Μπάγερν: Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τον τίτλο του φαβορί

Μετά την ιστορική νίκη 8-2 επί της Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά, η Μπάγερν απέχει τώρα μόνο ένα παιχνίδι από τον τελικό του Champions League.

Το βράδυ της Τετάρτης, αντιμετωπίζει τη Λιόν στον ένα από τους δύο ημιτελικούς. Ακολουθούν εννέα ενδιαφέροντα στατιστικά, όπως τα δημοσιοποίησε η Μπάγερν, έτσι για να μπαίνουμε στο κλίμα του μεγάλου παιχνιδιού και με τεράστιο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς ο Ολυμπιακός επιθυμεί αποκλεισμό των Γάλλων, ώστε να ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια από τα πλέι οφ του Champions League και όχι από τον τρίτο προκριματικό γύρο.  

1. Η Μπάγερν έχει την παράδοση με το μέρος της

Η Μπάγερν έχει κερδίσει τις μισές από τις οκτώ συναντήσεις της στο Champions League με τη Λιόν μέχρι σήμερα (2 ισοπαλίες-2 ήττες). Η πιο πρόσφατη συνάντηση τους ήταν τον Απρίλιο του 2010, όταν οι Γερμανοί πρωταθλητές προκρίθηκαν εις βάρος της γαλλικής ομάδας, στη μοναδική της προηγούμενη παρουσία σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από μια νίκη 1-0 στο «Allianz Arena» χάρη στο γκολ του Άριεν Ρόμπεν, οι Βαυαροί επικράτησαν εύκολα 3-0 και στο δεύτερο ματς, με χατ τρικ του Ίβιτσα Όλιτς. 

2. Μια «ντουζίνα» ημιτελικοί

Η Μπάγερν φτάνει στην τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ για 12η φορά, το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ, μετά τις 13 παρουσίες της Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα αν αποκλείσει τη Λιόν, θα έχει λάβει μέρος σε 6 τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ (από την περίοδο 1992-93 που μετονομάστηκε η διοργάνωση).

3. Κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει…
Η Μπάγερν έχει το τέλειο ρεκόρ στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν με εννέα νίκες σε εννέα αγώνες. Με άλλη μία θα μπορούσε να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ που είναι οι δέκα σερί νίκες της Ρεάλ Μαδρίτης το 2015.  

4. Επίθεση «φωτιά»

Με τα οχτώ γκολ που πέτυχε απέναντι στη Μπαρτσελόνα, η πρωταθλήτρια Γερμανίας έφτασε εφέτος τα 39 γκολ στη διοργάνωση, ένα σαφές ρεκόρ μετά από εννέα αγώνες. Τα περισσότερα γκολ σε μια ολόκληρη καμπάνια του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι τα 45 από τη Μπαρτσελόνα την περίοδο 1999/2000, αλλά το έκανε σε 16 παιχνίδια. Η Μπάγερν μπορεί να παίξει έως και 11 αγώνες αυτή τη σεζόν, αλλά εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να σπάσει αυτό το ρεκόρ.

5. Ο Λεβαντόφσκι σκοράρει ακατάπαυστα
Ο Πολωνός επιθετικός σημείωσε γκολ σε κάθε μία από τις οκτώ τελευταίες εμφανίσεις του στη διοργάνωση. Μόνο ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (9 παιχνίδια το 2003) και ο Κριστιάνο Ρονάλντο (11 το 2018) έχουν βρει δίχτυα σε περισσότερους συνεχόμενους αγώνες στο Champions League. Επίσης οδηγεί την κούρσα των σκόρερ με 14 τέρματα, όσα έχει πετύχει ολόκληρη η ομάδα της Λιόν! 

6. Καινοτομία για τους Γερμανούς προπονητές

Μαζί με τον Φλικ, ο Νάγκελσμαν της Λειψίας και ο Τούχελ της Παρί Σεν Ζερμέν, είναι τρεις Γερμανοί προπονητές στα ημιτελικά, για πρώτη φορά. Ο τέταρτος προπονητής είναι ο Ρούντι Γκαρσία της Λιόν, ο οποίος θα μπορούσε να γίνει ο δεύτερος Γάλλος που θα οδηγήσει μια γαλλική ομάδα στον τελικό του Champions League μετά τον Ντιντιέ Ντεσάν με τη Μονακό το 2004.

7. Έρχονται από τον πάγκο «ετοιμοπόλεμοι»

Οι Κοουτίνιο και ο Ντεμπελέ, ήρθαν και οι δύο από τον πάγκο στο 75ο λεπτό των αντίστοιχων παιχνιδιών των ομάδων τους στον προημιτελικό και σκόραραν δις. Αυτό σημαίνει ότι το «ζευγάρι» των επιθετικών, μοιράζεται τώρα το ρεκόρ στη διοργάνωση, έχοντας πετύχει δύο γκολ στον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής (15 λεπτά).  

8. Καλές αναμνήσεις από το «Alvalade»

Η νίκη με 8-2 επί της Μπαρτσελόνα, έδωσε τη δυνατότητα στη Μπάγερν να επεκτείνει το αήττητο σερί της στη Λισαβόνα (στο Τσάμπιονς Λιγκ), σε εννέα παιχνίδια (6 νίκες-3 ισοπαλίες). Οι «κόκκινοι» τώρα αντιμετωπίζουν τη Λιόν στο «Estadio Jose Alvalade», γήπεδο που έχουν αντιμετωπίσει δύο φορές τη Σπόρτινγκ. Το 2006/07, η Μπάγερν νίκησε 1-0 στη φάση των ομίλων, πριν από τη νίκη 5-0 στον γύρο των «16» τη σεζόν 2008/09.

9. Η σύγκρουση ανδρών και γυναικών των δύο ομάδων!

Το συγκρότημα του Φλικ δεν είναι η μόνη ομάδα της Μπάγερν που αντιμετωπίζει τη Λιόν στο Champions League αυτήν την εβδομάδα. Τρεις ημέρες μετά τον αγώνα στη Λισαβόνα, ο Γενς Σόγιερ και οι γυναίκες της Μπάγερν, αντιμετωπίζουν την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Λιόν, στον τελικό  του UEFA Women’s Champions League, στο Μπιλμπάο το Σάββατο.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.