WADA: Η RUSADA αποφάσισε ότι η Βαλίεβα δεν διέπραξε παράβαση ντόπινγκ

Η επιτροπή αντιντόπινγκ της Ρωσίας (RUSADA) αποφάσισε ότι η Ολυμπιονίκης του καλλιτεχνικού πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα δεν διέπραξε παράβαση ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η επιτροπή αντιντόπινγκ της Ρωσίας (RUSADA) αποφάσισε ότι η Ολυμπιονίκης του καλλιτεχνικού πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα δεν διέπραξε παράβαση ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου πέρυσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα (13/1) Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA).

Η WADA ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η RUSADA διαπίστωσε ότι, παρόλο που η Βαλίεβα διέπραξε παραβίαση των κανονισμών κατά του ντόπινγκ, δεν είχε «καμία υπαιτιότητα ή αμέλεια» γι’ αυτό.

Ως εκ τούτου, δεν επέβαλε καμία κύρωση εκτός από τον αποκλεισμό των αποτελεσμάτων της κατά την ημερομηνία συλλογής δειγμάτων, στις 25 Δεκεμβρίου 2021, πριν -η τότε 15χρονη- αγωνιστεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η WADA είχε ζητήσει τετραετή αποκλεισμό και ανακοίνωσε ότι «ανησυχεί» από το πόρισμα και δεν θα διστάσει να ασκήσει το δικαίωμά της προσφυγής στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Η Βαλίεβα βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία τριμεταζιδίνη στα εθνικά πρωταθλήματα της Ρωσίας τον Δεκέμβριο του 2021, αλλά το αποτέλεσμα έγινε γνωστό μόλις στις 8 Φεβρουαρίου, μια ημέρα αφότου βοήθησε την ομάδα της να κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.