Αρχίζουν τα ντέρμπι

Από την Τετάρτη ξεκινούν οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Βουλιαγμένη της σειράς των τελικών της Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών.

Από την Τετάρτη ξεκινούν οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Βουλιαγμένη της σειράς των τελικών της Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών.
 
Η σειρά θα ολοκληρωθεί το αργότερο ως την επόμενη Τετάρτη, ενώ πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις νίκες.
 
Είναι η τρίτη σερί χρονιά που οι δύο ομάδες αναμετρώνται στους τελικούς. Το 2009 οι «ερυθρόλευκες» πήραν τον τίτλο με 3-2, νικώντας στον (επεισοδιακό) πέμπτο τελικό μέσα στη Βουλιαγμένη. Πέρυσι, αν και ο Ολυμπιακός είχε πλεονέκτημα έδρας, τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου έκαναν… περίπατο και με 3-0 νίκες επέστρεψαν στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.
 
Οι δύο φιναλίστ επιβεβαίωσαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς τα προγνωστικά, αποδεικνύοντας μέσα στο νερό τη μεγάλη διαφορά που τις χωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες. Και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια στην κανονική περίοδο έληξαν ισόπαλα (6-6 στο Λαιμό και 8-8 στον Πειραιά), όμως το τελευταίο ματς κατακυρώθηκε «στα χαρτιά» υπέρ της Βουλιαγμένης, επειδή ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε δύο ξένες παίκτριες. Έτσι ο ΝΟΒ τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο με 50 βαθμούς και ο Ολυμπιακός δεύτερος με 45 (πέραν του μηδενισμού του αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί), ενώ στα ημιτελικά των πλέι-οφ ξεπέρασαν άνετα με 2-0 νίκες τα εμπόδια του Ηρακλή και του Εθνικού αντίστοιχα.
 
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός, που ταλανίζεται από οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Μετά το φάιναλ-φορ του Τσάμπιονς Καπ, όπου οι «ερυθρόλευκες» κατετάγησαν τρίτες, ο Χάρης Παυλίδης υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία, την οποία στη συνέχεια ανακάλεσε κι έτσι θα καθίσει κανονικά στον πάγκο της ομάδας. Η Αμερικανίδα Κάμι Κρεγκ αποχώρησε κι έτσι ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στον τελικό με ξένη την Ιφκε Φαν Μπέλκουμ, αλλά και με σοβαρό πρόβλημα στα 2μ., αφού μοναδική «καθαρόαιμη» φουνταριστή στο ρόστερ είναι πλέον η νεαρή Πενταράκη.
 
Από την άλλη πλευρά, η Βουλιαγμένη δεν αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα, ακόμη όμως δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον αποκλεισμό από το φάιναλ-φορ του Τσάμπιονς Καπ και την απώλεια του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Η Αλεξία Καμμένου δεν υπολογίζει την Εύη Μωραϊτίδου, που απ’ ότι φαίνεται πήρε την οριστική απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, και φυσικά την Ισπανίδα τερματοφύλακα Πατρίτσια Ντελ Σότο, που αγωνίστηκε μόνο στους αγώνες της Ευρώπης (στο πρωτάθλημα παίζει η Σοφία Κόνουχ).
 
Το δεύτερο ματς θα γίνει το Σάββατο (17:00) στον Πειραιά και το τρίτο τη Δευτέρα (19:00) στη Βουλιαγμένη. Αν χρειαστούν κι άλλα παιχνίδια, θα γίνουν τις αμέσως επόμενες ημέρες (Τρίτη 10/5 στον Πειραιά και Τετάρτη 11/5 στο Λαιμό), αφού το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί και να συγκεντρωθεί άμεσα η εθνική ομάδα για τα προκριματικά του World League.
 
Την Τετάρτη αρχίζει και η σειρά μεταξύ Εθνικού και Ηρακλή, με «έπαθλο» την τρίτη θέση της τελικής κατάταξης. Οι δύο ομάδες θα παίξουν (στις δύο νίκες) για το γόητρο, αφού αμφότερες έχουν εξασφαλίσει το δικαίωμα συμμετοχής στο LEN Trophy της επόμενης περιόδου. Πλεονέκτημα έδρας έχει η ομάδα του Πειραιά.
 
Συνοπτικά το πρόγραμμα των τελικών και «μικρών» τελικών της Α1 γυναικών:

ΤΕΛΙΚΟΙ
ΤΕΤΑΡΤΗ 4/5
ΝΟΒ        19:00 Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός (Σκαλοχωρίτης, Σταυρίδης)

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/5
Πειραιά    17:00 Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη (Σταυρόπουλος, Κουρτίδης)

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/5
ΝΟΒ        19:00 Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός

ΤΡΙΤΗ 10/5 (αν χρειαστεί)
Πειραιά    19:00 Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/5 (αν χρειαστεί)
ΝΟΒ        19:00 Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός

ΘΕΣΕΙΣ 3-4
ΤΕΤΑΡΤΗ 4/5
Πειραιά    18:00 Εθνικός-Ηρακλής (Σταυρόπουλος, Μπουδραμής)

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/5
Ποσειδώνιο 14:30 Ηρακλής-Εθνικός (Δαμιανάκης, Αχλαδιώτης)

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/5 (αν χρειαστεί)
Πειραιά    18:00 Εθνικός-Ηρακλής
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.