Λουμπάνσκι: «Περίμενα 40 χρόνια για έναν Λεβαντόφσκι»

Ο Βλότζιμιρτζ Λουμπάνσκι χαιρέτισε το κατόρθωμα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να ξεπεράσει το δικό του ρεκόρ και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Πολωνίας.

Ο Βλότζιμιρτζ Λουμπάνσκι χαιρέτισε το κατόρθωμα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να ξεπεράσει το δικό του ρεκόρ και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Πολωνίας.

Ο στράικερ της Μπάγερν Μονάχου πέτυχε χατ – τρικ απέναντι στην Αρμενία και έφτασε τα 50 γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε 90 συμμετοχές, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Λουμπάνσκι, ο οποίος είχε 48 γκολ σε 75 συμμετοχές από το 1963 έως το 1980.

Ο 70χρονος Λουμπάνσκι, που αγωνίστηκε σε Γκόρνικ, Λόκερεν, Βαλανσιέν και Κιμπερουά, ενώ είχε καθίσει για ένα φεγγάρι ως προπονητής στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα το 1990, συνεχάρη τον Λεβαντόφσκι και τόνισε ότι περίμενε πολλά χρόνια να δει έναν παίκτη σαν κι αυτόν στην Εθνική.

«Νομίζω ότι το ρεκόρ πλέον θα πάει πολύ ψηλά γιατί ο Ρόμπερτ έχει ακόμα 4-5 χρόνια καριέρας στην Εθνική ομάδα. Μακάρι να σκοράρει πολύ περισσότερο και το ρεκόρ του να κρατήσει πολλά χρόνια. Περίμενα σχεδόν 40 χρόνια κάποιον να με ξεπεράσει. Πλέον οι Εθνικές δίνουν πολλά περισσότερα παιχνίδια απ’ ότι στην εποχή μου, οπότε ήταν λογικό ότι από την στιγμή που εμφανίστηκε ένας τόσο ταλαντούχος παίκτης, θα ξεπερνούσε το ρεκόρ μου. Περίμενα ότι θα γινόταν μάλιστα σε αυτά τα προκριματικά γιατί είχαμε αντιπάλους απέναντι στους οποίους μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά γκολ. Ο Ρόμπερτ είναι μοναδικός, δουλεύει συνεχώς και πλέον έχει γίνει σπεσιαλίστας και στις εκτελέσεις φάουλ», είπε στον πολωνικό Τύπο ο Λουμπάνσκι, που σύγκρινε την σημερινή εποχή με την δική του λέγοντας:

«Νομίζω ότι αν δεν τερματιζόταν πρόωρα η καριέρα μου στα 27 λόγω τραυματισμών, θα είχα πετύχει πολλά περισσότερα γκολ, αλλά τότε οι εποχές ήταν διαφορετικές. Ο Ρόμπερτ είχε την τύχη να παίξει πολύ νωρίς στο εξωτερικό και να είναι σε υψηλό επίπεδο με την Ντόρτμουντ, κάτι που στην εποχή μου ήταν αδύνατο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.