Λιόλιος: «Το μπάσκετ θα αγκαλιαστεί ξανά από την κοινωνία»

Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ τόνισε ότι θα κάνει πράξη για όσα δεσμεύτηκε στα σωματεία, προεκλογικά και θα είναι...αυστηρός στην αυτοκριτική του για κάθε ένα από αυτά.

Αποφάσεις-τομές που θα έχουν κατεύθυνση τον εναγκαλισμό του ελληνικού μπάσκετ από την ελληνική κοινωνία, πρόκειται να λάβει ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος και η νέα διοίκηση του, όπως τόνισε σε διαδικτυακή συνέντευξη του στα ΜΜΕ. Ο κ. Λιόλιος θα είναι αυστηρός με τον… ίδιο τον εαυτό του, όπως είπε χαρακτηριστικά, για την υλοποίηση του προγράμματος του.

«Ο μεγάλος στόχος είναι να βγει ξανά το μπάσκετ στην κοινωνία και να γίνει το αεροπλάνο που θα ξαναπετάξει» είπε ο κ. Λιόλιος για την κατεύθυνση που θα δείχνει η «πυξίδα των αποφάσεων και των πράξεων του, ενώ τόνισε πως θα υπάρξουν επαφές με τα σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, μίλησε για την αναβάθμιση του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ, την εκμετάλλευση του «3Χ3» που έχει γίνει Ολυμπιακό άθλημα και έκανε…ντεμπούτο στο Τόκιο, πρόσφατα.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ θα κινηθεί αποφασιστικά και στο μείζον θέμα των μάνατζερ σε μικρής ηλικίας παίκτες, υπογραμμίζοντας ότι πως «δεν μας εξέλεξαν για να κάνουν κουμάντο οι μάνατζερ σε ηλικίες κάτω των 18 ετών, είναι κάτι που θα σταματήσει να συμβαίνει».

Η πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΟΚ, θα δοθεί στις στις 27 Σεπτεμβρίου για την ανάλυση όλων των σημαντικών θεμάτων του ελληνικού μπάσκετ.

Η «σταχυολόγηση» μερικών σημείων από την διαδικτυακή συνέντευξη του κ. Λιόλιου:

*Για τις εκλογές: «Ήταν μια διαδικασία που κούρασε το ίδιο το μπάσκετ. Η διοίκηση Πρωτοδικείου ήταν άσχημη σελίδα για το ελληνικό μπάσκετ. Άφησε κηλίδες σε όλους μας αυτή η εκλογική διαδικασία, δίχασε το μπάσκετ. Το μπάσκετ πρέπει να ενώνει. Στις 13/9 έγιναν και… δεύτερες εκλογές, όταν τα σωματεία μού έστελναν μηνύματα και μου έλεγαν προχώρα. Το έχει ανάγκη το ελληνικό μπάσκετ, αλλά δεν θα το κάνουμε μόνοι μας. Κέρδισε το μπάσκετ, πάμε στην επόμενη σελίδα. Δεν με ενδιαφέρει ποιος ψήφισε ποιον. Υπάρχει μια νέα μέρα για το ελληνικό μπάσκετ και αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να το υπηρετήσουμε».

*Για τα ΜΜΕ: «Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, πυροβολούσαμε τα πόδια μας. Δεν απάντησα σε ψεύδη που γράφτηκαν σε βάρος μου. Θέλω την κριτική για το αν θα τηρήσουμε αυτά που είπαμε, αλλά δεν θέλω να πληγώνετε το μπάσκετ. Έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου πρέπει όλοι να συνεργαστούμε. Παύουμε να είμαστε αντίπαλοι. Πρέπει να φέρουμε νέους φιλάθλους στο γήπεδο, να πάμε στα σχολεία, στην περιφέρεια, να μεγαλώσουμε το μπάσκετ. Θα γίνουν και λάθη.. Όποιος κάνει κάτι, κάνει και λάθη. Πρέπει να ξαναβγάλουμε το μπάσκετ στην κοινωνία».
*Για τις εθνικές ομάδες: «Το θέμα της Εθνικής Ανδρών θα λυθεί άμεσα, όπως και αυτό των Γυναικών. Είμαστε μια ομάδα, υπάρχουν ο Ντικούδης και η Κωνσταντινίδου. Η τρέλα μας είναι τα αναπτυξιακά. Περισσότερα για όλα θα πούμε στις 27/9».

*Για τις Ακαδημίες και τα rapid test: «Δεν μπορεί ένας γονιός θα δίνει 80 ευρώ για να παίζει το παιδί του μπάσκετ. Είναι κάτι για το οποίο μίλησα ήδη με τον υφυπουργό. Πρέπει να δίνω λύσεις, όχι να υποδεικνύω τι δεν είναι σωστό. Το θέμα είναι να πας και να προτείνεις λύσεις. Αν δεν δοθεί λύση θα μικρύνουμε το μπάσκετ. Το παράξενο είναι πως ένα παιδί πηγαίνει σχολείο με self test και στην ακαδημία θέλει rapid test. Θα υπάρξουν εξελίξεις σύντομα πάνω σ’ αυτό».

*Για τη διαιτησία: «Είναι βασικό κομμάτι και δεν είμαι με κανέναν. Αντί να κουβεντιάζουμε για ένα πρόβλημα, πρέπει να το λύνουμε. Θέλω να με κρίνετε αυστηρά για τη διαιτησία, θα πάρω εγώ την ευθύνη. Θα ακούσετε περισσότερα στις 27 Σεπτεμβρίου και για την επιλογή προσώπων».

*Για τις διεθνείς σχέσεις της ΕΟΚ: «Έχουμε κλειστεί εντός συνόρων. Θέλει υπομονή και επιμονή. Οι σχέσεις με τη FIBA θα είναι άριστες και έχω και συνάντηση την Τετάρτη, θα έχουμε επαφές με άλλες ομοσπονδίας, αλλά και το ΝΒΑ. Έχουμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και δεν τον έχουμε βάλει μέσα στην ομοσπονδία. Πρέπει να τον καλέσουμε για να δείξει το δρόμο στα άλλα παιδιά, επειδή έκανε ένα ταξίδι που δεν έκανε κανείς άλλος και παραμένει ταπεινός».

*Για το έργο του :«Αν κάνουμε 2-3 πράγματα θα είμαι αποτυχημένος. Έχω αφήσει όλα τα άλλα στην άκρη γιατί αγαπώ το μπάσκετ. Αν πω θα κάνω 100, θα κάνω 100!»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.