Serie A: Έτοιμοι για τα play off οι Ιταλοί

Ένα βήμα πριν την ανακοίνωση των play off ενόψει του νέου πρωταθλήματος, είναι οι υπεύθυνοι της Serie A, σε μια προσπάθεια δημιουργίας αναβάθμισης του προϊόντος

«Είναι ένα πλάνο που θα έπρεπε να υλοποιήσουμε τουλάχιστον δύο χρόνια πριν», δήλωσε πρόσφατα σε Ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γκαμπριέλε Γκαβίνα.

Ο 68χρονος δικηγόρος έκανε γενικότερη αναφορά στο θέμα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη πρόταση απασχολεί περισσότερες χώρες όπως για παράδειγμα την Αγγλία, οι υπεύθυνοι της οποίας έχουν θέσει επί τάπητος όλες τις παραμέτρους για την πραγματοποίηση του πλάνου των έξτρα αγώνων.

«Χρειαζόμαστε επιπλέον κίνητρα ώστε να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον των ομάδων, των ποδοσφαιριστών και κυρίως των φιλάθλων», σχολίασε το νούμερο «1» της Ιταλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να συνεχίσει: «Θέλουμε περισσότερα σημαντικά παιχνίδια στο πρόγραμμα, χωρίς να… απλώνει η αγωνιστική περίοδος με αδιάφορες αναμετρήσεις και με ποδοσφαιριστές χωρίς κίνητρο».

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του πλάνου των play off,είναι η αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Αυτό ωστόσο, είναι θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση, καθώς από την Ομοσπονδία δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, ενώ αρκετοί παράγοντες είναι θετικοί εφόσον όμως γίνει διεύρυνση της Serie A.

Κανείς δεν έχει απάντηση στο τι θα συμβεί σε περίπτωση που η εισήγηση για την θέσπιση της διεξαγωγής νέου τρόπου πρωταθλήματος, θα αφορά μείωση των ομάδων.

Αυτό που αφήνεται να εννοηθεί από τους αρμόδιους φορείς, είναι ότι το πλάνο έχει μελετηθεί σε όλες του τις λεπτομέρειες, έχουν προηγηθεί συζητήσεις με τους υπεύθυνους των ομάδων και ότι έχει συμφωνηθεί με την συντριπτική πλειοψηφία το σχέδιο που εκπονήθηκε.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η επίσημη θέση της Ιταλικής Ομοσπονδίας που σε συνεργασία με την Λίγκα, θα ανακοινώσουν τις λεπτομέρειες για το ερχόμενο πρωτάθλημα και τον τρόπο διεξαγωγής του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.