Απόλλων Σμύρνης: Επιστολή στη LEN για την αναμέτρηση Μλάντοστ – Ερυθρός Αστέρας

Η διοίκηση του Απόλλωνα Σμύρνης αποφάσισε να στείλει επιστολή στην LEN προκειμένου να εξεταστούν τα τελευταία 36'' της αναμέτρησης Μλάντοστ - Ερυρθός Αστέρας.

Αποφασισμένος να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League είναι ο Απόλλων Σμύρνης.

Η διοίκηση του συλλόγου έστειλε επιστολή στην LEN, για τα 36” του αγώνα Μλάντοστ – Ερυθρός Αστέρας.

Μάλιστα η ελληνική ομάδα θέλει μ’ αυτό τον τρόπο να εξεταστεί όσα έγιναν στο τέλος του αγώνα που του κόστισαν την πρόκριση.

Αναλυτικά η επιστολή της ομάδας:

“Επιστολή στην ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κολύμβησης, τη LEN, μέσω της ΚΟΕ, για τα όσα συνέβησαν στα τελευταία 36’’ στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του 2ου προκριματικού γύρου του LEN Champions League μεταξύ της οικοδέσποινας Μλάντοστ Ζάγκρεμπ και του Ερυθρού Αστέρα (10/10/2021) και τα οποία του στέρησαν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, απέστειλε ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης.

Θυμίζουμε πως η «ελαφρά ταξιαρχία» έχοντας νικήσει με 15-14 τη Μονπελιέ για την 3η αγωνιστική είχε μόλις ολοκληρώσει την παρουσία της στον όμιλο με δύο νίκες και 6 βαθμούς (είχε νικήσει με 10-9 τη Μλάντοστ στην πρεμιέρα και είχε ηττηθεί 14-8 από τον Ερυθρό Αστέρα την 2η αγωνιστική). Ακολουθούσε ο τελευταίος αγώνας του ομίλου στη Mladost Pool του Ζάγκρεμπ μεταξύ του Ερυθρού Αστέρα, που είχε επίσης 6 βαθμούς και της Μλάντοστ, που είχε τρεις. Οι Σέρβοι θα αποκλείονταν μόνο στο απίθανο σενάριο της ήττας τους με 12 γκολ διαφορά, ενώ ακόμη και σε ήττα τους με τέσσερα γκολ και λιγότερα θα τερμάτιζαν πρώτοι στη βαθμολογία. Η δε Μλάντοστ θα έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσει τον Ερυθρό Αστέρα με οποιοδήποτε σκορ, έτσι ώστε να φτάσει τους 6 βαθμούς και να προκριθεί σε τριπλή ισοβαθμία Ερυθρού Αστέρα, Μλάντοστ, Απόλλωνα.

Ο Απόλλων θα προκρινόταν ως δεύτερος σε περίπτωση νίκης του Ερυθρού Αστέρα επί της Μλάντοστ ή σε περίπτωση ισοπαλίας στο ματς, στο οποίο συνέβησαν τα εξής στο φινάλε: Στα 36’’ πριν το τέλος του αγώνα και με το σκορ στο 8-8 ο Βουκ Μιλόγεβιτς του Ερυθρού Αστέρα αποβάλλεται οριστικά από το παιχνίδι, καθώς είχε συμπληρώσει τρεις αποβολές. Η Μλάντοστ με παίκτη παραπάνω στην επίθεσή της σουτάρει άουτ με 30,5 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη και την κατοχή να περνά στους Σέρβους. Αρκούσε, λοιπόν, ο Ερυθρός Αστέρας να κρατήσει την μπάλα και το ματς θα τελείωνε. Όμως ο Σέρβος κόουτς Αλεξάνταρ Φιλίποβιτς έριξε ξανά στο νερό τον Βουκ Μιλόγεβιτς που, επαναλαμβάνουμε, στα 36’’ είχε δεχτεί την 3η του ποινή και είχε αποβληθεί από το ματς!!! Έτσι οι διαιτητές σφύριξαν πέναλτι εις βάρος του Αστέρα στα 28,5 δευτερόλεπτα, με τον Ράκοβατς να κάνει το 9-8 για τη Μλάντοστ! Στην τελευταία επίθεση του ματς οι Σέρβοι κέρδισαν παραπάνω και κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του αγώνα ο Πιέσιβατς αφύλακτος από τα 2 μέτρα έδωσε… σφαλιάρα στην μπάλα αντί να κάνει σουτ και την έστειλε πάνω στον τερματοφύλακα της Μλάντοστ! Έτσι το 9-8 παρέμεινε με τους Σέρβους και τους Κροάτες να προκρίνονται μαζί στον 3ο γύρο.

Τι ζητά ο Απόλλων μέσω της επιστολής του

Τα παραπάνω περιγράφονται στην επιστολή του Γυμναστικού Συλλόγου Απόλλων Σμύρνης προς ενημέρωση της LEN, με την υποσημείωση ότι όλοι οι αγώνες, όπως βεβαίως και το ματς Μλάντοστ – Ερυθρός Αστέρας, μεταδίδονταν μέσω Live Streaming από την επίσημη ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Συνεπώς υπάρχει η δυνατότητα ανεύρεσης του βίντεο της μετάδοσης, ώστε να πιστοποιηθεί η «περίεργη» αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας του Ερυθρού Αστέρα, καθώς και το πρωτοφανές γεγονός της εισόδου του Βουκ Μιλόγεβιτς (Νο 6) με εντολή του προπονητή του, ενώ οι Σέρβοι γνώριζαν πως μόλις είχε αποβληθεί με 3 ποινές και πως και η ενέργειά τους αυτή θα διαμόρφωνε το αποτέλεσμα σε βάρος της ομάδας τους.

Ο Απόλλων ξεκαθαρίζει ότι γνωρίζει πως το αποτέλεσμα του Μλάντοστ – Ερυθρός Αστέρας (9-8) έχει καταγραφεί και πως τίποτα, πλέον, δεν μπορεί να αλλάξει ως προς την πρόκριση, ωστόσο εκφράζει την ενόχληση και την οργή του για τον τρόπο που αυτή χάθηκε. Μάλιστα ζητά από τη LEN να επιληφθεί σχετικά μέσω του αρμόδιου οργάνου της, διερευνώντας το περιστατικό και αποδίδοντας τις ανάλογες ευθύνες εφόσον διαπιστωθεί παράβαση των αρχών και των κανόνων του αθλητισμού.

Παράλληλα ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης εξήγησε ότι προέβη στην αποστολή της συγκεκριμένης επιστολής με γνώμονα το ότι η LEN, ως η ανώτατη αθλητική αρχή της Ευρώπης, που ασφαλώς επιδιώκει τη διεξαγωγή «καθαρών αγώνων», θα πρέπει να λαμβάνει γνώση τέτοιων «περίεργων» περιστατικών, εκφράζοντας την ανησυχία για την ύπαρξη και στο μέλλον παρόμοιων σοβαρών περιστατικών, που πλήττουν και μειώνουν το κύρος του αθλήματος της υδατοσφαίρισης”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.