Το όραμα του Elon Musk με τσιπ στον εγκέφαλο

Η πρώτη επιτυχημένη εμφύτευση εγκεφαλικού τσιπ από τη Neuralink

Ο Elon Musk ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ένα εγκεφαλικό τσιπ της Neuralink έχει εμφυτευθεί για πρώτη φορά στον εγκέφαλο ενός ανθρώπου. “Ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε μια μεταμόσχευση από Neuralink χθες αναρρώνει καλά,” έγραψε ο Musk. “Τα αρχικά αποτελέσματα δείχνουν υποσχόμενη ανίχνευση κύματος νευρώνων”.

Το πρώτο προϊόν ονομάζεται “Τηλεπάθεια”, δήλωσε ο Musk σε μια επόμενη ανάρτηση, προσθέτοντας ότι η συσκευή “επιτρέπει τον έλεγχο του τηλεφώνου ή του υπολογιστή σας, και μέσω αυτών σχεδόν οποιασδήποτε συσκευής, απλώς με τη σκέψη. Οι πρώτοι χρήστες θα είναι αυτοί που έχουν χάσει τη χρήση των άκρων τους”.

Ο Musk προηγουμένως είχε πει ότι η συσκευή της Neuralink θα καταγράφει και θα ενεργοποιεί τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, λειτουργώντας ως “Fitbit στο κρανίο σας”, και δήλωσε ότι το εμφύτευμα θα “επιλύσει” συνθήκες όπως ο αυτισμός και η σχιζοφρένεια.

Ωστόσο, οι νευροεπιστήμονες πιστεύουν ότι η Neuralink πιθανώς δεν θα είναι σε θέση να “επιλύσει” τις νοητικές διαταραχές ή να αλλάξει την αναπτυξιακή αρχιτεκτονική του εγκεφάλου όταν επηρεάζεται από νόσους όπως η νόσος του Alzheimer.

Παρόλα αυτά, η τεχνολογία ενδέχεται να είναι αποτελεσματική στον ενεργοποιητή των ηλεκτροδίων, βοηθώντας έτσι παραλυμένους ασθενείς να επιτύχουν καλύτερη κινητικότητα ή βοηθώντας τυφλούς ασθενείς να βλέπουν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.