Σαν Σήμερα 17 Απριλίου: Το Όσκαρ στον Χατζιδάκι και οι Rolling Stones στην Αθήνα – Σίγησαν δύο από τις κορυφαίες ελληνικές φωνές

Στις 17 Απριλίου, ημέρα χαράς και θλίψης με γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας μας…

Σαν σήμερα στις 17 Απριλίου το Όσκαρ που απονεμήθηκε στον Μάνο Χατζιδάκι για το τραγούδι “Τα Παιδιά του Πειραιά” αποτελεί έναν ορόσημο για την ελληνική μουσική, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ένα ελληνικό τραγούδι κέρδισε τόσο σημαντική διάκριση. Η εμφάνιση των Rolling Stones στην Αθήνα έφερε τον παγκόσμιο ροκ ήχο στην Ελλάδα, ενώ η απώλεια δύο από τις κορυφαίες ελληνικές φωνές, του Δημήτρη Μητροπάνου και του Νίκου Παπάζογλου, σηματοδοτεί μια μέρα πένθους αλλά και αναγνώρισης της αξίας τους στην ελληνική μουσική σκηνή.

Το Όσκαρ πηγαίνει στον Μάνο Χατζιδάκι

Στις 17 Απριλίου 1961, ο διάσημος Έλληνας συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις κατέκτησε το πολυπόθητο βραβείο Όσκαρ για το τραγούδι “Τα Παιδιά του Πειραιά”. Αυτή η μελωδία, που έγινε σύμβολο της ελληνικής μουσικής κουλτούρας, έγραψε ιστορία ως το μουσικό θέμα της ταινίας του Ζιλ Ντασέν “Ποτέ την Κυριακή”.

Η ταινία που απεικονίζει τη ζωή στον Πειραιά, κέρδισε τις καρδιές του κοινού και έδωσε στον Χατζιδάκι την ευκαιρία να διακριθεί σε διεθνές επίπεδο. Το “Τα Παιδιά του Πειραιά” δεν είναι μόνο ένα τραγούδι, αλλά ένα μουσικό ταξίδι που συνεχίζει να ενώνει και να εμπνέει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αντανακλώντας την αιώνια ομορφιά της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Σίγησαν δύο από τις κορυφαίες φωνές

Στις 17 Απριλίου του 2012, ο ελληνικός μουσικός κόσμος έχασε έναν από τους πιο λαμπρούς αστέρες του, τον Δημήτρη Μητροπάνο. Με μια φωνή που συνδύαζε βάθος και πάθος, ο Μητροπάνος ερμήνευσε μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού λαού, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι στην καρδιά της ελληνικής μουσικής.

Ένα χρόνο πριν, η ίδια ημέρα είχε σημαδευτεί από την απώλεια ενός άλλου σπουδαίου τραγουδιστή, του Νίκου Παπάζογλου, ο οποίος με τη χαρακτηριστική του φωνή και τα τραγούδια του, έγραψε τη δική του ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία της ελληνικής μουσικής. Και οι δύο καλλιτέχνες θα μείνουν αιώνια στη μνήμη ως σύμβολα της ελληνικής μουσικής παράδοσης και πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές.

Οι Rolling Stones Στην Αθήνα

Στις 17 Απριλίου του 1967, οι Rolling Stones, ένα από τα πιο εμβληματικά συγκροτήματα της ροκ μουσικής, έδωσαν την πρώτη τους συναυλία στην Ελλάδα. Το Γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας γέμισε με τους ήχους της επαναστατικής μουσικής τους, καθώς περισσότεροι από 11.000 φίλοι της μουσικής τους συγκεντρώθηκαν για να γίνουν μάρτυρες αυτού του ιστορικού γεγονότος.

Η συναυλία αυτή θεωρείται ένα σημαντικό μουσικό και πολιτιστικό γεγονός, καθώς σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής στην ελληνική ροκ σκηνή και ενίσχυσε την παγκόσμια επιρροή της μπάντας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.