Το novasports.gr αποκαλύπτει όλα όσα ζήτησε ο Μπερντ Σούστερ από την ΕΠΟ! Μεταξύ άλλων, ήθελε ψυχολόγο για την ομάδα, δικό του υπεύθυνο επικοινωνίας και τον Γιώτη Σταματόπουλο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ, ο “γάμος” με τον Μπερντ Σούστερ χάλασε διότι ο Γερμανός τεχνικός ήγειρε νέες απαιτήσεις λίγο πριν υπογράψει το προσύμφωνο του με την ομοσπονδία και οι οποίες δεν έγιναν δεκτές. Το novasports.gr σας αποκαλύπτει ποιες ήταν αυτές αλλά και τί πραγματικά ισχύει για τον Κώστα Τσάνα, ο οποίος έγινε “μπαλάκι” της συμφωνίας και είναι ο μόνος που δε φέρει καμία ευθύνη.
Ο πρώην τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης το πρωί της Τετάρτης, κι ενώ όλα έδειχναν συμφωνία, έθεσε κάποιες απαιτήσεις στην ΕΠΟ. μερικές από τις οποίες δεν είχαν γνωστοποιηθεί στην Ομοσπονδία κατά την διάρκεια των πρώτων επαφών από τους εκπροσώπους του. Οι απαιτήσεις λοιπόν του Σούστερ στο σύνολό τους ήταν οι εξής:
– Να φέρει μαζί τον δικό του γυμναστή.
– Να έχει ως βοηθό του τον Γιώτη Σταματόπουλο.
– Να έχει έναν άνθρωπο ως υπεύθυνο επικοινωνίας που θα τον κατατοπίζει και θα τον προστατεύει.
– Να φέρει ψυχολόγο για την ομάδα.
– Αυξημένο πριμ πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας.
Όλα αυτά θα εκτόξευαν το κόστος της συμφωνίας ή τουλάχιστον όσων προαπαιτούμενων είχαν συζητηθεί στις πρώτες επαφές με τους εκπροσώπους του Μπερντ Σούστερ. Σίγουρα πάντως η τελική συμφωνία θα ξέφευγε πολύ από τις 600.000 που ήταν το ποσό που είχε διαρρεύσει στον Τύπο. Προφανώς υπήρξε έλλειμμα επικοινωνίας στις πρώτες επαφές, διότι όταν ήρθε ο Σούστερ στην Ελλάδα θεωρούσε δεδομένο ότι θα στήσει το τιμ της επιλογής του, ωστόσο όλα αυτά δεν είχαν διαμηνυθεί στην ΕΠΟ με πλήρη σαφήνεια από τους εκπροσώπους του Γερμανού προπονητή.
Η ΕΠΟ από την πλευρά της δεν συμφώνησε με την επιλογή Σταματόπουλου, (η οποία θα ήταν και ιδιαίτερα κοστοβόρα) αλλά ούτε και με τις νέες (ξαφνικές) απαιτήσεις. Άλλωστε σε παλαιότερο Δ.Σ. είχε εγκρίνει την πρόσληψη του Τσάνα ως βοηθού στο τεχνικό τιμ της Εθνικής ανδρών ανεξαρτήτως του ποιος θα αναλάμβανε το τιμόνι της ομάδας. Σε αυτό το σημείο ήρθε και το κόλλημα του Σούστερ.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του Γερμανού, ο Σούστερ δεν είχε ενημερωθεί για την de facto συμμετοχή του Τσάνα στο τεχνικό τιμ της ομάδας. Οπότε ο ίδιος θεώρησε πως οι δυο τους θα χάνονταν στην μετάφραση διότι δεν μιλάει και πολύ καλά αγγλικά. Ως εκ τούτου επέμεινε στην επιλογή του γερμανοτραφή Γιώτη Σταματόπουλου, ώστε να δημιουργηθεί ένα μοντέλο Ρεχάγκελ-Τοπαλίδη. Από την ΕΠΟ προφανώς θεωρήθηκε (οικονομική) υπερβολή να υπάρχουν δύο βοηθοί, ενώ και οι άλλες απαιτήσεις (για τις οποίες δεν είχαν ενημερωθεί στις πρώτες επαφές) δεν “ηχησαν” καλά στα αυτιά της ομοσπονδίας.
Ο Σούστερ ζήτησε επίσης να υπάρχει ένας ψυχολόγος στην ομάδα όπως έχουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά club. Ζήτησε ακόμα έναν άνθρωπο ως υπεύθυνο επικοινωνίας και γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας που θα τον κατατοπίζει και θα τον “προστατεύει” σε ότι έχει να κάνει με τις δημόσιες σχέσεις του στην χώρα μας, τον Τύπο και την εικόνα του. Ήθελε επίσης τον δικό του γυμναστή με τον οποίο συνεργάζεται σε όλες τις ομάδες του, αλλά και αυξημένο πριμ πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας για το οποίο οι πληροφορίες λένε ότι τα είχαν βρει με την ΕΠΟ.
Συνεπώς η συμφωνία χάλασε και από τις δύο πλευρές, διότι ούτε η ΕΠΟ φάνηκε διατεθειμένη να μπει σε νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με νέες απαιτήσεις που θα εκτόξευαν και το κόστος (κοντά στο 1.000.000), αλλά ούτε και ο Σούστερ ήταν διατεθειμένος να εργαστεί σε περιβάλλον που δεν θα είχε δημιουργήσει με τους δικούς του όρους.