Αυτοί είναι οι κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε όταν χρησιμοποιείτε αντηλιακό.

Εάν χρησιμοποιείτε αντηλιακό από πέρσι, φροντίστε να ελέγξετε την ημερομηνία λήξης του. Συμβαίνει συχνά να σας περισσέψει λίγο λάδι ή κρέμα από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά είναι καλύτερα να πετάξετε τέτοια προϊόντα, ειδικά αν έχουν ήδη ανοιχτεί. Εκτός από το γεγονός ότι μπορεί να χάσουν την αποτελεσματικότητά τους και να μην σας προστατεύουν από τον ήλιο όπως θα έπρεπε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν αναπτύξει βακτήρια που μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας. Χρησιμοποιείτε μόνο κρέμες που δεν έχουν ανοιχτεί και δεν έχουν ακόμη λήξει.

Πρώτα η κρέμα και μετά ο προστατευτικός παράγοντας

Πριν χρησιμοποιήσετε την αντηλιακή κρέμα στο πρόσωπό σας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε πρώτα μια κρέμα περιποίησης και να περιμένετε να απορροφηθεί πριν εφαρμόσετε τον παράγοντα spf. Με αυτόν τον τρόπο, θα προστατεύσετε το δέρμα του προσώπου, που είναι ελαφρώς πιο ευαίσθητο, από ερεθισμούς.

Εφαρμογή της κρέμας μετά από κάθε μπάνιο

Αν και γράφει στα μπουκάλια ότι οι προστατευτικές κρέμες είναι αδιάβροχες, οι επιστήμονες λένε διαφορετικά – ότι μετά από κάθε μπάνιο, το σώμα πρέπει να λιπαίνεται ξανά καλά, ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρός είναι ο παράγοντας της κρέμας. Επίσης, μην βασίζεστε μόνο στις κρέμες. Τις καλοκαιρινές μέρες, όταν ο ήλιος είναι πιο δυνατός, είναι υποχρεωτικό να φοράτε καπέλο, κατάλληλο ρουχισμό και προστατευτικά γυαλιά. Μετά από μια μέρα στον ήλιο, εφαρμόστε οπωσδήποτε μια φυσική λοσιόν μετά τον ήλιο, η οποία θα θρέψει το δέρμα και θα αποκαταστήσει τη χαμένη υγρασία.

Η αλήθεια για την ηλιοθεραπεία

  • Τα ελαφριά και λεπτά ρούχα δεν θα σας προστατέψουν απαραίτητα αρκετά από εγκαύματα εάν βρίσκεστε στον δυνατό ήλιο για πολλή ώρα.
  • Ακόμη και όταν βρίσκεστε στη σκιά ή μπορεί να έχει περισσότερη συννεφιά, θα πρέπει να προστατεύεστε από τον ήλιο γιατί οι ακτίνες UVA περνούν μέσα από τα σύννεφα.
  • Το να βάζεις την κρέμα μόνο μία φορά την ημέρα είναι σχεδόν το ίδιο με το να μην την εφαρμόζεις καθόλου.
  • Εάν αγοράσετε ένα αδιάβροχο αντηλιακό, θα σας προστατεύσει όταν βρίσκεστε στο νερό, αλλά θα πρέπει να το εφαρμόσετε ξανά μόλις στεγνώσει το δέρμα σας.
  • Να θυμάστε ότι οι χημικές συνθέσεις των αντηλιακών δεν αρχίζουν να δρουν παρά μόνο 30 λεπτά μετά την εφαρμογή.
  • Χρησιμοποιήστε φυσικά και όχι συνθετικά αντηλιακά. Υπάρχουν ήδη πολλά φυσικά αντηλιακά στην αγορά που δεν περιέχουν επιβλαβή χημικά φίλτρα.

Πηγή: cosmopolitan