Γιουβέντους: Αποκλεισμός ενός έτους από την UEFA και πρόστιμο 20 εκατ. ευρώ

Επίσημος ο αποκλεισμός της Γιουβέντους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη νέα σεζόν σύμφωνα με την απόφαση της UEFA. Πρόστιμο 20 εκατομμυρίων ευρώ στη «μεγάλη κυρία», στο Conference League η Φιορεντίνα.

Η ερχόμενη σεζόν θα βρει τη Γιουβέντους εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, σύμφωνα με την απόφαση της UEFA. Οι «μπιανκονέρι» κατέληξαν σε συμβιβασμό με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για μονοετή αποκλεισμό και έτσι θα κλείσει ο φάκελος για τις παραβιάσεις του Financial Fair Play. Ύστερα από 12 χρόνια παρουσιάς στην Ευρώπη η «μεγάλη κυρία» δεν θα αγωνιστεί σε καμία από τις τρεις διοργανώσεις. Παράλληλα στην ιταλική ομάδα επιβλήθηκε και πρόστιμο 20 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 10 με αναστολή. Η «Γιούβε» θα χρειαστεί να πληρώσει το δεύτερο τμήμα από το πρόστιμο εφόσον υπερβεί στο μέλλον τους επόμενους προϋπολογισμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Πρώτο Επιμελητήριο της CFCB κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Γιουβέντους (ITA) παραβίασε το κανονιστικό πλαίσιο της UEFA και παραβίασε τη συμφωνία διακανονισμού που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2022. Ως αποτέλεσμα, το Πρώτο Επιμελητήριο της CFCB κατήγγειλε τη συμφωνία διακανονισμού που είχε συναφθεί με τον σύλλογο και αποφάσισε:
-να αποκλείσει τη Γιουβέντους από τη διοργάνωση ανδρών της UEFA 2023/24.
-να επιβάλει πρόσθετη οικονομική ποινή 20 εκατ. ευρώ στον σύλλογο. Από αυτό το ποσό, τα 10 εκατομμύρια ευρώ υπόκεινται σε όρους και θα εκτελεστούν μόνο εάν οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του συλλόγου για τα οικονομικά έτη 2023, 2024 και 2025 δεν συμμορφώνονται με τις λογιστικές απαιτήσεις όπως ορίζονται στο Παράρτημα Ζ των Κανονισμών Αδειοδότησης Ομίλων και Οικονομικής Βιωσιμότητας της UEFA .


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.