Kορωνοϊός-ΔΟΕ: «Καμία δραστική απόφαση»

Η ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, μετά τη συνάντησή της με τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, τους εκπροσώπους των αθλητών, τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και άλλες Διεθνείς Ομοσπονδίες.

«Κανένας λόγος για δραστικές αποφάσεις» ήταν η θέση της ΔΟΕ, για την έξαρση του κορωνοϊού και το πως αυτός επηρεάζει/θα επηρεάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όλα αυτά ενώ ο αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής της Ιαπωνίας, Κόζο Τασίμα, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Τέλος γνωστοποίησε και τις αλλαγές που θα υπάρξουν στον τρόπο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην ανακοίνωση της η ΔΟΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου κατάσταση για ολόκληρο τον κόσμο και οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που επηρεάζονται από αυτή την κρίση.

Η κατάσταση γύρω από τον ιό COVID-19 επηρεάζει επίσης την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Tokyo 2020 και αλλάζει μέρα με τη μέρα.

Η ΔΟΕ παραμένει πλήρως αφοσιωμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 και με περισσότερους από τέσσερις μήνες πριν από την έναρξή τους δεν χρειάζεται καμία δραστική απόφαση σε αυτό το στάδιο.

Η ΔΟΕ ενθαρρύνει όλους τους αθλητές να συνεχίσουν να προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020 όσο καλύτερα μπορούν. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους αθλητές διαβουλεύοντας μαζί τους.

Η ΔΟΕ έχει την πεποίθηση ότι τα πολλά μέτρα που λαμβάνονται από πολλές αρχές σε όλο τον κόσμο θα βοηθήσουν να περιοριστεί η κατάσταση του ιού COVID-19.

Μέχρι σήμερα, το 57% των αθλητών έχει ήδη προκριθεί για τους Αγώνες. Για το υπόλοιπο 43 τοις εκατό των θέσεων, η ΔΟΕ θα συνεργαστεί με τις Ε.Π.Ε. για την πραγματοποίηση των αναγκαίων και πρακτικών προσαρμογών στα αντίστοιχα συστήματα προεπιλογής τους για το Τόκιο 2020, σύμφωνα με τις ακόλουθες αρχές:

1. Όλες οι θέσεις ποσοστώσεων που έχουν ήδη διανεμηθεί μέχρι σήμερα παραμένουν στη διάθεση των χωρών και των αθλητών που τους έλαβαν.

2. Εξακολουθεί να υπάρχει δυνατότητα χρήσης υφιστάμενων και προγραμματισμένων προολυμπιακών, οπουδήποτε και αν έχουν δίκαιη πρόσβαση για όλους τους αθλητές και τις ομάδες.

3. Όλες οι απαραίτητες προσαρμογές στα συστήματα προεπιλογής και στην κατανομή των υπολοίπων θέσεων θα είναι:

α) βάσει αποτελεσμάτων σε πεδίο (π.χ. ταξινόμηση IF ή ιστορικά αποτελέσματα) · και

β) να αντικατοπτρίζουν, όπου είναι δυνατόν, τις υπάρχουσες αρχές των αντίστοιχων συστημάτων προσόντων (π.χ. χρήση βαθμολογιών ή αποτελεσμάτων συγκεκριμένων γεγονότων της ηπείρου/περιοχής).

Κάθε αύξηση των ποσοστώσεων αθλητών θα εξεταστεί κατά περίπτωση σε εξαιρετικές περιπτώσεις, με την υποστήριξη της Οργανωτικής Επιτροπής Τόκυο 2020».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.