Μάικ Μενιάν: Θα ξεχαστεί γρήγορα ο Ντοναρούμα!

Πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν και εξαργύρωσε τις πολύ καλές του εμφανίσεις με τη μεταγραφή του στη Μίλαν.

Μαζί με τον Γιλμάζ, ο Μάικ Μενιάν ήταν από τους στυλοβάτες του μεγάλου επιτεύγματος της Λιλ, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος πριν από λίγες ημέρες. Σε 21 αγώνες κράτησε ανέπαφη την εστία του και πλησίασε στην κατάρριψη του απόλυτου ρεκόρ που κρατάει ο Ζαν-Λουκ Ετορί από τη σεζόν 1989-90. Μπορεί να μην έσπασε λοιπόν αυτό το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Ετορί, αλλά πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις και βεβαίως κανείς άλλος τερματοφύλακας στα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν κατάφερε να κρατήσει σε τόσα παιχνίδια ανέπαφη την εστία του.

Σε πολύ καλή ηλικία, λίγο πριν κλείσει τα 25 του χρόνια έρχεται στη Μίλαν να αντικαταστήσει τον Ντοναρούμα και να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο και βέβαια να πάρει θέση βασικού στην Εθνική Γαλλίας, στην οποία έπαιξε για πρώτη φορά πρόσφατα, τον περασμένο Οκτώβριο σε ένα ματς απέναντι στην Ουκρανία. Στη Μίλαν ο Mενιάν θα συναντήσει δύο πρώην συμπαίκτες του, τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με τον οποίο έπαιξαν μαζί στην Παρί και τον Ράφαελ Λεάο που συνυπήρξαν στη Λιλ.

Προερχόμενος από τις Ακαδημίες της Παρί, πέρασε απαρατήρητος από τους Παριζιάνους και τελικά πωλήθηκε το 2015 στη Λιλ με μόλις 1 εκατομμύριο ευρώ. Αφού έπαιξε μόλις 17 ματς στις δύο πρώτες του σεζόν, από την περίοδο 2017-18 δεν κοίταξε πάλι πίσω. Έγινε βασικός και αναντικατάστατος και μάλιστα τη σεζόν 2018-19 ανακηρύχτηκε κορυφαίος τερματοφύλακας στο γαλλικό πρωτάθλημα, κρατώντας 15 φορές απαραβίαστη την εστία του και 9 φορές στα τελευταία 16 παιχνίδια, με αποτέλεσμα η Λιλ να τερματίσει δεύτερη.

Έχει εντυπωσιακά αντανακλαστικά, πολλές φορές πραγματοποιεί επεμβάσεις που αρμόζουν σε τερματοφύλακα παγκόσμιας κλάσης, είναι μία πολύ κυρίαρχη παρουσία μέσα στο δικό του κουτί και παρά το ύψος του (1.91) έχει τη δυνατότητα να παίξει σωστά με τα πόδια και να πασάρει είτε σε κάποιον αμυντικό, είτε να ψάξει παίκτες στην επίθεση με μακρινή πάσα.
To στιλ του μοιάζει πολύ με αυτό του Γιαν Όμπλακ της Ατλέτικο Μαδρίτης. Και οι δύο έχουν πολύ καλή αίσθηση της θέσης και πολύ σπάνια πρέπει να κάνουν μια σημαντική κίνηση για να αποκρούσουν.

Ο Μενιάν είναι ένας από τους πιο δυναμικούς τερματοφύλακες που διαθέτει σήμερα το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αυτό όχι μόνο αφαιρεί την πίεση από την άμυνα του, αλλά βοηθά τους συμπαίκτες του να ξεκινήσουν κάποιες αντεπιθέσεις. Ωστόσο, ο 25χρονος μπορεί συχνά να παρασυρθεί και να κάνει επικίνδυνες προσπάθειες για να κερδίσει την μπάλα όταν δεν υπάρχει ανάγκη. Έχει σίγουρα πολλά περιθώρια βελτίωσης, άλλωστε αυτό ήταν ένας λόγος που διάλεξε τους «ροσονέρι», να δουλέψει δηλαδή ακόμη πιο σκληρά και μεθοδικά. Το σίγουρο είναι ότι η Μίλαν απέκτησε έναν τερματοφύλακα που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια έναν ποδοσφαιριστή της ποιότητας του Ντοναρούμα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.