θα ξεπεραστεί το πρόβλημα: «Στο πρόγραμμά μας έχουμε θέσει στόχο να διεκδικήσουμε αύξηση κρατικής επιχορήγησης για τις ανάγκες των σωματείων. Καταθέτουμε ένα σχέδιο που το ονομάσαμε «Γυμναστική, μητέρα όλων των αθλημάτων» ώστε να βρούμε χώρους να στεγαστούν οι αθλητές της γυμναστικής. Είναι δύσκολο εγχείρημα αλλά είναι ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα στη γυμναστική». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.