Επιστροφή στη Σμύρνη 108 χρόνια μετά

Ένα ιστορικό και άκρως συγκινητικό ταξίδι θα κάνει το τμήμα πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης στην πόλη όπου γεννήθηκε.

Ένα ιστορικό και άκρως συγκινητικό ταξίδι θα κάνει το τμήμα πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης στην πόλη όπου ιδρύθηκε.  Ο Απόλλωνας επιστρέφει στην Σμύρνη καλεσμένος της  ESTI Belediye, προπονητής της οποίας είναι ο Βαγγέλης Πάτερος, 108 χρόνια μετά τον τελευταίο αγώνα που έπαιξε στην πόλη όπου “γεννήθηκε”. Εκεί όπου αγωνίστηκε και διέπρεψε μέχρι και τη Μικρασιατική καταστροφή και τον διωγμό των Ελλήνων. 

Ο Απόλλωνας επιστρέφει “σπίτι” του, με τις μνήμες και τις σκέψεις να προκαλούν ανατριχίλα που διαπερνά την ραχοκοκκαλιά. Η ανδρική ομάδα, η ομάδα των νέων αλλά και η διοίκηση της ομάδας θα βρεθούν στη Σμύρνη για να δουν και πάλι το έμβλημα του Θεού Απόλλωνα να κυματίζει ξανά στην πατρίδα του, να κυματίζει και πάλι στην μαρτυρική προκυμαία.

Στις 6 Ιανουαρίου ημέρα των Θεοφανίων, που εδώ και 3 χρόνια τον σταυρό τον ρίχνουν και πάλι στο λιμάνι της Σμύρνης, θα πέσουν στο νερό παλικάρια της ομάδας του Απόλλωνα, μία κίνηση που ταρακουνά συθέμελα την ψυχή όλων εκείνων που αγαπούν και ακολουθούν από γενιά σε γενιά και από πάππου προς πάππου τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Τον Αγιασμό των Υδάτων θα κάνει ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος, όπως προείπαμε παρούσα θα είναι και η διοίκηση της ομάδας του Απόλλωνα Σμύρνης. Μάλιστα οι ρίζες της οικογένειας Αφρουδάκη “κρατούν” από την Σμύρνη καθώς ο παππούς ήταν από εκείνους που έκαναν το μεγάλο ταξίδι για να έρθουν στην Ελλάδα. Ένα συμβολικό ταξίδι για την ομάδα αλλά και για τους ίδιους.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.