Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο αντί – Βαλμπουενά!

Ποιος παίκτης του Ολυμπιακού μπαίνει στην ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό του Γάλλου, σύμφωνα με τις σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς!

Η επαναφορά στον αγωνιστικό ρυθμό μετά την καραντίνα αποτελεί ερωτηματικό για τους προπονητές και τους γυμναστές φυσικής κατάστασης. Στον Ολυμπιακό βίωσαν έντονα στο  πετσί του ρόστερ τη δύσκολη επαναφορά στην προπονητική και αγωνιστική ρουτίνα με μικρά και μεγάλα προβλήματα τραυματισμών. Συγκεκριμένα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος τραυματίστηκε στους συνδέσμους του γόνατος και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 1,5 μήνα. Ο Ουσεϊνού Μπα υπέφερε από κράμπες στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και αντικαταστάθηκε. Τώρα ο Βαλμπουενά φλέρταρε με ελαφριά θλάση και τελικά η διάγνωση έδειξε σύσπαση του δικέφαλου μηριαίου. 

Από τον Ολυμπιακό δεν έχουν πρόθεση να πιέσουν τον Βαλμπουενά για τη συνέχεια των πλέι οφ. Ο Γάλλος βέβαια έχει δείξει και στο παρελθόν πως δεν χαμπαριάζει από τραυματισμούς. Μάλιστα πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, έχασε την τελευταία προπόνηση, ωστόσο ζήτησε από τον Πέδρο Μαρτίνς ν’ αγωνιστεί κανονικά στην Τούμπα. Δικαιώθηκε καθώς ήταν καταλυτικός για τη νίκη και μοίρασε την ασίστ στον σκόρερ της αναμέτρησης, Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι ελαφρώς πιο σοβαρά για τον Βαλμπουενά. Ο Γάλλος υποφέρει από τη σύσπαση και ο δρόμος για να επιστρέψει είναι στρωμένος με θεραπεία και ξεκούραση. Έτσι σε καμία περίπτωση ο Μαρτίνς δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ είναι πιθανότερο να απουσιάσει και από τη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου στο Φάληρο με τον ΠΑΟΚ (πρώτο παιχνίδι 3-2).

Ο ίδιος ο Γάλλος μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό και πως σύντομα θα είναι και πάλι στις επάλξεις. Αυτή η παραδοχή σημαίνει πως ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ήδη καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στον ποδοσφαιριστή ο οποίος θα καλύψει το μεγάλο κενό του Βαλμπουενά. Το 4-3-3 λειτουργεί ρολόι για τον Ολυμπιακό και ο Πορτογάλος δεν σκοπεύει να το αλλάξει λόγω της απουσίας του Βαλμπουενά. Έτσι θα χρειαστεί έναν παίκτη με ενέργεια και τρεξίματα για την μεσοεπιθετική τριάδα. Ο Μαρτίνς δουλεύει ήδη με τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς ως βασικό στο σχήμα. Ο Σέρβος μπορεί να μην αγωνίστηκε στο ματς με τον Άρη στο Φάληρο για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ, όμως αυτό συνέβη ξεκάθαρα για λόγους τακτικής. Ο Μαρτίνς δεν ήθελε να αφήσει την ομάδα με δύο χαφ στο κέντρο και στα τελευταία λεπτά προτίμησε να δώσει λεπτά συμμετοχής στον Μάξι Λοβέρα.

Υπάρχει πάντα και η εναλλακτική επιλογή ποιότητας του Κώστα Φορτούνη, όμως το τεστ με τον Άρη δεν ήταν απόλυτα επιτυχημένο για τον Έλληνα μέσο. Ο «Φόρτου» έδειξε περισσότερο επηρεασμένος από την αγωνιστική αποχή, όμως δεν του έλειψε η διάθεση για διάκριση. Πάντως δύσκολα ο Μαρτίνς θα τον «στρίμωχνε» στα πλάγια του 4-3-3, εκεί δηλαδή όπου δραστηριοποιείται ο Βαλμπουενά, πότε αριστερά και πότε δεξιά.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.