Λύγισαν τα κορίτσια

Κι όμως, η κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου στη γυναικεία υδατοσφαίριση δεν θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Κι όμως, η κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου στη γυναικεία υδατοσφαίριση δεν θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η εθνική Ελλάδας ηττήθηκε την Παρασκευή 9-7 από την Ισπανία, στον αποφασιστικό προημιτελικό του προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης, κι έτσι οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση θα απουσιάσουν από το μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού.

Ενα στατιστικό είναι αρκετό για να καταδείξει το σημείο όπου κρίθηκε το σημερινό ματς. Η ελληνική ομάδα είχε 4/4 με παίκτρια παραπάνω στη δεύτερη περίοδο, διάστηκα στο οποίο πέτυχε συνολικά έξι γκολ, και 0/11 στον υπόλοιπο αγώνα, όταν βρήκε δίχτυα μόνο μία φορά, με πέναλτι της Γερόλυμου! Στο καλό της διάστημα η εθνική «προδόθηκε» από την περιφερειακή της άμυνα και την Ελενα Κούβδου, καθώς οι Ισπανίδες σημείωσαν στο δεύτερο οκτάλεπτο πέντε τέρματα με μακρινά σουτ, με συνέπεια οι δύο ομάδες να ολοκληρώσουν το ημίχρονο ισόπαλες 6-6. Στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βελτιώθηκε μεν αμυντικά, αλλά κατέρρευσε επιθετικά, όπου οι κακές επιλογές διαδέχονταν τα λάθη. Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, η Ισπανία προηγήθηκε 8-6 με γκολ της Μάικα Γκαρσία στον παραπάνω και της Εσπάρ από την περιφέρεια, για να μειώσει η Γερόλυμου σε 8-7, με πέναλτι που κέρδισε η Γιούλη Λαρά.

Στην τελευταία περίοδο η εθνική δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στην πιεστική ισπανική άμυνα και οι καλές της άμυνες δεν ήταν αρκετές. Η κρίσιμη φάση έγινε στα μέσα του τελευταίου οκταλέπτου: η ελληνική ομάδα κέρδισε δύο διαδοχικές αποβολές χωρίς να τις αξιοποιήσει και δέχθηκε γκολ από την Ταραγκό στην κόντρα. Ηταν το 9-7 και κάπου εκεί όλα τελείωσαν, έστω κι αν απέμεναν 3΄14΄΄. Εννέα μήνες μετά τον θρίαμβο της Σανγκάης, λιγότερο από τρεις μήνες μετά το (δεύτερο συνεχόμενο) ασημένιο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η εθνική γυναικών γνώρισε την πρώτη αποτυχία της την τελευταία τριετία, ακριβώς στο πιο κομβικό σημείο…

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ισπανία): 1-0, 5-6, 2-1, 1-0

Η εθνική είχε 4/15 με παίκτρια παραπάνω και 1/1 πέναλτι, ενώ η Ισπανία είχε 2/6 με παίκτρια παραπάνω. Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν από ισπανικής πλευράς στην τελευταία περίοδο οι Λόπεθ (3.49 πριν τη λήξη), Ορτίθ (2.15) και Μεσέγκερ (14΄΄ πριν το τέλος).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μιγκέλ Οκα): Εστέρ, Μπατς 1, Εσπάρ 1, Ταραγκό 2, Ορτίθ, Παρέχα, Μιράντα, Πένια 2, Μπλας, Μεσέγκερ, Γκαρσία 2, Λόπεθ 1, Κοπάδο
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Μελιδόνη 1, Ψούνη 1, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση, Γερόλυμου 1, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου, Λαρά, Διαμαντοπούλου.
 
Νωρίτερα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς εξασφάλισαν τα φαβορί των δύο πρώτων προημιτελικών. Η Ουγγαρία συνέτριψε 18-5 το αδύναμο Καζασκτάν, ενώ η Ρωσία επικράτησε δύσκολα 7-6 του Καναδά.
Αύριο η εθνική ομάδα θα παίξει στις 17:00 με το Καζακστάν για τις θέσεις 5-8.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.