Στην έβδομη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης κατατάχθηκε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, καθώς επικράτησε 8-6 της Αυστραλίας στον αποχαιρετιστήριο αγώνα της στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Στην έβδομη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης κατατάχθηκε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, καθώς επικράτησε 8-6 της Αυστραλίας στον αποχαιρετιστήριο αγώνα της στην ουγγρική πρωτεύουσα.
 
Το σημερινό παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο για τη Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η οποία λίγο νωρίτερα, με ανάρτησή της στο facebook, κοινοποίησε την απόφασή της να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα. Η αρχηγός του Ολυμπιακού (όπου θα συνεχίσει τουλάχιστον για ακόμη ένα χρόνο) «κρεμάει» το σκουφάκι με το εθνόσημο μετά από 269 διεθνείς συμμετοχές και 173 γκολ. 

Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου το 2011 στα Σανγκάη, συμμετείχε σε δύο τελικούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το 2010 και το 2012, ενώ κατέκτησε επίσης ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια στο World League. Αποχωρεί, όμως, με το απωθημένο της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού δεν είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή για το Πεκίνο, ενώ στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν κατάφερε να προκριθεί στις διοργάνωσεις του Λονδίνου και του Ρίο.
 
Με την άμυνα να είναι εξαιρετική, χωρίς μάλιστα να δίνει αποβολές, και τη Χρυσή Διαμαντοπούλου να επεμβαίνει όποτε χρειάστηκε, η ελληνική ομάδα κράτησε «άσφαιρη» την Αυστραλία για περίπου δώδεκα λεπτά και έκλεισε το ημίχρονο έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ. Επιθετικά η εθνική είχε πρόβλημα στο ξεκίνημα, αλλά η υπεροχή της Ασημάκη και της Ξενάκη στα 2μ. έφεραν κερδισμένες αποβολές, ένα πέναλτι κι ένα γκολ από θέση φουνταριστού, με αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να «ξεκολλήσει» και να ξεφύγει 5-1 στο ημίχρονο. Η διαφορά έφτασε και στα έξι τέρματα (8-2), όμως οι διεθνείς μετά τα μέσα της τρίτης περιόδου έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους, δέχθηκαν γκολ στα ίσια και στην κόντρα και οι «στίνγκερς» μείωσαν σε 8-6, 3΄15΄΄ πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Αν και δεν ξανασκόραρε ως το τέλος, η ελληνική ομάδα πρόσεξε όσο χρειαζόταν στην άμυνα για να διαφυλάξει αυτό το προβάδισμα και τη νίκη, που της έδωσε την έβδομη θέση της τελικής κατάταξης.
 
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Αυστραλία): 0-1, 1-4, 3-3, 2-0
 
Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Β. Διαμαντοπούλου (π.π.), 0-2 Ξενάκη (φουνταριστός), 1-2 Μπάξτερ (περιφέρεια), 1-3 Τσουκαλά (πέναλτι), 1-4 Αβραμίδου (π.π.), 1-5 Τσουκαλά (περιφέρεια), 1-6 Β. Διαμαντοπούλου (περιφέρεια), 2-6 Μπάκλινγκ (περιφέρεια), 2-7 Κότσια (περιφέρεια), 2-8 Τσουκαλά (π.π.), 3-8 Μπίσοπ (περιφέρεια), 4-8 Στιρ (περιφέρεια), 5-8 Γουέμπστερ (κόντρα), 6-8 Γκόφερς (κόντρα).
 
Η εθνική είχε 3/10 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 3 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού. Η Αυστραλία είχε 0/6 με παίκτρια παραπάνω, 4 γκολ από την περιφέρεια και 2 στην κόντρα.
 
Με τρεις ποινές αποβλήθηκε η Μπάκλινγκ, 2΄57΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα.
 
Διαιτητές: Φλορεστάνο (Βραζιλία), Φρανούλοβιτς (Κροατία)

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Γιανίτσας, Γκόφερς 1, Μπάκλινγκ 1, Χάλιγκαν, Μπίσοπ 1, Ριτζ, Γουέμπστερ 1, Ζίμερμαν, Αραντσίνι, Μιχαϊλοβιτς, Μπάξτερ 1, Στιρ 1, Χέτζες

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 3, Β. Διαμαντοπούλου 2, Ελευθεριάδου, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Κότσια 1, Μανωλιουδάκη, Ελευθ. Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Χρ. Διαμαντοπούλου