Με το δεξί η Εθνική

Με κορυφαία παίκτρια την Τούλα Καλέντζου, η οποία σημείωσε 20 πόντους, η Εθνική επικράτησε 67-57 της Λετονίας.

Με κορυφαία παίκτρια την Τούλα Καλέντζου, η οποία σημείωσε 20 πόντους, η Εθνική Ελλάδος επικράτησε 67-57 της Λετονίας. Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στον τέταρτο όμιλο του Κατοβίτσε της Πολωνίας.

Η Λετονία ξεκίνησε καλύτερα στην πρώτη περίοδο και κατάφερε να πάρει διαφορά πέντε πόντων (7-12), όμως οι παίκτριες του Κώστα Μίσσα αντέδρασαν και κατάφεραν να πάρουν «κεφάλι» στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, 16-14. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την ελληνική ομάδα, καθώς η Λετονία του Τζώρτζη Δικαιουλάκου κατάφερε να προηγηθεί με 20-25, όμως η Ελλάδα αντέδρασε και πάλι και πήρε διαφορά οκτώ πόντων (35-27), λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι Λετονές αντέδρασαν και με συνεχόμενους πόντους έξω από τη γραμμή των τριών πόντων, κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και αν πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τη μικρότερη δυνατή διαφορά 36-35.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ελληνική ομάδα άρχισε να βρίσκει λύσεις σε άμυνα και επίθεση και αφού κράτησε για έξι λεπτά χωρίς πόντο τις αντιπάλους, κατάφερε να χτίσει μια μικρή διαφορά, την οποία όμως δεν κατάφερε να διατηρήσει, καθώς το τέλος της τρίτης περιόδου τη βρήκε μπροστά με 48-46. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, οι Ελληνίδες πάτησαν «γκάζι» και με ψυχραιμία στις βολές κατάφεραν να πάρουν διαφορά έξι πόντων, πανηγυρίζοντας τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Επόμενος αγώνας για την εθνική είναι την Κυριακή στις 16:00 με αντίπαλο την Κροατία, ενώ τη Δευτέρα θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον τέταρτο όμιλο, με το ματς απέναντι στη Γαλλία στις 21:30.

Δεκάλεπτα: 16-14, 35-36, 48-46, 67-57

Ελλάδα (Μίσσας): Καλέντζου 20, Σταμάτη, Δημητράκου 4, Χατζηνικολάου 8, Καλτσίδου 10, Μάλτση 17, Παπαμιχαήλ 4, Κασάπογλου, Σωτηρίου, Ανδρουλάκη, Σπυριδοπούλου 2, Σπανού 2.

Λετονία (Δικαιουλάκος): Μπάμπκινα 12, Νιέντολα 3, Εγκλίτε 2, Ταμάνε 12, Μπάσκο 12, Γιανσόνε 4, Πριέντε, Πούτνινε, Νιμάνε, Κάρκλινα 5, Κούμπλινα 7, Γιακομπσόνε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.