Παρουσία του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία της ΟΠΑΠ ΑΕ, η τελετή βράβευσης της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών, για το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε το 2010, στο Ευρωπαϊκό του Ζάγκρεμπ.

Παρουσία του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία της ΟΠΑΠ ΑΕ, η τελετή βράβευσης της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών, για το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε το 2010, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ. Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, παρέδωσε στις παίκτριες και το τεχνικό επιτελείο επιταγές με το πριμ που είχε ανακοινωθεί ότι θα τους χορηγηθεί και χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ομάδα σημείο αναφοράς για τον ελληνικό αθλητισμό. «Συγχαρητήρια στα κορίτσια που μας έκαναν περήφανους. Η εθνική γυναικών στο πόλο είναι σημείο αναφοράς για τον ελληνικό αθλητισμό. Μάλιστα είχαν διακρίσεις σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό επίπεδο και είναι άξιες πρέσβειρες της χώρας. Η επίδοση επιταγών γίνεται στο πλαίσιο της στήριξης που παρέχει ο ΟΠΑΠ για να ορθοποδήσει το πόλο και ο αθλητισμός γενικότερα. Ο ΟΠΑΠ είναι αρωγός στην προσπάθεια της ΚΟΕ και θέλω να μοιράσω συγχαρητήρια στις παίκτριες και το τεχνικό τιμ, γιατί μας δίνουν ένα σημαντικό μήνυμα αισιοδοξίας» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Λουρόπουλος.
«Το πόλο είναι το καλύτερο και το δυσκολότερο άθλημα στην Ευρώπη. Έχουμε την υποχρέωση να το προσέχουμε και να το αγαπάμε όλοι. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε για τον Αθλητισμό, και συγκεκριμένα για αυτό το κομμάτι του πριμ των Ελληνίδων παικτριών του πόλο» επισήμανε από την πλευρά του ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος με την ευκαιρία ανακοίνωσε ότι «… αύριο θα εκδοθεί το σχετικό δελτίο Τύπου, για το τι θα πάρει η κάθε Ομοσπονδία. Για μένα δεν υπάρχουν μικρές και μεγάλες Ομοσπονδίες. Για παράδειγμα, η κωπηλατική Ομοσπονδία θεωρείται μικρή, αλλά έχει μεγάλες επιτυχίες». Ο υφυπουργός μίλησε και το θέμα του διορισμού του ομοσπονδιακού προπονητή, Γιώργου Μορφέση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «… τα μετάλλια δίνουν χαρά σε αυτόν που τα παίρνει, αλλά πρέπει να κάνουμε και κάτι για να ζήσει».
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος στάθηκε στις επιτυχίες της εθνικής γυναικών και τόνισε ότι «… η ομάδα αυτή αξίζει να την τιμάτε στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ομοσπονδία, στην αιγίδα της οποίας είναι έξι αθλήματα και όχι μόνο το πόλο. Στην Ελλάδα, το θετικό είναι ο αθλητισμός και το αρνητικό η διαφθορά. Τον έχουμε λοιπόν ανάγκη τον αθλητισμό για να αντιμετωπίσουμε τη λοιδορία. Στο Παγκόσμιο της Σανγκάης, η σημαία της Ελλάδας ήταν ψηλότερα από της Κίνας και της Ρωσίας. Αυτό γίνεται μόνο στον αθλητισμό».
Ο Γιώργος Μορφέσης ευχαρίστησε τον κ. Ιωαννίδη και τον ΟΠΑΠ και είπε μεταξύ άλλων: «Τα κορίτσια αγωνίζονται με το εθνόσημο και αυτό είναι το σημαντικότερο που μας κάνει να ξεπερνάμε τις οικονομικές δυσκολίες. Μας λυπεί το γεγονός ότι τα μέσα που διαθέτουμε (υλικοτεχνική υποδομή, στάδια, συνθήκες προπόνησης) είναι λιγότερα από τις ομάδες του εξωτερικού και αυτό το καταλαβαίνουμε, όταν πάμε και παίζουμε έξω. Για την εθνική πόλο γυναικών η διάρκεια είναι το σήμα κατατεθέν της ομάδας. Έχουμε παρελθόν, έχουμε παρόν και ελπίζω να έχουμε και μέλλον. Στο γυναικείο πόλο οι ομάδες συρρικνώνονται, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μετρίου επιπέδου και μέχρι να προσαρμοστούμε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, χάνουμε από ομάδες μικρότερης δυνατότητας».