Πανιώνιος – Απόλλων Σμ. 14-14 (20-19 πεν.): Τρίτοι οι «κυανέρυθροι»

Με το ωραιότερο ίσως παιχνίδι της χρονιάς, γεμάτο πάθος και ένταση, ολοκληρώθηκε η αγωνιστική περίοδος 2021-22 στην υδατοσφαίριση.

Ο Πανιώνιος κατέκτησε την τρίτη θέση της Α1 ανδρών, καθώς επικράτησε στο κατάμεστο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης του Απόλλωνα Σμύρνης με 20-19 στα πέναλτι (κ.α. 14-14) στον τρίτο «μικρό» τελικό των πλέι-οφ, πέτυχε το 2-1 στις νίκες και παράλληλα εξασφάλισε το δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 4-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, με τον Μανώλη Σολανάκη να κάνει… πάρτι στα 2μ., αλλά κάποια λάθη στην επίθεση και μερικές αποκρούσεις του Λιμαράκη επέτρεψαν στον Πανιώνιο με τους Μοσκόφ και Δήμου να «ροκανίσει» σιγά-σιγά τη διαφορά και να πάρει «κεφάλι» στο σκορ στην τρίτη περίοδο. Με τον Νίκο Κοπελιάδη να γίνεται πρωταγωνιστής, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 10-8 και 11-9, αλλά ο Χονδροκούκης με διαδοχικά γκολ κράτησε τον Απόλλωνα στο ματς και ισοφάρισε 13-13, 1΄36΄΄ πριν τη λήξη. Οι «κυανέρυθροι» κέρδισαν αποβολή και ο Μοσκόφ σκόραρε στα 44 δευτερόλεπτα, αλλά με τον ίδιο τρίτο ο Γκουσάροφ διαμόρφωσε το 14-14, 15΄΄ πριν το τέλος, στέλνοντας και αυτό το ματς (όπως και το πρώτο της σειράς) στα πέναλτι.

Εκεί, ο Ρώσος από ωραίος έγινε μοιραίος, αφού αστόχησε όχι μία, αλλά δύο φορές. Την πρώτη «σημάδεψε» το δοκάρι, αλλά ο Καβουσανός διόρθωσε το «λάθος» του συμπαίκτη του, αποκρούοντας το σουτ του Μπραϊμη. Οταν ήρθε ξανά η σειρά του (κι αφού όλοι οι υπόλοιποι ήταν εύστοχοι) ο Γκουσάροφ νικήθηκε από τον Λιμαράκη και ο Τάκης Δήμου «έγραψε» το τελικό 20-19 και χάρισε στον Πανιώνιο την τρίτη θέση, εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.