Η Εθνική πόλο Ανδρών δεν τα κατάφερε κόντρα στην πανίσχυρη Ουγγαρία καθώς ηττήθηκε 7-4 και δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η Εθνική πόλο Ανδρών δεν τα κατάφερε κόντρα στην πανίσχυρη Ουγγαρία καθώς ηττήθηκε 7-4 και δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. 

Τα παιδιά του Βλάχου αν και κατέβασαν μεγάλη προσπάθεια δεν μπόρεσαν να καταβάλουν την αντίσταση των Ούγγρων με αποτέλεσμα να αρκεστούν στο μικρό τελικό για να μπορέσουν να ισοφαρίσουν την καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει ποτέ η Εθνική, η οποία είναι η τρίτη. 

Το «φράγμα» του ημιτελικού φαίνεται πως είναι αδιαπέραστο για την εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών στις μεγάλες διοργανώσεις. Για άλλη μία φορά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση, καθώς ηττήθηκε 7-5 από την Ουγγαρία και πλέον θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, το Σάββατο στις 4 μ.μ., με αντίπαλο τον ηττημένο του αγώνα Σερβία-Κροατία. Η ελληνική ομάδα είχε και πάλι την καλή άμυνα να βασιστεί, αλλά επιθετικά «μπλόκαρε» πλήρως στο δεύτερο ημίχρονο, έμεινε για σχεδόν δυόμισι οκτάλεπτα χωρίς γκολ και μοιραία ηττήθηκε. Τέταρτος χαμένος ημιτελικός για την εθνική σε ισάριθμες προσπάθειες σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, οι τρεις εξ αυτών απέναντι στους Μαγυάρους…
 
Η εθνική «έβγαλε» την πρώτη άμυνα με παίκτη λιγότερο και λίγο αργότερα άνοιξε το σκορ με τον Γενηδουνιά, αλλά στη συνέχεια έκανε παιδαριώδη λάθη στη επίθεση, προφανώς επηρεασμένη από το άγχος του αγώνα. Η ελληνική άμυνα όμως, προσαρμοσμένη πάνω στον Ντένες Βάργκα, κράτησε σε αυτό το δύσκολο διάστημα, με τους Ούγγρους να βρίσκουν λύση μόνο σε έναν παραπάνω και με ένα τρομερό γυριστό σουτ του Χοσνιάνσκι από τα 5μ. Στη δεύτερη περίοδο η ελληνική ομάδα βελτιώθηκε, ο Γενηδουνιάς «εκτέλεσε» δύο φορές τον Νάγκι από την περιφέρεια, οι αποβολές που κέρδιζαν οι γηπεδούχοι δεν έφερναν αποτέλεσμα και η «γαλανόλευκη» πέρασε μπροστά 4-3. Ομως, η επιμονή των Μαγυάρων σε (κατά κανόνα πολύ άστοχα) περιφερειακά σουτ δικαιώθηκε κάποια στιγμή, με τον Βάμος και τον Γκορ-Νάγκι να βρίσκουν στόχο (στο δεύτερη περίπτωση οι Ελληνες διεθνείς άργησαν να πάρουν θέσεις στην επιστροφή τους στην άμυνα) και ο Χάραϊ με γκολ από θέση φουνταριστού, πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημίχρονου, έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του 5-4.
 
Στο τρίτο οκτάλεπτο η εθνική αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στην επίθεση, καθώς οι Ούγγροι κατάφεραν να αποκόψουν τον Ελληνα φουνταριστό. Το αντιπροσωπευτικό συγκρόστημα στάθηκε και άτυχο σε αυτό το διάστημα, καθώς τρία μακρινά σουτ (με κακές προϋποθέσεις) του Φουντούλη, του Βλαχόπουλου και του Γενηδουνιά σταμάτησαν στα δοκάρια, όπως και το σουτ του Γούνα, στη μοναδική αποβολή που κέρδισε η ελληνική ομάδα στην τρίτη περίοδο. Ο Βάμος σε παίκτη παραπάνω έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ουγγαρία (6-4) και χρειάστηκαν κάποιες σπουδαίες επεμβάσεις του Φλέγκα για να μην τελειώσει πρόωρα ο ημιτελικός. Ομως, ο Χοσνιάνσκι με το ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου αύξησε τη διαφορά και οι διεθνείς απογοητεύτηκαν πλήρως, κάνοντας πολύ βεβιασμένες επιλογές, ενώ έχασαν επίθεση ακόμη και με δύο παίκτες παραπάνω. Οι Μαγυάροι απλώς διαχειρίστηκαν το προβάδισμα και το γκολ του Γιάννη Φουντούλη στα τελευταία δευτερόλεπτα απλώς διαμόρφωσε το τελικό 7-5 και «έσπασε το ρόδι» για την εθνική, που δεν είχε σκοράρει από τα μέσα της δεύτερης περιόδου.
 
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 0-1, 1-1

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 1-1 Ερντελι (π.π.), 1-2 Χοσνιάνσκι (περιφέρεια), 2-2 Φουντούλης (π.π.), 2-3 Βάμος (περιφέρεια), 3-3 Γενηδουνιάς (π.π.), 4-3 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 4-4 Γκορ-Νάγκι (περιφέρεια), 4-5 Χάραϊ (φουνταριστός), 4-6 Βάμος (π.π.), 4-7 Χοσνιάνσκι (περιφέρεια), 5-7 Φουντούλης (π.π.).
 
Η εθνική είχε 3/9 με παίκτη παραπάνω και 2 γκολ από την περιφέρεια. Η Ουγγαρία είχε 2/9 με παίκτη παραπάνω, 4 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Ποντικέας (1΄53΄΄ πριν το τέλος του αγώνα) και ο Ζαλάνκι στα 11 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Διαιτητές: Ναούμοφ (Ρωσία), Μπουτς (Ισπανία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 3, Δελακάς, Δερβίσης, Φουντούλης 2, Καπότσης, Ποντικέας, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος, Ζερδεβάς

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τάμας Μαρτς): Νάγκι, Τόροκ, Μάνχερτς, Ζαλάνκι, Βάμος 2, Χοσνιάνσκι 2, Αντ. Ντέκερ, Γκορ-Νάγκι 1, Ερντελι 1, Βάργκα, Μέζεϊ, Χάραϊ 1, Ατ. Ντέκερ